Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

ΠΥΡΚΑΛ: Συνεδριάζει έκτακτα το Δ. Συμβούλιο του ΔΗΜΟΥ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ

 

Η εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την απομάκρυνση του εργοστασίου της π. ΠΥΡΚΑΛ και στο χώρο να μεταφερθούν εννέα υπουργεία και τεσσάρων  εποπτευόμενων  φορέων έχει προκαλέσει  αντιδράσεις των  διαφόρων φορέων, που δεν θέλουν να μετατραπεί ο χώρος  σε ΥΠΟΥΡΓΟΥΠΟΛΗ και υπουργοπάρκο, αλλά να δοθεί ο χώρος στο δήμο και να διαμορφωθεί ένα πάρκο για τις ανάγκες του λαού. Αλλά και σκεπτικισμό σε μια μερίδα των κατοίκων για το πόσο θα αλλάξει η ζωή τους, κυκλοφοριακά, περιβαλλοντολογικά κ.λ.π .εάν γίνουν πράξη τα σχέδια της κυβέρνησης.  

Το σωματείο των εργαζομένων στην ΠΥΡΚΑΛ έχει έκφραση και αυτό την αντίθεση του, αναδεικνύοντας τα ζητήματα που σχετίζονται με την αμυντική βιομηχανία, την  εθνική άμυνα της χώρας. .

Ήδη μέχρι σήμερα έγιναν δυο κινητοποιήσεις, και εκδηλώθηκε μια πρώτη παρέμβαση εναντία στα σχέδια τους, που συμμετείχε ένα πρωτοπόρο πολιτικοποιημένο κομμάτι κόσμου, που  αποτελεί την ατμομηχανή για την οργάνωση και κινητοποίηση των ίδιων των κατοίκων του Δήμου και  της ευρύτερης περιοχής. Διαβάστε ΕΔΩ: https://www.blogger.com/blog/post/edit/133259361788870420/4545216764755862273 

Μετά από αίτημα πέντε δημοτικών παρατάξεων και δεκαέξι συμβούλων της αντιπολίτευσης- σε συνολο τριαντατριών- συνεδριάζει ΕΚΤΑΚΤΑ το Δημοτικό Συμβούλιο την ΤΕΤΑΡΤΗ 14η Απριλίου 2021 και ώρα 21:00 έως 02:00 με τηλεδιάσκεψη με θέμα: Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την μετεγκατάσταση των ΕΑΣ (τέως ΠΥΡΚΑΛ)

Η συζήτηση και η απόφαση του Δ. Συμβουλίου αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον γιατί σχετίζεται με το παρόν και κυρίως το μέλλον της πόλης και την ζωή των κατοίκων.

Η συνεδρίαση μεταδίδεται διαδικτυακά από τη σελίδα του Δήμου. 

 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου