Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Κάηκε πάλι ο Υμηττός...

Φωτιά στον Υμηττό για ακόμα μια φορά 
Είναι η δεύτερη φωτιά στον Υμηττό, τις τελευταίες ήμερες στην περιοχή του Βύρωνα

Γύρω πριν από τις 3 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά στον Υμηττό στην περιοχή του Βύρωνα. Η φωτιά ξεκίνησε σε δασική έκταση στο τέρμα της οδού Κλεισούρας στον Καρέα.

Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και κατευθύνθηκε προς το σκοπευτήριο της Γ. Γραμματείας αθλητισμού και τα στρατόπεδα της περιοχής, ΣΑΚΕΤΑ, Αερονομίας, το ΕΚΕΜΣ - super market, στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων καθώς και στο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Βύρωνα.

Αμέσως έφτασε η πυροσβεστική και η ομάδα πυρασφάλειας του Δήμου Βύρωνα. Κινητοποιήθηκαν 60 πυροσβέστες, 12 οχήματα, πέντε ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο που έριχναν νερό και εθελοντές πυροσβέστες.

Η φωτιά έγινε ακόμα πιο επικίνδυνη όταν στο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Βύρωνα, που λειτουργεί μέσα στο δάσος, άρπαξαν φωτιά τα στρώματα που είχαν συγκεντρωθεί εκεί από το Δήμο. Τελευταία στιγμή διασώθηκαν από την φωτιά μηχανήματα -κοντέινερ- του Δήμου Βύρωνα, που μεταφέρουν τα απορρίμματα στη χωματερή στη Φυλή.




Οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δυσχέραναν το έργο των ανδρών της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν στο σημείο μαζί με δεκάδες εθελοντές πυροσβέστες. Στο σημείο μετέβη ο αρχηγός της Πυροσβεστικής αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Μεγάλο στοίχημα για τις δυνάμεις πυρόσβεσης ήταν να μην εξαπλωθεί η φωτιά στο χώρο των στρατοπέδων, γιατί σε αυτή την περίπτωση ο καθένας μπορεί να αντιληφτεί τις ολέθριες συνέπειες. Επίσης να περιοριστεί η πυρκαγιά και να μην επεκταθεί προς την πλευρά της Καισαριανής όπου υπάρχει πυκνό δάσος.

Στον παράνομο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Βύρωνα, επανειλημμένα έχει καταγγελθεί πως εκτός από τα σύμμικτα απορρίμματα που μεταφέρονται καθημερινά στη χωματερή, συγκεντρώνονται μέσα στο δάσος αδρανή υλικά, μπάζα, διάφορα ογκώδη αντικείμενα, έπιπλα καθώς και στρώματα που αποτελούν εύφλεκτη υλη για πυρκαγιά.

Μετά τις 5.15 το απόγευμα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Πολίτες του Βύρωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου