Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Βουλή: Διαμαρτυρία για την ελεύθερη συνδικαλιστική μετακίνηση και δράση

 

Πρωτοβουλία για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και μετακίνηση

Δελτίο Τύπου

για την παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή, Παρασκευή 11/12/20

 

Να επιτραπεί εδώ και τώρα η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και μετακίνηση!


Η υγεία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, η υγεία του λαού                              δε μπαίνουν στη ζυγαριά για το κέρδος του κεφαλαίου.

 

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στις 5μμ στη Βουλή με αίτημα την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και μετακίνηση. Την κινητοποίηση κάλεσαν με αποφάσεις τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία  Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ). , η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ο.Α.Ε.Δ., το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafon-Panafon, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αιγάλεω.

 Την κινητοποίηση στήριξαν και με εκπροσώπους τους στην κινητοποίηση το Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ, το σχήμα στο χώρο των τηλεπικοινωνιών RadicalIT, το ΜΕΤΑ και η ΠΑΤΕΚ.

 Αίτημα της διαμαρτυρίας ήταν η άρση της ισχύουσας απαγόρευσης για να επιτραπεί άμεσα η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και μετακίνηση και η ακύρωση όλων των προστίμων που αφορούν τη συνδικαλιστική δράση.

 Στη Βουλή βρέθηκαν αντιπροσωπείες των σωματείων και ομοσπονδιών, με την αστυνομική παρουσία να είναι ισχυρή. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το βουλευτή του ΚΚΕ Λ.Στολτίδη και επιδόθηκε το ψήφισμα των φορέων στα κόμματα της Βουλής.

 Η συνδικαλιστική δράση δε μπορεί και δεν πρέπει να μπει στο “γύψο”

Τα συνδικάτα και τα μέλη τους θα συνεχίσουμε να δρούμε, να ελέγχουμε, να παρεμβαίνουμε στις χιλιάδες εργοδοτικές αυθαιρεσίες όσον αφορά τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα μέτρα προστασίας της υγείας μας. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να επιτρέψει τώρα την ελεύθερη συνδικαλιστική μετακίνηση και δράση.


 

 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου