Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Για τα κρούσματα στη δομή ανηλίκων προσφύγων στον Βύρωνα




Οι εργαζόμενοι/ες στη ''Μ''ΚΟ «Νόστος» προειδοποιούσαν από την αρχή της πανδημίας για την έλλειψη μέτρων και πληροφόρησης σε σχέση με την προστασία από τον κορονοϊό. Επίσης, για μήνες – από την αρχή του έτους – οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι, με την εργοδοσία της ''Μ''ΚΟ να ρίχνει το μπαλάκι στον «χρηματοδότη» - στο ταμείο Ασύλου και μετανάστευσης.

Τελικά ήρθε αυτό που φοβόντουσαν και για το οποίο προειδοποιούσαν από την αρχή οι εργαζόμενοι: Στη δομή ανηλίκων προσφύγων στον Βύρωνα εντοπίστηκαν 31 κρούσματα κορονοϊού. Τα οκτώ αφορούν εργαζόμενους και τα υπόλοιπα 23 προσφυγόπουλα.

Αυτά είναι τα «μέτρα» που παίρνουν οι αστοί διαχειριστές για την πανδημία. Εγκληματούν εις βάρος των εργαζομένων και του λαού και προστατεύουν με κάθε τρόπο τα αφεντικά και την συνέχιση της κερδοφορίας τους.

Από εργαζόμενους στη ''Μ''ΚΟ «Νόστος» μας στάλθηκε η παρακάτω καταγγελία σε σχέση με τη διάδοση του ιού στη δομή φιλοξενίας στο Βύρωνα και την εγκληματική πολιτική που ακολουθείται ενάντια σε πρόσφυγες και εργαζόμενους.

Σε συνέχεια των χθεσινών εξελίξεων στη ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ, εργαζόμενοι της Δομής καταγγέλλουν, σχετικά με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, του ΕΟΔΥ και της διοίκησης της ΜΚΟ:

Η οδηγία που δόθηκε είναι οι εργαζόμενοι, θετικοί και αρνητικοί, να εξακολουθήσουν να εργάζονται στη Δομή. Οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα, να συνεχίσουν να εργάζονται με τα παιδιά, σε βάρδιες με τους υπόλοιπους θετικούς εργαζομένους. Οι εργαζόμενοι θα παραμένουν στον ξενώνα για 48ωρες (κατά την Πολιτική Προστασία) ή 72ωρες (κατά τη διοίκηση της ΜΚΟ) βάρδιες!! Σε ξενώνες που δεν καλύπτουν καν τις στοιχειώδες ανάγκες διαβίωσης των παιδιών, καλούνται να μείνουν και οι εργαζόμενοι.

Μετά το πέρας του 48ωρου θα πιάνουν δουλειά οι αρνητικοί στο τεστ εργαζόμενοι, "τηρώντας τα μέτρα προστασίας" (ποια μέτρα άραγε εννοούν; αυτά που δεν λήφθηκαν ποτέ με αποτέλεσμα να μεταδοθεί ο ιός σε 30 άτομα;), επίσης για 48 ή για 72 ώρες. Η κατεύθυνση της διοίκησης της ΜΚΟ καταλήγει πως εάν το πρόγραμμα δεν βγαίνει, τότε θα αναμειχθούν θετικοί με αρνητικούς, χωρίς να έρχονται σε επαφή, πράγμα φυσικά αδύνατο!

Ουσιαστικά για ακόμα μια φορά θα κληθούν εργαζόμενοι ανειδίκευτοι να εξυπηρετούν τα παιδιά, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι και τα παιδιά θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως θετικοί στον ιό, αφού έχουν όλοι έρθει σε επαφή μεταξύ τους.

Τα παραπάνω δείχνουν ξεκάθαρα τις εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοσίας. Αυτά είναι τα μέτρα της κυβέρνησης ενάντια στην πανδημία και η ετοιμότητα της να την αντιμετωπίσει, βάζοντας τους εργαζόμενους να παίξουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα.

Να ξέρουν πως τόσο η κυβέρνηση όσο και η διοίκηση της ΜΚΟ θα βρουν μπροστά τους τους εργαζόμενους και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας σε κάθε προσπάθεια τους να βάλουν εργαζόμενους και πρόσφυγες να ρισκάρουν ακόμα περισσότερο την υγεία τους.

Άμεσα να δοθεί λύση στο θέμα φροντίδας των ασυνόδευτων ανηλίκων της Δομής από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς να μπαίνει σε περαιτέρω κίνδυνο η ασφάλεια των εργαζομένων.

ΠΗΓΗ: Prolet Connect

                                                                                                                    ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου