Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Το Κέντρο Υγείας επισκέφτηκε η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα

 Η  Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση –ΡΕΚ- Βύρωνα πραγματοποίησε επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο την προσφορά όλων των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα, στην προστασία της υγείας της τοπικής κοινωνίας.

Ο επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος κ. Μαυρόπουλος  Τάσος καθώς και τα στελέχη της παράταξης κ.κ.  Κάντζιας Αλεξ και Παναγιωτόπουλος Θεόδωρος συναντήθηκαν με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Μαργαρίτη, συνομίλησαν με εργαζόμενους και αντάλλαξαν απόψεις για την καλύτερη και αναβαθμισμένη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και γενικότερα για την ενίσχυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση.

Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου μέλη της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα, επισκέφτηκαν το Κέντρο Υγείας Βύρωνα, συνομίλησαν με τους ιατρούς και τους νοσηλευτές, εκφράζοντας την στήριξη και τις ευχαριστίες τους στο έργο που προσφέρουν.

Η βασική άμυνα ενός πληθυσμού είναι ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο με ανθρώπινες συνθήκες ζωής και εργασίας, σε συνδυασμό με ένα υψηλής ποιότητας δημόσιο σύστημα υγείας και ασφάλισης. Θεωρούμε ότι οι δομές πρωτοβάθμιας υγείας σε επίπεδο δήμου και γειτονιάς, ειδικά μέσα σε συνθήκες πανδημίας, έχουν να παίξουν έναν κρίσιμο ρόλο στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων  αλλά και στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, ώστε να αποφεύγονται οριζόντια μέτρα που διαλύουν την κοινωνία και την οικονομία.

Γι αυτό και εμείς διεκδικούμε:

Ø  Την διενέργεια συχνών επαναλαμβανόμενων και δωρεάν  τεστ στον πληθυσμό του Βύρωνα, ιδιαίτερα στους μαθητές όταν θα ανοίξουν τα σχολεία

Ø  Την αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού και την απόσπαση δεύτερου καρδιολόγου

Ø  Την βελτίωση της περίφραξης και την φύλαξη του κτιρίου όλο το εικοσιτετράωρο.

Ø  Την κινητοποίηση της δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να εξευρεθούν πόροι για την αξιοποίηση του υπογείου του κτιρίου, που σήμερα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, ώστε να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες αλλά και να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου