Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Εξαγγελίες Μητσοτάκη για την ανάπλαση της έκτασης της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Σχέδιο για μετεγκατάσταση 9 υπουργείων, αντί για υπερτοπικό πάρκο στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ στο Υμηττό
Πρώτη αντίδραση των κατοίκων και των εργαζομένων στο εργοστάσιο

Ανταπόκριση από Υμηττό

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας -διαβάστε ΕΔΩ- σχετικά με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την απομάκρυνση του εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ από τον Υμηττό και την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα το πρωί.

Ο Πρωθυπουργός -με την βοήθεια των συμβούλων του- θέλοντας να μην αντικρούσει τους εργαζόμενους και τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική είσοδο της ΠΥΡΚΑΛ διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδιά του, εισήλθε στον χώρο από πλαϊνή είσοδο, συνοδευόμενος από διάφορα κυβερνητικά στελέχη και άλλους παράγοντες.

Ο πρώην δήμαρχος Δάφνης Υμηττού και σημερινός Γ. Γραμματέας του υπουργείου εσωτερικών, μόλις έγινε αντιληπτός αποδοκιμάστηκε από τους διαμαρτυρομένους.

Παρόντες στην διαμαρτυρία, δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αριστεράς. Δεν έλειψαν και τοπικά αυτοδιοικητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία θυμήθηκαν το αγωνιστικό τους παρελθόν, τώρα που άλλαξε η κυβέρνηση.

Χωρίς καμία ενημέρωση και διαβούλευση με τους κατοίκους και τους φορείς, που χρόνια αγωνίζονται για να γίνει χώρος πρασίνου, αναψυχής και να εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα μεταφερθούν εννέα υπουργεία και εποπτευόμενοι φορείς και θα γίνει αστική ανάπλαση με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο χώρο.

Δεν παράλειψε να αναφερθεί στο οικονομικό όφελος-1δις- που θα προκύψει σε βάθος χρόνου30ετίας για το δημόσιο με την μετεγκατάσταση των υπουργείων και ανέφερε ότι η αστική αυτή ανάπλαση θα αναβαθμίσει την περιοχή.

Υπέδειξε στο δημοτικό συμβούλιο ότι η πιο σωστή ονομασία του «κυβερνητικού πάρκου» θα ήταν κυβερνητικό πάρκο "Ανδρέας Λεντάκης" για να τιμήσουμε τη μνήμη μιας εμβληματικής φυσιογνωμίας, ο οποίος είχε τις ρίζες του εδώ στον δήμο και διετέλεσε δήμαρχος Υμηττού.

Το σχέδιο ανάπλασης -τσιμεντοποίησης- παρουσίασε ο αναπληρωτής ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Καραθανάσης, ο οποίος χαρακτήρισε τον σχεδιασμό για το «κυβερνητικό πάρκο», ως σύγχρονη κιβωτό.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στο «κυβερνητικό πάρκο» θα μεταφερθούν τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας, Τουρισμού, Πολιτισμού, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και εποπτευόμενοι φορείς (ΕΕΣΥΠ-ΕΤΑΔ-ΤΑΙΠΕΔ-ΑΑΔΕ). Θα στεγαστούν σε 127 κτήρια σε επιφάνεια 353.480 τ.μ. Θα συντηρηθούν - αναδειχθούν και θα αξιοποιηθούν 25 κτίρια με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά. Το έργο θα ξεκινήσει το 2023 και θα ολοκληρωθεί το 2026.

Ο δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού κ. Τάσος Μπινίσκος αρκέστηκε στο ρόλο του χειροκροτητή των κυβερνητικών εξαγγελιών και τόνισε πως πρόκειται για "ένα έργο που θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα των πολιτών μας" καθώς στη θέση των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων θα δημιουργηθούν χώροι άθλησης και αναψυχής.

Το εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ θα «μετακομίσει» στο χώρο του εργοστασίου του Λαυρίου, ενώ οι εργαζόμενοι εκφράζουν αντιρρήσεις και φόβους για την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.












ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου