Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

ΞΥΛΟ- ΧΗΜΙΚΑ- ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

 ΞΥΛΟ- ΧΗΜΙΚΑ- ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ  ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

που βγήκαν στους δρόμους να σπάσουν την απαγόρευση και να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου.  

Έσπασε η απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Με ξύλο, χημικά,  προσαγωγές στη ΓΑΔΑ, οι αστυνομικές δυνάμεις επέβαλαν την απαγόρευση, στους χιλιάδες  διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους, κόντρα στην κυβερνητική απαγόρευση για  να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου με πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.  

 


Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε πολλές πόλεις της χώρας και τίμησαν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

Το ΚΚΕ πραγματοποίησε συμβολική πορεία έξω από την αμερικανική πρεσβεία το πρωί  και κατέθεσε στεφάνι στο πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ. Ο  ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στεφάνι στο πρώην  ΕΑΤ – ΕΣΑ.  Ενώ το Μέρα 25 επιχείρησε να κάνει πορεία από το πολυτεχνείο και τους εμπόδισαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο ύψος της βουλής.

Οι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς είχαν ανακοινώσει συγκέντρωση στις 2 μ. μ. στην πλ. Κλαυθμώνος. Εκατοντάδες λαού και νεολαίας βγήκαν στους δρόμους και κατευθύνθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα.

Θετική έκπληξη για το κόσμο του κινήματος ήταν το γεγονός ότι αγωνιστές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στα Προπύλαια  για να κάνουν πορεία προς την πρεσβεία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις  με μηδενική ανοχή, εμπόδισαν με κάθε μέσω  τους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν  και να πραγματοποιήσουν πορεία.  Αρχικά επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και στη συνεχεία στη πλατεία Κλαυθμώνος και σε όλο το κέντρο της Αθήνας, με ξύλο, χημικά, νερό,  προσαγωγές και  συλλήψεις

Η κυβέρνηση της Ν.Δ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυταρχισμό και τρομοκρατία  θα καταγραφεί ως  η κυβέρνηση που επέβαλε να μην γίνει πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, με αστυνομικές επιχειρήσεις  στο κέντρο της Αθήνας, στο Σταθμό Λαρίσης, στα Σεπόλια,  στην Καισαριανή, στα Πετράλωνα στην Πλ. Μερκούρη. Πάνω από 100 προσαγωγές έγιναν σε διάφορα σημεία της Αθήνας, ενώ προσαγωγές  και συλλήψεις διαδηλωτών έγιναν και στην Θεσσαλονίκη, ενώ επιβλήθηκαν και οικονομικά  πρόστιμα των 300 ευρώ. 

Γελιέται η  κυβέρνηση  και όσοι  πιστεύουν,   ότι με βία, τρομοκρατία, συλλήψεις θα επιβληθεί  η καταστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.  

Η ενότητα του λαϊκού κινήματος και των  πολιτικών δυνάμεων του, στην νέα ποιο δύσκολη και αντιδραστική περίοδο που διαβαίνουμε, είναι αναγκαία για να δημιουργηθούν εμπόδια, αναχώματα στην επιθετική αστική πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου.  

Στο Βύρωνα

Η Ριζοσπαστική  Ενωτική Κίνηση κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο της αντίστασης και στη συνέχεια στελέχη της συμμετείχαν στη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας.

Συλλογικότητες-συνελεύσεις  Αναρχικών από τις ανατολικές συνοικίες   συγκεντρώθηκαν στις  2  το μεσημέρι στην αγορά του Βύρωνα και πραγματοποίησαν πορεία στο σκοπευτήριο της Καισαριανής  με σύνθημα οι εξεγέρσεις δεν είναι νόμιμες ή παράνομες, αλλά δίκαιες και αναγκαίες . Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τους νεαρούς στο σκοπευτήριο, χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια.        

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα εξέδωσε ανακοίνωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου αναφέροντας  μεταξύ άλλων:  Καταδικάζουμε την αναστολή συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων. - Δεν συμφωνούμε με τη διεξαγωγή μαζικών εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου λόγω της έκτακτης υγειονομικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. - Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου στους τόπους θυσίας και αγώνα. Αντιπροσωπεία της δημοτικής μας Παράταξης – αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής - κατέθεσε σήμερα λίγα λουλούδια στο κολαστήριο της πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ στο σημερινό Πάρκο Ελευθερίας.

 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου