Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Και όμως, συμβαίνουν και αυτά στο Δήμο Βύρωνα, από την μειοψηφούσα δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ 32 ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ


Δυσφημίζουν όχι μόνο την αριστερά, στην οποία λένε ότι ανήκουν. Δεν τηρούν ούτε στοιχειώδη κανόνες αστικής δημοκρατίας, όπως οφείλουν θεσμικά να πράττουν.  



                 Ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης και ο Πρόεδρος Δ.Σ κ. Πλακίδας

32 δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έχουν καταθέσει αίτημα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο  για να μην δοθεί σε ιδιωτική εταιρεία μέρος της υπηρεσίας πρασίνου,  ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης  και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πλακίδας   σφυρίζουν αδιάφορα και τολμούν να μην φέρνουν  για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου 2020.

Θα αντιδράσει η αντιπολίτευση και με ποιον τρόπο; 


Συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο της πόλης την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 6 μ. μ. εως 10 μ.μ. Πρόκειται για μία ακόμα συνεδρίαση  – για λόγους  μη μετάδοσης του κορονοϊού, ισχυρίζεται η δημοτική αρχή-  με τηλεδιάσκεψη και όχι δια ζώσης, όπως έχει ζητήσει επαννειλημμένα η αντιπολίτευση.


Στην πρόσκληση που εστάλει από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Πλακίδα αναφέρεται:

  Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη τακτική συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα που θα διεξαχθεί την  Οκτωβρίου 2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα (18:00 – 22:00), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης:

 1.    Έγκριση και παραλαβή του Β2΄ Σταδίου και της εναρμονισμένης ΣΜΠΕ της μελέτης «ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ – ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ – ΜΕΛΕΤΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ»

2.    Κατ’ αρχήν απόφαση μετονομασίας του τμήματος της οδού Κόνωνος που βρίσκεται εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου Βύρωνα και του συνεχιζόμενου μικρού παραδρόμου Λητούς, εις «οδόν Αγίου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου»

3.    Έγκριση Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων Δήμου Βύρωνα (εισηγητική έκθεση Εκτελεστικής Επιτροπής)

4.    Ορισμός υπαλλήλων για την διεξαγωγή της Ταμειακής Διαχείρισης και ορισμός υπαλλήλων για τις ηλεκτρονικές πληρωμές και πρόσβαση στο ALPHA WEB BANKING των λογαριασμών του Δήμου Βύρωνα στην ALPHA BANK

5.    Ορισμός υπαλλήλων για την διεξαγωγή της Ταμειακής Διαχείρισης και εξουσιοδότηση υπαλλήλων που θα έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό του Δήμου Βύρωνα στην Τράπεζα της Ελλάδος

6.    Εξουσιοδότηση υπαλλήλων που με την υπογραφή τους θα δεσμεύουν τον Δήμο Βύρωνα στην Τράπεζα Eurobank Ergasias S.A και καθορισμός του είδους των συναλλαγών που θα διενεργούν με την ανωτέρω Τράπεζα

7.    Λήψη απόφασης αναφορικά με την ανάγκη μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση των Πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου Βύρωνα, με δημοπρασία

8.    Αντικατάσταση μέλους στην «Επιτροπή Αθλητισμού» του άρθρου 12 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα

9.    Αντικατάσταση μέλους στην «Επιτροπή παροχής γνώμης στο Δημοτικό Συμβούλιο για την καταστροφή αντικειμένων που δεν έχουν καμία αξία» και στην «Επιτροπή Εκτίμησης του άρθρου 7 του Π.Δ. 270/81 για το έτος 2020»

10.Συζήτηση επί του με αριθμ. Πρωτ.: 12452/07-07-2020 αιτήματος Πολιτών των συλλογικοτήτων «Ενάργεια & «Βύρωνας και τριγύρω” αναφορικά με τις φθορές στις ασφαλτοστρώσεις - μπετοστρώσεις οδών του Δήμου Βύρωνα

11.Παραχώρηση του υπ’ αριθμ. 4/89 Τάφου τριετούς ταφής στη κα Κλεοπάτρα Νικολάου

                                                                Ο Πρόεδρος                                                                                                                 Πλακίδας Γεώργιος

 

Στην πρόσκληση που αναφέρονται τα θέματα για να συζητηθούν, δεν συμπεριλαμβάνεται το αίτημα 32 δημοτικών συμβούλων, όλων των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης που ζητούν από το Δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου και τη δημοτική αρχή, να μην υλοποιηθεί η απόφαση της οικονομικής επιτροπής για να δοθεί σε ιδιωτική εταιρεία μέρος της υπηρεσίας πρασίνου- το κλάδεμα των δέντρων- και να έρθει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο. Διαβάστε στο http://politestouvirona.blogspot.com, 17-9-220

   

Πρόκειται περί λάθους;

Ή για μια ακόμα ολισθηρή  πολιτική πρακτική , αλαζονική και αντιδημοκρατική , υποτίμησης του δημοτικού συμβουλίου και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης;

Θα έχει ενδιαφέρον η στάση της αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο ζήτημα. Θα αντιδράσει και με ποιον τρόπο;

Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ο Βυρωνιώτικος λαός έδωσε με την ψήφο του στις  δυνάμεις της αντιπολίτευσης την πλειοψηφία . Διαθέτουν 32 στους 41 δημοτικούς συμβούλους.

 Η δημοτική αρχή διαθέτει μόλις 9 δημοτικούς συμβούλους και το Δήμαρχο, είναι μειοψηφία.  Ας  είναι καλά ο εκλογικός νόμος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Β΄ γύρος για την εκλογή Δημάρχου.

Ακόμα καλύτερα ο νόμος Μητσοτάκη – Θεοδωρικάκου, που ψήφισαν αμέσως μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης της Ν.Δ. και  απογείωσαν την δημοκρατία, σεβόμενοι τη βούληση του λαού και τα εκλογικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών.

 Επέβαλαν ανατροπή των εκλογικών αποτελεσμάτων, αλλάζοντας τους συσχετισμούς,  μετατρέποντας την μειοψηφία των δημοτικών αρχών σε  πλειοψηφία. Δίνοντας  στις επιτροπές, οικονομική και ποιότητας ζωής,  που αποφασίζουν, καθορίζουν σχεδόν τα πάντα, την απόλυτη πλειοψηφία στην παράταξη του Δημάρχου. 

Με αυτή την πολιτική πρακτική Ν.Δ. και δημοτικές αρχές   απαξιώνουν  το ρόλο του δημοτικού συμβουλίου,  ενισχύοντας την αλαζονική και αυταρχική αντιδημοκρατική συμπεριφορά των Δημάρχων. Μεταξύ άλλων και του Δήμαρχου Βύρωνα κ. Κατωπόδη.  

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

1 σχόλιο:

  1. Από Χρήστο Γώγο:Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ καταθέτει αίτημα για ΑΜΕΣΗ συζήτηση στο εν λόγω ΔΣ και καλεί και τούς 32 συμβούλους να μην παραστούν στην συνεδρίαση εφόσον ΔΕΝ γίνει αποδεκτό το αίτημα αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή