Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Προσαγωγές διαδηλωτών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Πάτρα.

Ένταση και προσαγωγές σημειώνονται από νωρίς το πρωί σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Περισσότερες από 60 προσαγωγές  στην Αθήνα.

5000 αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας για να επιβάλουν την απαγόρευση . Ρίχνουν  κρότου λάμψης ακόμα και στην είσοδο πολυκατοικιών για να εμποδίσουν όσους  θέλησαν να αφήσουν ένα λουλούδι στο σημείο της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.  

Να αφεθουν ελευθεροι όλοι οι προσαχθέντες.

 

Παρά τα μέτρα που έλαβε η Αστυνομία, με απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων, τους εξονυχιστικούς ελέγχους  στο όνομα της αποτροπής περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκαν μικρές  συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά και συνοικίες της Αθήνας τιμώντας την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί της Κυριακής ομάδα περίπου είκοσι ατόμων, μελών του ΚΚΕ μ-λ, επιχείρησε να ανοίξει πανό και να πορευθεί στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προβεί σε προσαγωγές. Το ίδιο έγινε με αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αγωνιστές του μαζικού κινήματος, που επιχείρησαν να καταθέσουν λίγα λουλούδια στο τόπο της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξη  Γρηγορόπουλου από τις σφαίρες του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα, στις 6 Δεκεμβρίου 2008.

Η ανοχή της αστυνομίας μηδενική, δεν επέτρεπε ούτε την κατάθεση ενός λουλουδιού, στην μνήμη του Αλέξη. Κτύπησε και συνέλαβε τους λιγοστούς συγκεντρωμένους.   

Πάνω από 60 προσαγωγές έκανε η αστυνομία, μόνο στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη. Προσαγωγές έγιναν και σε Χανιά, Πάτρα, Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να ρίχνουν χειροβομβίδες κρότου λάμψης ακόμα και στις εισόδους πολυκατοικιών.

Στο Βύρωνα, κόντρα στην απαγόρευση


Στην πλατεία Αγ. Λαζάρου γύρω στις 12, μια ομάδα αγωνιστών της, Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση -ΡΕΚ Βύρωνα-, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα,  φώναξαν συνθήματα όπως  Δώστε λεφτά για  Υγεία, την Παιδεία  και όχι την αστυνομία.  Υγεία, Εργασία, Παιδεία, Ελευθερία, η χούντα δεν τέλειωσε το 73, άνοιξαν πάνω τιμώντας την μνήμη του Αλέξη, σπάζοντας με τον τρόπο αυτό την τρομοκρατία.  

Στις 2.30 νεολαίοι από τον αναρχικό χώρο πραγματοποίησαν πορεία σε δρόμους του Παγκρατίου και του Βύρωνα τιμώντας το Αλέξη Γρηγορόπουλο.

ΑΝΔΡΕΣ των ΜΑΤ  εμφανίστηκαν και παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα που γράφεται το κείμενο αυτό  -16.20 – στην πλατεία Ταπητουργείου.  

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με την πολιτική της,  δεν βλάπτει μόνο την Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Εργασία αλλά εντείνει την αστυνομοκρατία και την καταστολή, θέλει και να περιορίσει, καταργήσει δημοκρατικά δικαιώματα, πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

 Αυτή η πολιτική  δεν γίνεται  αποδεκτή  από μεγάλα τμήματα του λαού και της νεολαίας, που επιλέγουν σιγά, σιγά, τον δρόμο του αγώνα και της σύγκρουσης για την ανατροπή της.

 Κάτω από την μάσκα έχουμε φωνή δεν συναινούμε στην αντεργατική, αντιλαϊκή, εγκληματική πολιτική σας.

 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου