Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Συγκέντρωση ενάντια στα σχέδια για το Υπουργοπάρκο στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ

ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ  ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΔΑΦΝΗΣ- ΥΜΗΤΤΟΥ

                    

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το Σάββατο 10 Απριλίου οι κάτοικοι της περιοχής  στην πλ. Υμηττού ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αριστερών δημοτικών παρατάξεων.

Στις 11 το πρωί οι παρατάξεις άνοιξαν τα πανό τους  και άρχισαν να μοιράζουν τις ανακοινώσεις στους περαστικούς  και στους παραβρισκόμενους στη πλατεία, ενημερώνοντας τους  για την αντίθεση τους στα σχέδια της κυβέρνησης για να μεταφερθούν στο χώρο της  ΠΥΡΚΑΛ εννέα υπουργεία, το γραφείο του πρωθυπουργού και τέσσερεις εποπτευόμενοι φορείς. Οι συνέπειες θα είναι μεγάλες, περιβαλλοντολογικές, κυκλοφοριακές, για την ευρύτερη περιοχή.

Στερούν όχι μόνο από τους κατοίκους του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής ένα πάρκο αναψυχής, περιπάτου, πολιτισμού, αλλά και την δημιουργία κοινωνικών υποδομών που έχει ανάγκη η πόλη.  

Στη συγκέντρωση διαβάστηκαν ανακοινώσεις  ενημέρωσης 




και στη συνέχεια  οι συγκεντρωμένοι φωνάζοντας συνθήματα όπως:

 Η ΠΥΡΚΑΛ να γίνει πάρκο για το λαό και όχι πάρκο κυβερνητικό,  ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΚΟ να παίζουν τα παιδιά μας και ΟΧΙ υπουργεία στη γειτονιά μας και μοιράζοντας ανακοινώσεις έκαναν πορεία μέχρι την είσοδο της ΠΥΡΚΑΛ.

 Εκεί  τους περίμεναν άνδρες των ΜΑΤ, μια κλούβα και η νεοσύστατη ομάδα  αστυνομικών Ο.Δ.Ο.Σ και είχαν αποκλείσει την είσοδο του εργοστασίου.

Οι συγκεντρωμένοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν και πάλι  στην πλατεία και διαλύθηκαν.

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι από τον Δήμο Δάφνης –Υμηττού, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι από το Βύρωνα- Σάρολα Βασιλική, Τσιάκαλος Κοσμάς, Παπαδημητρίου Θανάσης, Μαυρόπουλος Τάσος και από το Δήμο Αγ. Δημητρίου ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Λασκαρίδης, αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης Ηλιουπολης “Αριστερή Πρωτοβουλία”.  

Το παρόν στην συγκέντρωση έδωσε και ο Στάθης Λεουτσάκος εκ μέρους της Λαϊκής Ενότητας και ο Κώστας Μάρκου εκ μέρους της πολιτικής Κίνησης  Κομμουνιστικό Σχέδιο.  

ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ  ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πέντε επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι, ανάμεσα τους και ο π. Δήμαρχος Υμηττού κ. Αριανάς Δημήτρης, ζητούν την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου του Δήμου Δάφνης-Υμηττού με θέμα τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την μετεγκατάσταση των ΕΑΣ(τέως ΠΥΡΚΑΛ)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δάφνης - Υμηττού

 Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, κο Δημήτριο Βερύκιο

Κοινοποίηση: Δήμαρχο Δάφνης- Υμηττού, κο Αναστάσιο Μπινίσκο

 ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ζητάμε τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος με θέμα τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την μετεγκατάσταση των ΕΑΣ (τέως ΠΥΡΚΑΛ).

 Οι Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων:

Δαουλάρης Γιώργος, Χριστινάκη Όλγα, Τόλια-Κηπουρού Ναυσικά, Μητροβγένης Γιώργος, Λαγδά Δέσποινα.

 Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

 Μπουρνελές Νικόλαος, Τσούτσουρας Δημήτρης, Ντίνος Νίκος, Ρούσσου Καλλιρόη (Ρόη), Μπόκαρης Γιώργος, Αντωνιάδης Κώστας, Μαργαρίτης Ερρίκος Ηλ., Ανδρουλάκης Ανδρέας,  Κονταργύρης Κωνσταντίνος, Λεμπέσης-Κολοκυθάς Ελευθέριος & ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος (πρώην Δήμαρχος Υμηττού) Αργιανάς Δημήτρης.

                             

                            

                                                                           

                      







ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου