Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!

Σας  μιλά ο ελεύθερος ραδιοφωνικός σταθμός των ελεύθερων φοιτητών, των ελεύθερων ελλήνων.

Το  Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή, ήτανε εξέγερση και πάλη λαϊκή


47 Χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν κλιμάκωση των αγώνων του λαού και της νεολαίας ενάντια στην επτάχρονη δικτατορία, που οδήγησαν στην τελική πτώση της χούντας.

O Νοέμβριος του 2020 θα μείνει στην ιστορία για την πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη να απαγορεύσει το δικαίωμα της συνάθροισης άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα για τέσσερις μέρες με πρόσχημα την πανδημία.

 47 χρόνια μετά ο αγώνας συνεχίζεται στις σημερινές συνθήκες

για Υγεία, Παιδεία, Εργασία, Ελευθερία.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας προχώρησε στο αντιδημοκρατικό, αντισυνταγματικό μετρο της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων για να επιβάλει την απαγόρευση των εκδηλώσεων- συγκεντρώσεων και πορειών σε όλη  τη χώρα για το Πολυτεχνείο.

Τα πολιτικά κόμματα ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ- Μέρα 25 κατήγγειλαν την κυβέρνηση και ζήτησαν να παρθεί πίσω η απόφαση της αστυνομίας που υπαγορεύει τις συγκεντρώσεις και πορείες.

Η ένωση δικαστών και εισαγγελέων σε ανακοίνωσης της αναφέρει ότι η απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων είναι αντισυνταγματική.

Χιλιάδες αγωνιστές, συνδικαλιστές με κείμενο που υπογραφούν ζητιάνε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απαγόρευση των συγκεντρώσεων.

ΠΟΛΥΤΕΧΧΝΕΙΟ 1973

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ

Ανατρέπουν τις πολιτικές τους

              

Δίνουν ελπίδα στις ζωές μας.

47 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο αγώνας για ΥΓΕΙΑ- ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΡΓΑΣΙΑ -ΕΙΡΗΝΗ –ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

                            Κάτω από την μάσκα έχουμε φωνή

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Το ΣτΕ, απέρριψε προσφυγή του Μέρα 25 κατά της απαγόρευσης των συναθροίσεων . Ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα  έγινε γνωστό, ότι δεν υπήρξε καμία εισήγηση των λοιμωξιολόγων για την απαγόρευση των συναθροίσεων.

O Νοέμβριος του 2020 θα μείνει στην ιστορία για την πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη να απαγορεύσει το δικαίωμα της συνάθροισης άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα για τέσσερις μέρες με πρόσχημα την πανδημία.

Στην Αθήνα, έχει επιβληθεί  ένα  αστυνομοκρατούμενο καθεστώς με χιλιάδες αστυνομικούς και ασφαλίτες που εμποδίζουν την μετακίνηση των πολιτών προς το Πολυτεχνείο, την αμερικανική πρεσβεία.

Συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Κλαυθμώνος

 Στο μεταξύ, οι περισσότερες οργανώσεις και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς [ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ (μ-λ), ΟΚΔΕ, ΣΣΠ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΚΕΕΡΦΑ, ΣΕΚ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, Κόκκινο Νήμα, ΝΑΡ, Ξεκίνημα κ.ά.], εργατικά σωματεία, συλλογικότητες αναρχικών-αντιεξουσιαστών, φοιτητικές οργανώσεις, έχουν ήδη εκδώσει καλέσματα για την πορεία στην Αθήνα με προσυγκεντρώσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος που ξεκινούν στις 14.00. Το ΚΚΕ δεν έχει ανακοινώσει τόπο συγκέντρωσης και είναι πιθανό να προχωρήσει σε συμβολικού χαρακτήρα ενέργειες και κατάθεση στεφανιών, παρά το γεγονός ότι στο  Ριζοσπάστη όλες τις προηγούμενες ημέρες αναφέρεται ότι η πορεία θα γίνει.

 Παράλληλα, η κυβέρνηση επιχειρεί να αποτρέψει τους πολίτες από το να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις μνήμης και έτσι με εντολή της αστυνομίας από τις 12 σήμερα το μεσημέρι κλείνουν 5 σταθμοί του μετρό (Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής). Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στους δρόμους θα βρίσκονται 4.000 αστυνομικοί, εισαγγελείς και οι «Αίαντες» (οχήματα ρίψης νερού) ενώ από αέρος θα επιτηρούν drones και ελικόπτερα.

Ήδη διάφορες συλλογικότητες, εργατικά σωματεία έχουν ανακοινώσει ότι θα καταθέσουν στεφάνια τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου, μεταξύ άλλων λουλούδια  στο μνημείο της αντίστασης στο Βύρωνα θα καταθέσει η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα, ενώ στελέχη της θα πάρουν μέρος στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία

Εμπρός για τις εξεγέρσεις της νέας εποχής

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου