Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Την Παρασκευή 31 Αυγούστου έγινε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο Δήμος εναντίον της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στη στέγη καταστήματος επί της οδου Καραολή & Δημητρίου και Φορμίωνος πλησίον των δημοτικών σχολείων, 6ο και 7ο. 

Η τοποθέτηση της κεραίας έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής και ιδιαίτερα των γονέων των μαθητών. 

Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί κινητοποιήθηκαν και απαίτησαν από το δήμο να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και να ζητήσει την απομάκρυνση της κεραίας. 

Στο δικαστήριο το δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλης Καραγιάννης ο οποίος και επεσήμανε στην κατάθεσή του τις επιπτώσεις που έχει η ακτινοβολία στην υγεία των παιδιών. 

Να σημειώσουμε ότι στο δήμο του Βύρωνα δεν είναι η μοναδική κεραία κινητής τηλεφωνίας. Περίπου 40 κεραίες έχουν καταγραφεί και καταγγελθεί από κατοίκους και φορείς της πόλης. Οι περισσότερες από αυτές παραμένουν στη θέση τους, παρά τις αντιδράσεις κατοίκων και μαζικών φορέων. 

Σε πυκνό αστικό ιστό για να λειτουργήσει η κινητή τηλεφωνία απαιτείται εγκατάσταση κεραίας περίπου ανά 1 χλμ. Οι εγκαταστάσεις κεραιών προκαλούν τις αντιδράσεις των περιοίκων που δεν γνωρίζουν αν η εκπομπή της κάθε κεραίας είναι σε ασφαλή όρια και αν έχει επιδράσεις στην υγεία τους.

Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απόφαση του δικαστηρίου. 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 9 Σεπτεμβρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου