Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Η αστυνομική βία και καταστολή δεν θα περάσει

 

Το σωματείο των εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα καταδικάζει την αστυνομική βία και καταστολή σε βάρος όσων θέλησαν να τιμήσουν την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

 Εκφράζει την αλληλεγγύη του σε όλους και όλες που προσπάθησαν να σπάσουν την αστυνομική τρομοκρατία και να τιμήσουν την μνήμη του Αλέξη και απαιτεί την άμεση απόσυρση των κατηγοριών και των προστίμων.

 




Διαβάστε την ανακοίνωση. 


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

 

                        
 Η αστυνομική βία και καταστολή με στόχο τον περιορισμό                             των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας, δεν θα περάσει

 

Το Δ.Σ. του σωματείου μας  καταδικάζει το νέο όργιο καταστολής από την κυβέρνηση και την αστυνομία με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

 

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι τα μέτρα καταστολής και η νέα απαγόρευση των συναθροίσεων δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία δημόσιας υγείας, που η κυβέρνηση έχει παρατήσει στη τύχη της στο υποχρηματοδοτούμενο ΕΣΥ με τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικό και έμψυχο δυναμικό, όπως και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους εργασιακούς χώρους που εξαναγκάζονται εργαζόμενοι να θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο για το μεροκάματο.

 

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να μπει ο λαός μας  και η νεολαία στο γύψο και να μονιμοποιηθούν απαράδεκτες αντισυνταγματικές απαγορεύσεις και  πρακτικές καταστολής, στο όνομα της πανδημίας δεν θα περάσει. Τα σύνταγμα δικαιώματα και οι πολιτικές ελευθερίες δεν είναι κουρελόχαρτα να  αναστέλλονται με κυβερνητική εντολή όταν η κυβέρνηση βρίσκεται στριμωγμένη από το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα.

 Θα μας βρίσκουν καθημερινά μπροστά τους στον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα μας στην υγεία, την μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή, παρά τα μέτρα κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας ακόμα πιο αποφασιστικά .

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους-ες όσους-ες προσπάθησαν να σπάσουν την αστυνομική τρομοκρατία στο κέντρο της Αθήνας και να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη.

 

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών και των προστίμων.

 

Το  Δ. Σ.

 

Δεκέμβριος 2020

                                                                                                                                   ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου