Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Εξελίξεις σχετικά με το Κέντρο Υγείας Βύρωνα

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Η διοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής διαβεβαιώνει ότι "όχι μόνο δεν θα σταματήσει την λειτουργία του μετά τις 2μμ το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ αλλά και ότι θα γίνει το αντίθετο". 

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η κ. Διαμαντόπουλου διοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής που υπάγεται το Κέντρο Υγείας, προσπάθησε να καθησυχάσει τους εκπροσώπους του Κοινωνικού Ιατρείου και της συλλογικότητας μας Πολίτες του Βύρωνα λέγοντας ότι "όσα λέγονται είναι αυθαίρετα και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα" την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, όπου την επισκεφθήκαμε στο γραφείο της και συνομιλήσαμε μαζί της. 

Αφορμή για την επίσκεψη των συλλογικοτήτων ήταν τα όσα έγιναν γνωστά –επιστολή διευθύντριας του Κέντρου Υγείας στο δημοτικό συμβούλιο, απόφαση δημοτικού συμβούλιου- ότι βρισκόμαστε μπροστά στο κίνδυνο να σταματά η λειτουργία στις 2μμ και όχι στις 10μμ από τις αρχές Οκτωβρίου. Οι εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων εξέφρασαν την ανησυχία τους στο ενδεχόμενο να σταματά η λειτουργία του ΚΥΒ στις 2μμ και τις αρνητικότατες συνέπειες που θα έχει αυτό εάν συμβεί στους πολίτες μιας ευρύτερης περιοχής -όχι μόνο του Βύρωνα- και ταυτόχρονα εκδήλωσαν την στήριξη τους στο Κέντρο Υγείας το οποίο χρειάζεται να συνεχίσει την λειτουργία του και να την αναβαθμίσει. Έθεσαν ακόμη το ζήτημα της έλλειψης ηλεκτρογεννήτριας, κάτι που είναι αναγκαίο για ένα Κέντρο Υγείας. 

Η κ. Διαμαντοπούλου ισχυρίστηκε ότι όσα λέγονται είναι αυθαίρετα και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Με κατηγορηματικό τρόπο δήλωσε ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να σταματά το Κέντρο Υγείας στις 2μμ, αλλά προγραμματίζεται να έχει διευρυμένο ωράριο, ώστε να λειτουργούν και άλλες ειδικότητες ιατρών το απόγευμα και να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί η λειτουργία του Κέντρου Υγείας, ενώ ανέφερε και ενέργειες που γίνονται σε αυτή την κατεύθυνση. 

Τα όσα δήλωσε η κα Διοικήτρια δεν μπορεί παρά να τα κρίνουμε ως θετικά, στο βαθμό που θα βλέπουμε να γίνονται πράξη. Σε μια εποχή που οι πολιτικές που ασκούνται περικόπτουν τις δαπάνες για την δημόσια υγεία, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι διευρυμένη και αναβαθμισμένη λειτουργία του Κέντρου Υγείας συνεπάγεται ότι θα υπάρχει το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και η αναγκαία χρηματοδότηση. Δεν ξεχνάμε ότι οι αντιλαϊκές μνημονικές πολιτικές και το πολιτικό προσωπικό που τις υπηρετεί βλάπτουν σοβαρά την υγεία των πολιτών. 

Ως ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ, δεν εφησυχάζουμε, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε στην παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και του Κέντρου Υγείας Βύρωνα. 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 24 Σεπτεμβρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου