Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Ο Θάνος Μικρούτσικος συνάντησε τους φίλους του, σε δυο υπέροχες βραδιές σε ένα κατάμεστο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Δυο υπέροχες ξεχωριστές βραδιές έζησαν όσοι βρεθήκαν στο Θέατρο Βράχων την Πέμπτη και την Παρασκευή 7- 8 Ιουνίου, όπου ο Θάνος Μικρούτσικος συνάντησε τους φίλους του. 

Και ήταν χιλιάδες αυτοί που περπάτησαν μαζί του όλα αυτά τα χρόνια από την μεταπολίτευση ως και σήμερα. 

Μαζί του στην σκηνή μια πλειάδα λαϊκών καλλιτεχνών, τραγουδιστών, τραγουδοποιών, που περπάτησαν και δημιούργησαν μαζί του όλα αυτά τα χρόνια. Ο καθένας και η κάθε μια ήταν κάτι το ξεχωριστό, το μοναδικό. Αλλά και όλοι μαζί δημιούργησαν μια πανέμορφη, πολιτιστική βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε όσους και όσες την παρακολούθησαν. 

Από τη σκηνή απουσίαζε ο Γιάννης Κούτρας, ο οποίος έχει ερμηνεύσει υπέροχα τραγούδια του Θάνου, ενώ ιδιαίτερη θετική εντύπωση έκανε η ερμηνεία του Γιώργου Μεραντζά, ενός παλιού τραγουδιστή ο όποιος είναι άγνωστος στο σημερινό νεανικό κοινό. 

Τραγούδησαν αγαπημένα τραγούδια, που σημαδεύουν τη ζωή, αντέχοντας στο χρόνο οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Μεραντζάς, Κώστας Θωμαΐδης, Μανώλης Μητσιάς, Χαρούλα Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κότσιρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Ρίτα Αντωνοπούλου και Μαριάννα Πολυχρονίδη και ο Θάνος Μικρούτσικος. 

Υ.Γ. Τα εισιτήρια που είχαν πουληθεί και για αυτές τις συναυλίες, ήταν πολύ περισσότερα από την χωρητικότητα όχι μόνο της κερκίδας αλλά και των διαδρόμων του θεάτρου. Οι καρέκλες ήταν σε απόσταση αναπνοής από την σκηνή. Ενώ πολλοί ήταν και αυτοί που δεν μπορούσαν να έχουν καμία οπτική επαφή με τους καλλιτέχνες. 

Ο κίνδυνος ατυχήματος μεγάλος και όμως αυτό που προέχει τελικά για τη διοργάνωση είναι οι εισπράξεις και για αυτό πρέπει να πουληθούν όσο το δυνατό περισσότερα εισιτήρια. Και ο θεός βοηθός. Μακάρι να μην συμβεί ποτέ τίποτα, αλλά έχει και το μαδέρι τις αντοχές και τα όρια του. 

Δυστυχώς όλα υποτάσσονται στο κέρδος και ο πολιτισμός στο θέατρο των βράχων χρόνια τώρα δεν είναι τίποτα άλλο από μια επιχείρηση. Αξιοποιείται η ανάγκη των πολιτών να βρεθεί κοντά στους αγαπημένους του καλλιτέχνες, να ξεφύγει λίγο από την καθημερινή μιζέρια για να εισπράξουν οι δήμοι χρήματα. Έχει γίνει ο πολιτισμός εμπόρευμα και κερδοφόρα επιχειρηματική λειτουργία με όρους ακραίας αγοράς για την δημοτική εξουσία 

Αναρωτιέται κανείς είναι άραγε αυτός πολιτισμός που σέβεται τον θεατή και τον καλλιτέχνη: Τι έχουν να πουν για το φαινόμενο της κοπής υπεράριθμων εισιτηρίων οι υπεύθυνοι των δήμων Βύρωνα, Δάφνης –Υμηττού; 
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 9 Ιουνίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου