Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Να αποσυρθεί η διάταξη για τα κολέγια ζητά η ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΒΥΡΩΝΑ

Με αφορμή της αιφνιδιαστική κατάθεση και ψήφιση από την Κυβέρνηση την  Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, τροπολογίας που εξομοιώνει επαγγελματικά τους πτυχιούχους κολλεγίων μ` εκείνους των Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων, υποχρεώνοντας το ΤΕΕ, το Οικονομικό Επιμελητήριο κλπ να εγγράφουν τους αποφοίτους κολλεγίων ως μέλη τους, 

 έξι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής  ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ με επικεφαλής τον κ. Αλέξη Σωτηρόπουλο ζητούν να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο (όποτε αυτό ορισθεί) το παρακάτω  ψήφισμα:

 


Το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα καταδικάζει απερίφραστα και καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αντισυνταγματική και απαράδεκτη τροπολογία που η κυβέρνηση κατέθεσε και ψήφισε την Πέμπτη 17/12/2020 στην Βουλή εξομοιώνοντας επαγγελματικά - χάριν εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων - τα πτυχία των δημοσίων πανεπιστημίων με εκείνα των κολλεγίων.

Θεωρώντας ότι η κρίση παρέχει ευκαιρίες, η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την καραντίνα, ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις, θεσμοθέτησε έτσι νύχτα την υποχρέωση του ΤΕΕ, του Οικονομικού Επιμελητηρίου κλπ να εγγράψουν ως ισότιμα μέλη τους αποφοίτους κολλεγίων. Μέσα σε μία νύχτα εξομοίωσε τους άριστους με τους έχοντες.

Με αγοραία δηλαδή κριτήρια παραβιάζει κατάφωρα το άρθρο 16 του Συντάγματος, προωθεί την αναξιοκρατία, απαξιώνει τα δημόσια πανεπιστήμια και ευτελίζει τα πτυχία τους με την προς τα κάτω εξομοίωσή τους με τα αμφιβόλου ποιότητας και επάρκειας «πτυχία» των κολλεγίων. Και όλα αυτά σε μία περίοδο που η κρίση έχει αναδείξει πλήρως την αξία του δημοσίου χαρακτήρα αγαθών όπως η υγεία, αλλά και η παιδεία.

Η θεσμοθέτηση αυτή μίας κατάφωρα αναξιοκρατικής και άδικης για όσους κοπίασαν να πετύχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις και να αποκτήσουν τις αναγκαίες γνώσεις που οδηγούν στο πτυχίο κατάστασης δεν μπορεί να γίνει αδιαμαρτύρητα αποδεκτή. Και τούτο όχι μόνο γιατί εγείρει σοβαρά νομικά, πολιτικά και ηθικά ζητήματα, αλλά και γιατί θα βάλει ταφόπετρα στην δημόσια δωρεάν παιδεία στην χώρα μας (βασικό βατήρα κοινωνικής κινητικότητας για δεκαετίες) και θα θέσει σε κίνδυνο δημόσια αγαθά. Κανένα «οικονομικό» επιχείρημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοια αντιμεταρρύθμιση και την απομάκρυνση από την ίση για κάθε πολίτη πρόσβαση στην εκπαίδευση, ανεξάρτητα από την οικονομική του δυνατότητα και την κοινωνική του προέλευση.

Είναι καθήκον κάθε πολίτη, να στηρίξει τις δίκαιες αντιδράσεις και τον αγώνα των Πανεπιστημίων μας, του ΤΕΕ, του Οικονομικού Επιμελητηρίου κλπ και να παλέψει για την ανατροπή αυτής της άδικης νομοθετικής ρύθμισης.

Η εκπαίδευση δεν πρέπει να γίνει πεδίο κερδοσκοπίας και διαιώνισης ανισοτήτων.

Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα !

Δεν θα γίνει προνόμιο ούτε αντικείμενο εμπορευματοποίησης !

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Αλέξης Σωτηρόπουλος

Νεκτάριος Αποστολάκης

Ορέστης Καππάτος

Θανάσης Κλειάσιος

Θανάσης Οικονόμου

Λευτέρης Τριανταφύλλου


                                                                 ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου