Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Ποινή φυλάκισης στον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Βύρωνα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Βύρωνα κ. Πάγκαλο Βασίλειο γιατί τον Μάρτιο του 2015 απασχόλησε εργαζόμενους στην επιχείρηση χωρίς να έχουν καμία ασφάλιση.

Την αποκάλυψη - καταγγελία είχε κάνει το σωματείο εργαζομένων δήμου Βύρωνα το οποίο τελικά κατέφυγε στην επιθεώρηση εργασίας αφού ο πρόεδρος της επιχείρησης θεωρούσε ότι μπορεί να απασχολεί εργαζόμενους στο μαρμαρογλυφείο χωρίς σύμβαση και ασφάλιση.

Το ζήτημα αυτό απασχόλησε το δικαστήριο σήμερα 30 Μαΐου 2018 το οποίο μετά από διεξοδική συζήτηση επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή στον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης, κ. Πάγκαλο. 

Τα στελέχη του σωματείου που κλήθηκαν και κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας στο δικαστήριο, θεωρούν ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι μια δικαίωση του σωματείου τους και του αγώνα που δίνουν για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων. Είναι ένα ηχηρό πλήγμα σε βάρος της ανασφάλιστης εργασίας. Τέτοια φαινόμενα βρίσκουν έδαφος και αναπτύσσονται από την αντεργατική πολιτική όλων των κυβερνήσεων.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Δ. Επιχείρησης είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και έχει οριστεί από το δημοτικό συμβούλιο στη θέση αυτή. 

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων συνεχίζεται.


Το Δ.Σ.
Βύρωνας, 30-5-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου