Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Να απομακρυνθούν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας πλησίον των δημοτικών σχολείων απαιτούν γονείς, εκπαιδευτικοί και κάτοικοι

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Γονείς, εκπαιδευτικοί και κάτοικοι απαιτούν την άμεση απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που τοποθετήθηκε λίγα μόλις μέτρα από τα 6ο και 7ο δημοτικά σχολεία και το 2ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα. 

Έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων στην περιοχή της Φρυγίας, από την ημέρα που αντικρίζουν την κεραία κινητής τηλεφωνίας. Η κεραία έχει τοποθετηθεί στη σκεπή γνωστού καταστήματος, στη συμβολή των οδών Φορμίωνος και Καραολή & Δημητρίου. Μάλιστα αυτή που τοποθέτησαν την κεραία επέλεξαν να την καμουφλάρουν αναγράφοντας την επωνυμία του καταστήματος. Το γεγονός ότι σε απόσταση αναπνοής συστεγάζονται δυο δημοτικά σχολεία και ένα νηπιαγωγείο δεν φαίνεται να απασχόλησε ούτε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ούτε τους ιδιόκτητες του ακινήτου προκειμένου να έχουν οικονομικό όφελος.

Στο δήμο του Βύρωνα δεν είναι η μοναδική κεραία κινητής τηλεφωνίας, Περίπου 40 κεραίες έχουν καταγραφεί και καταγγελθεί από κατοίκους και φορείς της πόλης. Οι περισσότερες από αυτές παραμένουν στη θέση τους, παρά τις αντιδράσεις κατοίκων και μαζικών φορέων. 

Την Παρασκευή 15 Ιούνη 10π.μ. στο δημαρχείο Βύρωνα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών, γονιών και κατοίκων απαιτώντας να απομακρυνθεί τώρα η κεραία που στήθηκε δίπλα στα σχολεία και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδων Φορμίωνος και Καραολή & Δημητρίου.

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών "Ρόζα Ιμβριώτη" σε ανακοίνωση του μεταξύ άλλων αναφέρει: 
"Να απομακρυνθούν όλες οι άλλες κεραίες που βρίσκονται γύρω από σχολεία και παιδικούς σταθμούς! 
Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δε θα σταματήσουμε αν δε φύγει η κεραία δίπλα από τα σχολεία μας. 
Για μας προέχει η υγεία των παιδιών μας και όλων όσων εργάζονται στα σχολεία και στη γύρω περιοχή και όχι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που ανταγωνίζονται στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, ποια θα τα αυξήσει περισσότερο!".
Η Ένωση Γονέων Βύρωνα κάλεσε τους γονείς των μαθητών των σχολείων που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την κεραία σε συγκέντρωση στο δημαρχείο Βύρωνα την Τετάρτη 20 Ιουνίου και ώρα 6.30μμ απαιτώντας την άμεση απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, που τοποθετήθηκε λίγα μόλις μέτρα από τα 6ο και 7ο δημοτικά σχολεία και το νηπιαγωγείο. 

Το δημοτικό συμβούλιο κάτω από τις έντονες παρεμβάσεις των παρευρισκόμενων αποφάσισε να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα με στόχο την απομάκρυνση της κεραίας. 

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν έχουν κατατεθεί τα ασφαλιστικά μέτρα από πλευράς της δημοτικής αρχής, ούτε ποια είναι η γνώμη των νομικών συμβούλων του δήμου, αφού συμφώνα με την απόφαση του δημοτικού συμβούλιου θα πρέπει να στηρίξουν το αίτημα της απομάκρυνσης της συγκεκριμένης κεραίας. 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 30 Ιουνίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου