Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Φυλάκιση οκτώ μηνών σε πρώην Δήμαρχο

γιατί δεν έδινε το γάλα στους εργαζόμενους



Ο καταδικασθείς πρώην δήμαρχος Κορδελιού -Ευόσμου, Πέτρος Σούλας

 Στο Δημο Βυρωνα ωφείλονται γάλατα στους εργαζομενους για το ετος 2011-2012 καθως και τα μέσα ατομικής προστασίας για τα έτη 2018 και 2020.

Σε απόφαση που δικαιώνει τους εργαζόμενους προχώρησε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, καταδίκασε σε φυλάκιση οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, τον τέως δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου Πέτρο Σούλα,  για παράβαση υγειονομικού κανονισμού.

Στον τέως δήμαρχο είχε καταθέσει μήνυση το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, καθώς από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως και τον Μάρτιο του 2017 οι εργαζόμενοι καθαριότητας δεν λάμβαναν το γάλα.

Ο ίδιος ο τέως δήμαρχος, που στις εκλογές του 2019 ηττήθηκε με τους πολίτες, μάλιστα, να τον τοποθετούν στη θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης (σ.σ. ήρθε τρίτος με ποσοστό μόλις 18,3% -από 32,3% το 2014), ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με τη χορήγηση γάλακτος στους εργαζόμενους, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου!!!

 Να υπενθυμίσουμε  ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι που είναι ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά, όπως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα,  δικαιούνται ένα λίτρο γάλα ημερησίως και δυστυχώς αρκετές δημοτικές αρχές δεν το καταβάλουν. Το ιδιο συμβαινει και με τα μεσα ατομικης προστασίας-ΜΑΠ-.

Στο Δημο Βυρωνα ωφείλονται γάλατα στους εργαζόμενους για το ετος 2011-2012 καθως και τα μεσα ατομικης προστασίας για τα έτη 2018 και 2020, παρα τις επανηλλειμένες καταγγελίες του σωματείου εργαζομένων.

Την Δευτέρα 12 Απριλίου το αίτημα του σωματείου για την καταβολη των παροχών θα συζητηθει στο δημοτικό συμβούλιο.


 Άντε να δούμε, τη δικαιολογίες θα βρει, για μια ακόμη φορά η δημοτική αρχή, ….με σεβασμό οπως λεει, …… στα δικαιώματα των εργαζομένων,....αλλά να μην τους καταβάλει τα ΜΑΠ ποτέ στην ώρα τους. 







ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου