Σάββατο 3 Απριλίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ: ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΝΕΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Ο μέχρι πρότινος δημοτικός σύμβουλος της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ κ. Βασίλειος Δεμπόνος -σήμερα έχει ανεξαρτητοποιηθεί- είναι ο επικεφαλής της νέας δημοτικής κίνησης “Έξυπνος Βύρωνας”.
Ήταν τον Ιούλιο το 2020, ένα χρόνο μετά τα αποτελέσματα τον δημοτικών εκλογών και την κατά επανάληψη ήττα της "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΒΥΡΩΝΑ" με επικεφαλής τον κ Γώγο Χρήστο, όταν μία ομάδα στελεχών της παράταξης, δημιούργησαν το Think Tank - “Έξυπνο Βύρωνα”. Είχε προηγηθεί η ανεξαρτητοποίηση του κ. Μουντοκαλάκη, που προδιέγραφε τις αναταράξεις στο γαλάζιο δημοτικό χώρο.

Τον Δεκέμβριο μετά από διαφωνίες που εκφραστήκαν στα δημοτικά συμβούλια ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Δεμπόνος. Κάτι που πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο είναι ότι θα ακολουθήσουν και ορισμένοι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι το αμέσως επόμενο διάστημα.

Την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 ανακοινώθηκε μέσω του facebook ότι το λεγόμενο Think Tank - “Έξυπνος Βύρωνας” εξελίσσεται σε νέα δημοτική κίνηση με επικεφαλής τον κ. Δεμπόνο Βασίλειο δικηγόρο, πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ., ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κοπανά στην πόλη μας.

Από τον τίτλο της νέας παράταξης που έχει επιλεγεί, αναρωτιέται κανείς: οι άλλες δημοτικές κινήσεις και όσοι ή όσες δεν συμμετέχουν στον “Έξυπνο Βύρωνα”,  τί είναι άραγε;

Στην νέα γαλάζια προσπάθεια “Έξυπνος Βύρωνας” συμμετέχουν και πλαισιώνουν τον κ. Δεμπόνο εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με την ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, όπως οι κ. κ. Αδαμόπουλος, Ντόβολος, ο ανεξάρτητος πλέον κ. Μουντοκαλάκης, αλλά και αρκετά γνωστά γαλάζια στελέχη και μέλη της παράταξης του πρώην Δημάρχου κ. Χαρδαλιά, όπως κα Ζέφη Γράψα, η κ. Γερασιμίδου και άλλοι, όπως ο κ. Λεκατσάς, ο κ. Βασιλείου, ο κ. Μπανάκας, η κα Μπιλάλη και άλλοι 1222(!) που υπογράφουν και στηρίζουν το νέο εγχείρημα. "Ευχαριστούμε πολύ τους πρώτους 1222 ενεργούς συμπολίτες μας, εκπροσώπους κοινωνικών, αθλητικών, πολιτικών και πολιτιστικών φορέων της πόλης μας, οι οποίοι προσυπογράφουν την ιδρυτική μας διακήρυξη. Τα καλύτερα έρχονται!",  αναφέρουν στο facebook.

Την ίδια στιγμή η ο χώρος της δεξιάς παράταξης εκφράζεται με δυο δημοτικές παρατάξεις των κ.κ. Γώγου και Μπαντή. Το τελευταίο διάστημα οι δύο αυτές παρατάξεις φαίνεται ότι κινούνται σε τροχιά σύγκλησης. Ήδη στα τελευταία δημοτικά συμβούλια η σύγκλιση αυτή είναι εμφανής.

Ο “Έξυπνος Βύρωνας” μπαίνει σφήνα στο γαλάζιο στρατόπεδο, θέλοντας να εκφράσει ένα μέρος των γαλάζιων ψηφοφόρων που λέγεται ότι επιζητούν μια πιο δυναμική αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι οι δύο υπάρχουσες παρατάξεις κινούνται σε γραμμή συναίνεσης και σύμπλευσης με τη Δημοτική Αρχή Κατωπόδη και ότι είχαν να προσφέρουν το πρόσφεραν, δίνοντας την εκλογή στο δεύτερο γύρο στο ΣΥΡΙΖΑ, για δυο εκλογικές αναμετρήσεις.

Τον κ. Δεμπόνο για την εκλογή του στην τοπική οργάνωση της Ν.Δ., είχαν στηρίξει επιφανείς παράγοντες της Ν.Δ. όπως ο κ Χαρδαλιάς, ο κ. Γώγος, ο κ. Ζούμπος και πολλοί άλλοι και άλλες, έναντι του έτερου υποψήφιου για την προεδρία κ. Παλιούρα Γεώργιου που στηριζόταν από την ομάδα του κ. Μπαντή, που όμως δεν κατάφερε να εκλέγει, ούτε στο Δ.Σ. της Τ. Οργάνωσης. Λόγο των εξελίξεων με την Πανδημία, εκλογές δεν έχουν γίνει στις τοπικές. οργανώσεις της Ν.Δ και έτσι ο κ. Δεμπόνος παραμένει στη θέση του ένα χρόνο τώρα.
Άγνωστο παραμένει εάν θελήσει ο ίδιος να διεκδικήσει και πάλι την εκλογή του στην θέση του νέου προέδρου όταν γίνουν εκλογές.  


Παλιές αγάπες, σημερινές σκοτούρες...
Στελέχη της γαλάζιας παράταξης στην πόλη, που κρατάνε αποστάσεις από τα δημοτικά δρώμενα, εκφράζουν επιφυλάξεις για την νέα δημοτική κίνηση “Έξυπνος Βύρωνας”, λέγοντας ό,τι κατακερματίζεται ακόμα περισσότερο ο χώρος της γαλάζιας παράταξης στο Βύρωνα, αν και είναι αμφίβολο ποια θα είναι η κατάληξη της, μια και ο χρόνος είναι μακρύς μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές το 2023. Άλλοι θεωρούν ότι ο “Έξυπνος Βύρωνας”, θα λειτουργήσει ως συνθετικός κρίκος για την ανασύνθεση μιας νέας ενιαίας γαλάζιας παράταξης με στόχο να κερδίσουν και να διοικήσουν το δήμο, εφαρμόζοντας τις νεοφιλελεύθερες απόψεις τους στην τοπική κοινωνία.

Η ιστοσελίδα μας πρώτη είχε αναφερθεί στις αναταράξεις στο γαλάζιο νεοφιλελεύθερο δημοτικό χώρο (διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ) και είχαμε επισημάνει ότι:
"Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη που συμβαίνουν στο γαλάζιο δημοτικό στρατόπεδο δείχνουν ότι το 2021 θα έχουμε εξελίξεις, όπου την κατάληξη τους δεν μπορούμε με ασφάλεια να την προβλέψουμε.

Επιθυμία όμως των γαλάζιων ψηφοφόρων δεν είναι ακόμη μεγαλύτερη διάσπαση της παράταξης τους, αλλά η ενότητα και η κοινή κάθοδος ενιαία του χώρου στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Η επιθυμία αυτή δεν σημαίνει και επιθυμία του βυρωνιώτικου λαού που βλέπει ότι η σημερινή γαλάζια αντιπολίτευση στο Δήμο να συμπολιτεύεται στα βασικά ζητήματα, με την δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική π.χ. ανακατασκευή Πλ. Φατσέα, Γενικό Πολεοδομικό σχεδιασμό, Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, δημοτικό προϋπολογισμό, την προστασία του Υμηττού. Να στηρίζει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που βλάπτει τον ελληνικό λαό.

Οι κάτοικοι της πόλης, αυτοί που βιώνουν τις επιπτώσεις από τις ασκούμενες μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα το θετικό από αυτές τις εξελίξεις στο Δήμο.

Αυτό που θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποια χαραμάδα ελπίδας είναι η ανάπτυξη από τα κάτω πρωτοβουλιών και κοινών δράσεων των μαχόμενων δυνάμεων που μιλούν και οραματίζονται μια διαφορετική πολιτική στην πόλη και την κοινωνία, με κέντρο την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων.

Για να ζήσουμε σε μια πόλη και κοινωνία που κέντρο της θα βρίσκεται ο άνθρωπος και οι σύγχρονες ανάγκες του. Που δεν θα υποτάσσονται τα πάντα- όπως και ο δημόσιος κοινόχρηστος χώρος- στην ενίσχυση της αγοράς και του κέρδους.

Για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων, όπως γίνεται και σήμερα."
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Παραθέτουμε και την διακήρυξη της νέας γαλάζιας δημοτικής κίνησης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου