Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Αίτηση θεραπείας πρέπει να υποβάλλουν στον e-ΕΦΚΑ όλοι οι συνταξιούχοι

 Να σταματήσει η κοροϊδία των συνταξιούχων.

Να χορηγηθεί ΑΜΕΣΑ το σύνολο των περικοπών του 11μήνου, σε όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους, όπως  αποφάσισε το  Σ.τ.Ε.

Αίτηση θεραπείας πρέπει να υποβάλλουν στον e-ΕΦΚΑ όλοι οι συνταξιούχοι και οι κληρονόμοι ,που πήραν «κουρεμένα» αναδρομικά!

Η μη υποβολή της αίτησης από τοον συνταξιουχο, θα θεωρηθεί ως αποδοχή της παρανομίας της κυβέρνησης-ΕΦΚΑ που στέρησαν στους συνταξιούχους τα αναδρομικά από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και τα Δώρα!

 ..................................................................................................................

Στην ηλεκτρονική μας σελίδα http://politestouvirona.blogspot.com, έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί, αρθρογραφήσει για τις περικοπές στις συντάξεις,  από  όλες τις μνημονικές κυβερνήσεις που πετσόκοψαν  τις συντάξεις και κατέκλεψαν τους συνταξιούχους, στο όνομα να διασωθεί η εθνική  οικονομία.

Ακόμα και αποφάσεις του Σ.τ.Επικρατείας δεν γίνονται σεβαστές από τις κυβερνήσεις της αστικής πολίτικης. Τελευταία απόδειξη για αυτό, η μη εφαρμογή της απόφασης του Σ.τ.Ε. να χορηγηθεί ΑΜΕΣΑ το 11μηνο των αναδρομικών σε όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους.

 Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με  την  νομοθετική ρύθμιση (ν. 4734/2020),που ψήφισε  για το 11μηνο παρανόμησε.

Δεν συμμορφώθηκε πλήρως, ως όφειλε (άρθρο 95 παρ. 5 Συντάγματος), με την 1439/2020 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ! Εξαίρεσε με την νομοθετική ρύθμιση παράνομα από τα αναδρομικά του 11μήνου, τις περικοπές για τα δώρα και την επικουρική. Έτσι από τα 3.9 δις. ευρώ, επέστρεψε μόνο 1,4 δις. ευρώ. Πρόκειται για μια ακόμη κλοπή, όλων των συνταξιούχων. 

Ποιο συγκεκριμένα εξαίρεσε:
α. όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους που η μηνιαία σύνταξη τους δεν ξεπερνούσε τα 1000 ευρώ, πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ,
β. το 90% των συνταξιούχων αγροτών,
γ. το 90% των αναπήρων συνταξιούχων και
δ. το 92% των συνταξιούχων λόγω θανάτου.

 Αρκετές χιλιάδες συνταξιούχοι έλαβαν ελάχιστα ευρώ, άλλοι πολύ λιγότερα από αυτά που είχαν υπολογίσει και ήδη έχουν αρχίσει να καταθέτουν στον ΕΦΚΑ αίτηση θεραπείας για επανυπολογισμό των αναδρομικών του 11μήνου.  

Ο υπουργός εργασίας κ. Βρούτσης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή την Κυριακη 1 Νοεμβρίου,  ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν λάθη στην καταβολή όσων έλαβαν τα αναδρομικά.

Όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μεταξύ 2015-2016, ίσως να πήραν ένα μέρος.Tον Νοέμβριο θα καταβληθούν και σε αυτούς τα αναδρομικά. Ενώ για τους κληρονόμους επανέλαβε  οτι το υπουργείο ετοιμάζει μια εγκύκλιο και θα μπορούν σε ηλεκτρονική πλατφόρμα να κατατεθούν τo αίτημα τoυς.

 Άρα ας περιμένουν, για άλλη μια φορά,  τα χρήματα που τους οφείλει το κράτος.  


Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των συνταξιούχων  καλούν την κυβέρνηση να συμμορφωθεί άμεσα με  την πλήρη απόφαση της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε. και απαιτούν   την άμεση χορήγηση του 11μήνου και σε όλους που παράνομα αποκλεισθήκαν  από το 11μηνο χαμηλοσυνταξιούχους!

Στο μεταξύ ήδη συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως το Δίκτυο Συνταξιούχων, έχουν προσφύγει στο Σ.τ.Ε. αμφισβητώντας το νόμο της Ν.Δ. και διεκδικώντας το σύνολο των περικοπών του 11μήνου.

Εμείς να επαναλάβουμε για μία ακόμη ορά οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να αποδεχτούν την κυβερνητική παρανομία.

Οι δυναμικές, μαζικές κινητοποιήσεις είναι αυτές που θα αναγκάσουν  την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιστρέψει όλα τα κλεμμένα σε όλους τους συνταξιούχους. Ο διαρκής αγώνας είναι αυτός που μπορεί να διαμορφώσει τους όρους για  την επιστροφή των αναδρομικών.

Να σταματήσει η κοροϊδία των συνταξιούχων.

Τελευταία γραμμή διεκδίκησης είναι η νέα προσφύγει στο Σ.τ.Ε., που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δικαστική εξουσία στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα δεν υπηρετεί το δίκιο των πολλών και των από κάτω.

Αυτό που θα πρέπει άμεσα να κάνουν όλοι οι συνταξιούχοι, είναι να καταθέσουν ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ στον e-ΕΦΚΑ, εντός δύο μηνών από την ημερομηνία που τους καταβλήθηκαν τα ψαλιδισμένα, ελλιπή  αναδρομικά, έτσι ώστε να μην χάσουν το δικαίωμα της διεκδίκησης του συνόλου του ποσού που τους οφείλεται.

Το υπουργείο εργασίας έχει την πολιτική και ηθική υποχρέωση άμεσα  να θέση σε εφαρμογή ηλεκτρονική πλατφόρμα ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και ο συνωστισμός των συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ. 

 Για να διευκολυνθούν οι συνταξιούχοι και οι κληρονόμοι,                  δημοσιεύουμε πρωτότυπο ΑΙΤΗΣΗΣ θεραπείας.

 

 Α Ι Τ Η Σ Η    ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ


ΟΝΟΜΑ:

...............................................

ΕΠΩΝΥΜΟ:

..............................................

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ:

...............................................

ΑΜΚΑ:

................................................

ΑΦΜ:

..................................................

Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ:

..................................................

ΔΑΤ: .........................................

Τηλ. ..........................................

ΠΡΟΣ ΤΟΝ e- ΕΦΚΑ

 Αξιότιμοι Κύριοι,

Στις .../10/2020 καταθέσατε στον τραπεζικό μου λογαριασμό με αριθμό .................................... το ποσό των ........... ευρώ, σε υλοποίηση της υπ’ αριθ. 1439/2020 απόφασης ΟλΣτΕ, που σας διέταξε να μου καταβάλετε τα αναδρομικά 11 μηνών (Ιούνιος 2015-Μάιος 2016), από τις περικοπές τόσο στην κύρια και επικουρική μου σύνταξη, καθώς και των Δώρων για το ίδιο ανωτέρω  διάστημα.

Όμως εσείς, επικαλούμενοι τις αντισυνταγ-ματικές διατάξεις των ν. 4714/2020 (άρθρο 114) και 4734/2020 (άρθρα 33 και 34), που ψήφισε η κυβέρνηση μετά την έκδοση της υπ’αριθ. 1439/2020 απόφασης του ΣτΕ, μου επιστρέψατε για το 11μηνο μόνο τις περικοπές επί της κύριας, παρακρατώντας παράνομα το ποσό της περικοπής επί της επικουρικής μου σύνταξης καθώς και το ποσό από την κατάργηση των Δώρων για το ίδιο διάστημα.

Η πράξη σας αυτή δεν συνάδει σε δημόσιο οργανισμό που πρέπει να τηρεί τη νομιμότητα, να συμμορφώνεται με αμετάκλητες αποφάσεις Ανωτά-των Δικαστηρίων και να σέβεται τους πολίτες.

Επιπρόσθετα, η παράνομη αυτή συμπεριφορά σας είναι αντίθετη στις υπ’αριθ. 2287-2288/2015 αποφάσεις ΟλΣτΕ, στη συνταγματική αρχή τής διάκρισης των εξουσιών (άρθρο 26 Σ.), στη συνταγματική αρχή για δίκαιη δίκη (άρθρο 20 & 1 Σ. και 6 της ΕΣΔΑ), στο άρθρο 1 του ΠΠΠ της ΕΣΔΑ και του άρθρου 12 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη.

Η παράνομη και καταχρηστική σας συμπεριφορά είναι επίσης αντίθετη στις συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας (άρθρο 25 Σ.), της ισότητας στα δημόσια βάρη (άρθρο 4 & 5 Σ.) και της προστασίας της ανθρώπινης αξίας (άρθρο 2 & 1 Σ.).

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΣΑΣ  ΚΑΛΩ

Να εφαρμόσετε στην περίπτωσή μου πλήρως την απόφαση 1439/2020 της Ολομέλειας του ΣτΕ, όπως έχετε υποχρέωση.

Να μου καταβάλλετε το ποσό από την περικοπή τής επικουρικής μου σύνταξης και των Δώρων για το χρονικό διάστημα 11 μηνών, ήτοι από Ιουνίου 2015 μέχρι και Μαΐου 2016, που παράνομα μού παρακρατήσατε.

Να εκδώσετε νέο εκκαθαριστικό της σύνταξής μου με όλα τα ποσά που δικαιούμαι για το ανωτέρω χρονικό διάστημα των 11 μηνών, σύμφωνα με την υπ’αριθ. 1439/2020 απόφαση ΟλΣτΕ, προκειμένου να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου.

Ο Ενιστάμενος



ΠΗΓΗ: ΕΝΥΠΕΚΚ - Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους

                                                                                                        

                                                                                                             ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου