Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Δεν σωπαίνουμε Δεν συναινούμε στην αντεργατική πολιτική.

Συσπειρωμένοι στο σωματείο υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, διευρύνουμε τις κατακτήσεις μας.  


 Το σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα, επανέρχεται με ανακοίνωση του, στα προβλήματα των εργαζομένων και διεκδικεί την επίλυση τους από κυβέρνηση και δημοτική αρχή.   

Ολόκληρη η ανακοίνωση του σωματείου:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ: Επίθεση σε εργαζομένους στην  Καθαριότητα από αγνώστους - Epikoinonia.info

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

 

Διανύουμε μια πολύπλοκη και δύσκολη περίοδο εξ αιτίας του κορονοϊου.   Η υγειονομική πανδημία έχει φέρει ανατροπές στην καθημερινή ζωή μας καθώς και στον χώρο εργασίας.

 Το μεγάλο στοίχημα είναι να μην αντιμετωπίσει κανένας εργαζόμενος πρόβλημα στην υγεία του καθώς και οι οικείου του, εξ αιτίας του κορονοϊού. Να συμβάλλουμε στη μη εξάπλωσή του, τηρώντας όλους τους όρους που προτείνουν οι υγειονομικοί: μάσκες, αποστάσεις, καθαριότητα- αντισηπτικό.

Για αυτό από την πρώτη στιγμή προσπαθούμε ως σωματείο και επιμένουμε να παίρνονται όλα τα μέτρα στη διάρκεια της εργασίας, έτσι ώστε να εργαζόμαστε σε ένα όσο το δυνατό ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Το οικονομικό κόστος δεν μπορεί να μπαίνει πάνω από την προστασία της υγείας και της ζωής μας.

 

Η κυβέρνηση επιλέγει να μην εφαρμόζονται στην πράξη όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για χάρη της κερδοφορίας των μεγαλοεργοδοτών. Δεν προχώρησε στην αναγκαία στήριξη της δημόσιας υγείας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κ.λπ., επικαλούμενη το δημοσιονομικό κόστος. Βάζει το κόστος πάνω από την υγεία του λαού.                                                                                                  Η αντεργατική πολιτική  θα ενταθεί αξιοποιώντας την πανδημία με τη νομοθέτηση νέων αντεργατικών μέτρων και χρειάζεται αντίσταση και αγώνας ενάντια σε αυτή την πολιτική.  

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή, η κρίση της πανδημίας να μην αποτελέσει ευκαιρία για την επιβολή νέων αντεργατικών πολιτικών , όπως γίνεται με την πολιτική επέκτασης της προσωρινής ελαστικής εργασίας, μέσα από προσλήψεις συμβασιούχων, έναντι της μόνιμης σταθερής εργασίας. Να σταματήσουν οι  απολύσεις εργαζομένων, όπως γίνεται σε κοινωνικές δομές ορισμένων δήμων π.χ. Άλιμος, Περιστέρι.

 Το Δ.Σ  του σωματείου μας την Παρασκευή 28 Αυγούστου είχαμε συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του Δήμου κα Βαρουχάκη και της θέσαμε τα παρακάτω ζητήματα: 

 

  • Βρισκόμαστε στη φάση που επιστρέψαμε από τις διακοπές, που ανοίγουν οι Παιδικοί Σταθμοί και χρειάζεται κυβέρνηση και δημοτική αρχή αγόγγυστα να βάλουν το χέρι στη τσέπη και να εφαρμοστούν στην πράξη  όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία της ζωής μας.

Σε όλες τις υπηρεσίες να τηρούνται αυστηρά οι προϋποθέσεις και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ σε σχέση με τον covid 19.

Να γίνει σε όλους τους συναδέλφους / συναδέλφισσες το τέστ αναφορικά με τον covid 19.

Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για τους εργαζόμενους που πιστοποιημένα ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου.

·         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη σε ανθρώπινο δυναμικό σε όλες τις υπηρεσίες του  Δήμου.

Η μόνιμη και σταθερή εργασία είναι η μόνη που μπορεί να εξυπηρετήσει τα οξυμένα προβλήματα και λόγω και της πανδημίας.

Μονιμοποίηση των συναδέλφων που εργάζονται χρόνια στον Δήμο, με αλλεπάλληλες συμβάσεις. Στήριξή τους στο δικαστικό αγώνα για μετατροπή των συμβάσεων τους  σε αόριστου χρόνου.   

 

·         Να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής σχετικά με τα ζητήματα των  Μέσων Ατομικής Προστασίας και για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στη διάρκεια της εργασίας.

Απαιτούμε ΜΑΠ που να επαρκούν για τις καθημερινές ανάγκες και καλής ποιότητας.  Τα ΜΑΠ που χορηγούνται δεν επαρκούν και είναι κακής ποιότητας.

Η καινούργια μελέτη να έχει αυξημένη χρηματοδότηση ικανή να κάλυψη ποσοτικά και ποιοτικά όλους τους εργαζόμενους και να περιλαμβάνει τα ΜΑΠ του 2018 που δεν δόθηκαν στους εργαζόμενους. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΜΑΠ στην εργασία του. Να δοθούν άμεσα τα γάλατα του 2011- 2012.

 

·              Να γίνουν όλες οι απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις στους παιδικούς σταθμούς που θα διασφαλίζουν την υγιεινή των παιδιών και των εργαζομένων, για να μπορέσουν να ανοίξουν την νέα περίοδο  με ασφάλεια. Να τηρηθούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα, αναφορικά με τον covid, που έχουν ορισθεί για τους παιδικούς σταθμούς.

 

·              Σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων. Όχι σε διακρίσεις και επιλεκτικές πρακτικές.

Οι τοποθετήσεις σε θέσεις προϊσταμένων, διευθυντών να γίνεται με βάση τα οριζόμενα από τη νομοθεσία και όχι να τοποθετεί όποιον-α,  θέλει η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος.

Να σταματήσουν οι επιλεκτικές μετακινήσεις-τοποθετήσεις εργαζομένων σε θέσεις εργασίας που δεν έχουν σχέση με την πρόσληψη και την ειδικότητα τους. 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, ώστε να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις που ανέλαβε. Θα πράξουμε ανάλογα, όπως εμείς συλλογικά γνωρίζουμε, για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας.

 Είμαστε εδώ με ενότητα και αλληλεγγύη να αντιμετωπίσουμε τα καθημερινά μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εξ αιτίας των αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών που επιβάλλονται και εφαρμόζονται.

 Δεν σωπαίνουμε Δεν συναινούμε στην αντεργατική πολιτική.

Συσπειρωμένοι στο σωματείο υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, διευρύνουμε τις κατακτήσεις μας.  

 

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                       Η Γραμματέας

            Παναγιωτόπουλος Χρήστος                                          Μπίκα Πελαγία

Σεπτέμβριος 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου