Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

«ΕΝΑΡΓΕΙΑ»:Κατασκευασμένη, ψευδή και ανακριβή η απάντηση της δημοτικής αρχής

Κατασκευασμένη, ψευδή και ανακριβή η απάντηση της δημοτικής αρχής για τις παιδικές χαρές.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση

ΔΗΜΑΡΧΕ  ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΣΑΣ

 Στις 7 Ιουλίου 2020, οι συλλογικότητες «Βύρωνας και τριγύρω» και «Ενάργεια» κατέθεσαν προς το Δήμο Βύρωνα αίτημα με θέμα: «Αίτημα για συζήτηση στο Δ.Σ. του κόστους των Παιδικών Χαρών που έχουν ανακατασκευαστεί καθώς και διαφόρων θεμάτων που τις αφορούν».


Κατά παράβαση του Άρθρου 5 παρ. 6,  «Δημοσιότητα των συνεδριάσεων» “Αναφορές – Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών”, του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πλακίδας Γιώργος, με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών, έθεσε  ως ερώτηση  και όχι ως θέμα συζήτησης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Νοεμβρίου 2020 το αίτημα για συζήτηση του κόστους των Παιδικών Χαρών που έχουν ανακατασκευαστεί καθώς και διαφόρων θεμάτων που τις αφορούν. Τυχαία;

Με τον τέχνασμα αυτό και αναλαμβάνοντας την ευθύνη του χειρισμού ο πρόεδρος του Δ.Σ., η δημοτική αρχή θεώρησε  ότι  θα αποφύγει τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο  για ένα τόσο σοβαρό θέμα και ανέλαβε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος να απάντηση στις συλλογικότητες.

Στις 17 Νοεμβρίου 2020, η δημοτική αρχή δημοσίευσε μέσω του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου, την  απάντηση της,  για το κόστος ανακαίνισης των παιδικών χαρών.

Διαβάστε την απάντηση της Δημοτικής Αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα, για το κόστος ανακαίνισης των παιδικών χαρών ΕΔΩ https://www.dimosbyrona.gr

Η απάντηση αυτή που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και εχει σταλεί για δημοσίευση στα Μ.Μ.Ε. και σε πολλούς ακόμη παραλήπτες μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της συλλογικότητας ΕΝΑΡΓΕΙΑ, που θεωρεί ότι είναι μια απάντηση κατασκευασμένη, ψευδή, και ανακριβή και δεν απαντά στα καίρια ερωτήματα και ζήτησε από την δημοτική αρχή να την ανακαλέσει.

Την Παρασκευή 20-11-2020 πληροφορηθήκαμε  ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Δημοτικής Αρχής (του Δημάρχου Άκη Κατωπόδη και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλη Καραγιάννη) με μέλος της συλλογικότητας «Ενάργεια», για να βρεθεί μια άκρη…  ως προς το συγκεκριμένο θέμα.

Η συλλογικότητα «Ενάργεια» μετά τη συνάντηση αναφέρει:

ΖΗΤΑΜΕ, ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ, ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της 17ης Νοεμβρίου 2020, 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από μια, όπως ισχυρίζεστε ότι είστε, δημοκρατική Δημοτική Αρχή, τον σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών και στον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.  ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ, είτε άμεσα την «επανάληψη» της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο του υπ’ Αρ. Πρωτ.: 12407/07-07-2020 θέματος, είτε την εντός δεκαημέρου απάντηση των Τεχνικών Υπηρεσιών επί όλων των θεμάτων που αναφέρονται ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ στο Αίτημα των πολιτών και όχι μιαν –εκτός θέματος- ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ απάντηση βασισμένη σε δημοσιεύματα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ  https://vironasipolimas.blogspot.com

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου