Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Ήρθε η ώρα να ξεπουλήσουν την δημόσια και δημοτική περιουσία. Θα τους αφήσουμε;

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

ΑΙΤΗΜΑ
ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ, από έξι ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους

10.119 ακίνητα, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451τ.μ. και συνολικής δομημένης επιφάνειας 22.601τ.μ. μέσω της «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» θα μεταβιβαστούν στην "Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας" (Υπερταμείο), κατά εφαρμογή του νόμου (ν. 4389/2016). 

Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται και 40 ακίνητα εντός του Δήμου Βύρωνα με α/α 1416 έως και 1455. Σύμφωνα με πληροφορίες που χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση ανάμεσα στα σαράντα ακίνητα είναι η ιστορική αγορά του Βύρωνα, αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολεία, το θέατρο των βράχων, μεγάλη έκταση στη περιοχή του Κουταλά –νταμάρι Πολύδωρα- κ.λπ. 

Η μεταβίβαση αυτή στο Υπερταμείο, της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας για 99 χρόνια, θα αξιοποιηθεί ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους, προς τους δανειστές.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης αρνήθηκε να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα αυτό, με αφορμή ερώτηση ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων κ.κ. Κοσκινάς Θανάσης, Μαυρόπουλος Τάσος, Παπαδημητρίου Θανάσης, Παπαμιχαήλ Σωτήρης, Σάρολα Βασιλική, Σώζος Χάρης.. 

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι επανέρχονται στο σοβαρό αυτό θέμα και ζητούν να έρθει προς συζήτηση σε έκτακτη συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο. Στην κατεύθυνση αυτή γίνονται διεργασίες ώστε το αίτημα για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο να υποστηριχτεί εάν είναι δυνατό από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. 

Η συλλογικότητα ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ προσθέτουμε την φωνή μας και ζητάμε να συγκληθεί άμεσα έκτακτο ανοικτό δημοτικό συμβούλιο, να καλεστούν οι φορείς και οι κάτοικοι της πόλης, ώστε να ενημερωθούν και να δημιουργηθεί ένα ενωτικό κίνημα υπεράσπισης της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, ένα κίνημα αντίστασης ώστε να μην ξεπουληθεί η δημόσια και δημοτική περιουσία, οι δημοτικές εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες στο δήμο. 

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή που απέστειλαν στο Δήμαρχο Βύρωνα και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι η ακόλουθη:

Προς: 
  1. τον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Γρηγόριο Κατωπόδη, 
  2. τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα κ. Κώστα Αγγέλη και 
  3. τους κ.κ. Δημοτικού Συμβούλους Βύρωνα 
ΑΙΤΗΜΑ 
ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Των ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων Βύρωνα: 
  1. Κοσκινά Θανάση 
  2. Μαυρόπουλου Τάσου 
  3. Παπαδημητρίου Θανάση 
  4. Παπαμιχαήλ Σωτήρη 
  5. Σάρολα Βασιλικής 
  6. Σώζου Χάρη 
********* 
Όπως γνωρίζετε, την 19η Σεπτεμβρίου 2018, ήτοι κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα, καταθέσαμε εγγράφως την παρακάτω ερώτηση προς τη Διοίκηση του Δήμου: 

Θέμα: Εκχώρηση ακινήτων του Δημοσίου, που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Βύρωνα, στο Υπερταμείο «"Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Ε.Ε.ΣΥ.Π.)"» . 

ΕΡΩΤΗΣΗ 

Η για 99 χρόνια, ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους, εκχώρηση ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου στο λεγόμενο Υπερταμείο, είναι αναμφίβολα μία από τις πιο μαύρες σελίδες στη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Η Διοίκηση του Υπερταμείου, που βρίσκεται κάτω από τον απόλυτο έλεγχο των δανειστών, δεν αρκέστηκε στην περιουσία που μέχρι πρόσφατα της είχε εκχωρηθεί, αλλά ζήτησε με επιστολή της, στις 14 Ιουνίου 2018, να μεταφερθούν στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» που είναι θυγατρική του εταιρεία, άλλα 10.119 ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου». 

Με την αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ Β’ 2320 / 19-6-2018) μεταβίβασε στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. 10.119 ακίνητα, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και συνολικής δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ. και ενήργησε ερήμην των Τοπικών Κοινωνιών που χρησιμοποιούν, αξιοποιούν ή διεκδικούν προς αξιοποίηση τα συγκεκριμένα ακίνητα 

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι την ίδια μέρα εκδόθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, η εξουσιοδότηση προς τον Υπουργό Οικονομικών (απόφαση 86 ΦΕΚ Β’ 2317/19-6-18) και το σχετικό ΦΕΚ για τη μεταβίβασή τους, όπου τα 10.119 ακίνητα αναφέρονται μόνο με τον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), χωρίς καμία περιγραφή της θέσης, της έκτασης, της χρήσης, και των λοιπών τους στοιχείων, σε μια προσπάθεια να αποφύγει η Κυβέρνηση τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. 

Ανάμεσα στα 10.119 ακίνητα βρίσκονται και 40 ακίνητα εντός του Δήμου Βύρωνα με α/α 1416 έως και 1455. 

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε το δυνατόν συντομότερο για τα κάτωθι: 

α) Ποια είναι τα ακίνητα, εντός του Δήμου Βύρωνα, που μεταβιβάζονται στο «Υπερταμείο» και ποια η σημερινή χρήση αυτών από τον Δήμο Βύρωνα, το Ελληνικό Δημόσιο και την Τοπική Κοινωνία, 

β) Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη χρήση και αξιοποίηση των εν λόγω ακινήτων από τον Δήμο και την Τοπική Κοινωνία και την εν γένει υπεράσπιση του Δημοσίου Συμφέροντος και της Δημόσιας Περιουσίας; 

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι: 
Κοσκινάς Θανάσης, Μαυρόπουλος Τάσος, Παπαδημητρίου Θανάσης, Παπαμιχαήλ Σωτήρης, Σάρολα Βασιλική, Σώζος Χάρης 
Βύρωνας, 21 Σεπτεμβρίου 2018 


ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 21 Σεπτεμβρίου 2018

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορώ να το φανταστώ ότι εγώ και τα παιδιά μου, ίσος και τα εγγόνια μου θα ζούμε σε έναν Δήμο που θα ειναι κτήμα ενός «Υπερταμείου» και η Δημοτική Αρχή θα υπάρχει μόνο για διακοσμητικό ρόλο. Εδω ξεπουλιέται το << Ειναι >> μας, ο τόπος που γεννηθήκαμε και που γι' αυτόν αγωνιζόμαστε. Δεν χρειάζεται να γίνει καμιά ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ. Ειναι ανώφελη Εδω χρειάζεται μαζική κινητοποίηση όλων των Βυρωνιωτών. Κι' αν ειναι καθαρή και θέλει ας ακολουθήσει και η Δημοτική Αρχή. Σε έναν αγώνα που θα μας τιμά όλους όσους θέλουν να λέγονται << Βυρωνιώτες >> Αυτο που πρέπει να γίνει ειναι πρωτίστως η αφύπνιση του Βυρωνιώτικου Λαού. Ας αναλάβουν ρόλο καθοδήγησης οι καθαρές παρατάξεις και ας υπάρξει, έστω για μια φορά και για το καλό του Δήμου μας, Συνεργασία. Εδω δεν χωράνε Κομματικές ταυτότητες και ιδεολογίες. Πείτε ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ Είμαστε ΒΥΡΩΝΙΩΤΕΣ. << ΣΗΚΩΘΗΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ....Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΕ!!!! >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή