Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο, πως θα γίνονται μετακινήσεις τις γιορτές λόγω lockdown.

   Τι ισχύει για τις μετακινήσεις κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων

Τι πρέπει να ξέρουν οι οδηγοί για τις μετακινήσεις με τα αυτοκίνητά τους εν μέσω κορονοϊού.

Μπορεί το lockdown να έχει χαλαρώσει λίγο με το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων, το επικείμενο άνοιγμα κομμωτηρίων, κουρείων και βιβλιοπωλείων  και τη μέθοδο του click away, ωστόσο κανείς δεν πρέπει να παρασυρθεί και να μην τηρεί τα μέτρα που ισχύουν κατά της πανδημίας του κορονοϊού.


Εξάλλου, το SMS στο 13033 συνεχίζει να ισχύει για τις μετακινήσεις μας, ενώ συνεχίζονται και οι έλεγχοι των Αρχών για την τήρηση των μέτρων. Μάλιστα, οι έλεγχοι για τις μετακινήσεις – όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα και στην Πρωτοχρονιά – θα ενταθούν ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα που θα δώσουν το λάθος μήνυμα στην κοινωνία.

Οι  περιορισμοί εξακολουθούν να ισχύουν και για την μετακίνηση με αυτοκίνητο. Διαβάστε, πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο

·         Στο αυτοκίνητο επιτρέπεται μέχρι ένας επιβάτης εκτός από τον οδηγό σε ταξί και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης.

·         Σε περίπτωση που πρόκειται για οικογένεια με ανήλικα παιδιά ο περιορισμός δεν υπάρχει αφού, όπως τα μέλη μιας οικογένειας είναι όλη μέρα μαζί στο σπίτι έτσι θα είναι και στο αυτοκίνητο. Επίσης, μπορεί να υπάρχει και δεύτερο άτομο εφόσον χρειάζεται βοήθεια για να μετακινηθεί.

·         Ακόμη, επιτρέπονται μέχρι δύο άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

·         Τέλος, η λειτουργία επιβατηγών υπηρεσιακών οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προσωπικού από και προς την εργασία επιτρέπεται μόνο με επίδειξη βεβαίωσης του εργοδότη και σχετικού δελτίου κίνησης, από το οποίο προκύπτει η διαδρομή του οχήματος, και υπό την προϋπόθεση της κάλυψης κατ’ ανώτατο όριο του 50% των διαθέσιμων θέσεων επιβατών.

   Χαρδαλιάς : Τι ισχύει για τις μετακινήσεις κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων

Τέτοιου είδους μετακίνηση επιτρέπεται μόνο αν ο πολίτης μετακινείται προς τον μόνιμο τόπο κατοικίας του. Έτσι, για παράδειγμα, τα παιδιά μπορούν να γυρίσουν στους γονείς τους με το απαραίτητο φορολογικό έγγραφο και φυσικά η μετακίνηση αυτή προβλέπεται άπαξ. Ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε ότι επιτρέπεται η μετακίνηση στο παράδειγμα του εκπαιδευτικού στο νησί που θέλει να δει την οικογένειά του.

Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι αλλιώτικα, για να προφυλάξουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Δύσκολα θα γίνουν και τα ρεβεγιόν των γιορτών καθώς σε ισχύ παραμένει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021 η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, καθώς και της αποστολής SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις.

Για τα ταξίδια από και προς την Ελλάδα, μειώθηκε η υποχρεωτική καραντίνα από 10 μέρες σε 3.

                                                                              ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου