Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Κοινωφελής Εργασία: Εξετάζεται παράταση του προγράμματος

Το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση δύο μηνών στους 36.500 εργαζόμενους με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε δήμους και περιφέρειες εξετάζει η κυβέρνηση.

Με ημίμετρα επιχειρεί η κυβέρνηση να μην μείνουν από προσωπικό Δήμοι και Περιφέρειες. Σε ομηρία και με τον κατώτατο μισθό οι  εργαζόμενοι.

Τουλάχιστον δίμηνη θα είναι η παράταση του υφιστάμενου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για τους 36.500 εργαζόμενους, αναφέρει η aftodioikisi.gr

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα  τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε η πολυαναμενόμενη επαφή μεταξύ του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και της ΚΕΔΕ, με τους δημάρχους να ζητούν: Παράταση του υφιστάμενου προγράμματος 4/2020.

 

Οι τελικές απαντήσεις του υπουργού Εργασίας προς τους δημάρχους θα δοθούν σε επόμενη συνάντηση του με την ΚΕΔΕ.

Το υπουργείο Εργασίας βρίσκεται σε  διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός Απριλίου.

Αναφορικά με το νέο πρόγραμμα, ακόμη δεν υπάρχει απόφαση, η οποία αναμένεται να ληφθεί σε συνδυασμό με την παράταση, προκειμένου να μην μείνουν οι δήμοι και οι περιφέρειες  ενόψει, μάλιστα, της θερινής περιόδου, χωρίς προσωπικό.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

                                                                                                         ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου