Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Η συλλογικότητα ΕΝΕΡΓΕΙΑ για την πλατεία Φατσέα

 Η τοποθέτηση της συλλογικότητας ΕΝΑΡΓΕΙΑ για την πρόταση ης δημοτικής αρχής για την ανακατασκευή της πλατείας Φατσέα


ΑΝΤΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑ;

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε λίγη ώρα από τώρα, η Διοίκηση του Δήμου θα παρουσιάσει στις δημοτικές παρατάξεις το όραμά της για την πλατεία Φατσέα, ενώ σε λίγες μέρες, συγκεκριμένα την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, εκπνέει και η προθεσμία υποβολής προτάσεων ή ενστάσεων για τον σχεδιασμό της, στην υποτιθέμενη -του τύπου «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε» διαβούλευση… 

Ας μας πει η διοίκηση, που τελειώνει η ΠΡΑΣΙΑ των γύρω οικημάτων;  Ας προσδιορίσει την έννοια των πεζοδρομίων και ας ΔΗΛΩΣΕΙ το εμβαδόν του κοινόχρηστου χώρου της πλατείας. 

Ας μας πει η διοίκηση, γιατί στο σκαρίφημά της προσδιορίζει την ύπαρξη των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος; Ο σχεδιασμός της πλατείας γίνεται γι’ αυτά; Από ότι φαίνεται μάλλον ναι!

Η ανάπλαση της κάθε πλατείας πρέπει να γίνεται με τις ανάγκες του ΑΥΡΙΟ και όχι του σήμερα. Πως προδικάζει λοιπόν η διοίκηση ότι τα γύρω καταστήματα θα εξακολουθούν να υπάρχουν ως έχουν ή θα αντικατασταθούν πάλι από καταστήματα Υ.Ε. και όχι από καταστήματα ρουχισμού, λογιστικά γραφεία κλπ και ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ, από σήμερα, να εξασφαλίσει –φωτογραφικά πλέον- και να κατασκευάσει χώρους για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ιδιωτικών συμφερόντων με ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΎΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ; ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ !


Η δική μας θέση ήταν, είναι και θα είναι ξεκάθαρη: Από τη στιγμή που τα γύρω της πλατείας καταστήματα Υ.Ε. κάνουν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ χρήση της ΠΡΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ, κλείνοντας τους χώρους με τραπεζοκαθίσματα, αντί, η πρασιά, ο ιδιόκτητος αυτός χώρος, να φυτεύεται, όπως ξεκάθαρα λέει η νομοθεσία, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ την περαιτέρω ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων επί των πεζοδρομίων ή επί των πλατειών, γιατί διαφορετικά νομιμοποιούμε τις αυθαιρεσίες και τις παρανομίες των όποιων καταστηματαρχών! Ας μεταβούν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στην κεντρική πλατεία του Δήμου Νέας Σμύρνης (δείτε την παρακάτω φωτογραφία) και ας παραδειγματιστούν. Αφήνουμε έξω το σχεδιασμό των πλατειών του όμορου Δήμου Δάφνης-Υμηττού.


Εν ολίγοις ή η πλατεία θα πρέπει να παραμείνει ως έχει ή θα πρέπει να σχεδιαστεί για το μέλλον, ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ και ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΕΝΙΚΑ και όχι για τους καταστηματάρχες, δηλαδή, ανεξάρτητα από το πελατειακό καθεστώς που επικρατεί εδώ και μια δεκαετία.


Οι πλατείες της πόλης μας χρειάζονται ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ και όχι το τσιμέντο, τους κυβόλιθους ή τα σιντριβάνια.

Η σχεδίαση της ανάπλασης, δεν πρέπει να γίνει στο πόδι, αλλά θα πρέπει να συνδυάζει το παρελθόν με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, για τις ανάγκες της πόλης και των πολιτών.

https://vironasipolimas.blogspot.com/    Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 

                                                                                                                                       ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου