Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

50 εκατομμύρια ευρώ για τον κορονοϊό στους 332 Δήμους της χώρας

 Έκτακτη επιχορήγηση

 Στο Δήμο Βύρωνα δίνεται ως Β΄ δόση  το ποσό των 257.329,63 ευρώ

 Έχει ήδη επιχορηγηθεί ο Δήμος και με  το ποσό των 445.927,54 ευρώ για την κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών τους αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού COVID-19.

Μέρος των χρημάτων να δαπανηθεί για  να αγοραστούν υπολογιστές για μαθητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα μαθήματα τους, μέσω τηλεκπαίδευσης.    

 

Σχολεία: Αντιδράσεις για τηλεκπαίδευση και εκ περιτροπής λειτουργία | tovima.gr

Με Απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπ. Εσωτερικών (αριθμ. 79903/20.11.2020) δόθηκε έκτακτη επιχορήγηση στους Δήμους, συνολικού ύψους 50.000.000,00 ευρώ, «προς κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών τους αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού COVID-19».

 Κατανέμονται   50.000.000,00 € στους Δήμους «για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από την εμφάνιση του κορωνοϊού και για τον περιορισμό της διασποράς του, προκειμένου να καλύψουν έκτακτες και επιτακτικές τους ανάγκες που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού COVID-19 καθώς και λοιπές δαπάνες τους».

 Για την κατανομή του ποσού ελήφθησαν υπόψη «τα κριτήρια κατανομής των ΚΑΠ που αποδίδονται στους Δήμους για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους».

 Στο Δήμο Βύρωνα δίνεται ως Β΄ δόση το ποσό των 257.329,63 ευρώ

 Ένα μέρος από αυτά τα χρήματα θα μπορούσε να δαπανηθεί για να αγοραστούν TABLET  – κάτι που δεν κάνει το υπουργείο παιδείας και η κυβέρνηση- για όσους μαθητές δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους, τις ήμερες που τα σχολεία είναι κλειστά. Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο για την παιδεία η πρόταση αυτή συμπεριλήφθηκε στις τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης καθώς και η αναγκαιότητα να γίνουν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές με συμπτώματα covid.

 Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, στο Βύρωνα 350 παιδιά περίπου δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματά του γιατί δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Επιβάλλεται επίσης να αγοραστούν θερμόμετρα μετώπου, στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και ειδικές στολές για τους εργαζόμενους για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων  κρουσμάτων από τον ιό. Να μεριμνήσει ο Δήμος για να γίνονται τεστ στους εργαζόμενους του Δήμου, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές που παρουσιάζουν συμπτώματα κ.λ.π. 

 Να σταματήσει η δημοτική αρχή να κρύβεται πίσω από την κυβερνητική ανεπάρκεια και αδιαφορία, να αναλάβει τώρα τις ευθύνες που τις αναλογούν.

 

Μπορείτε να δείτε το ποσό που λαμβάνει κάθε ένας από τους 332 Δήμους της Χώρας, στον Πίνακα της Απόφασης ΕΔΩ

 

Υπενθυμίζουμε ότι στον κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίζεται στη Βουλή, για το 2021 αναγράφονται μηδέν (0) ευρώ  μεταβιβάσεις στους Δήμους για δαπάνες covid-19.

 

ΠΗΓΗ:airetos.gr

 

 ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου