Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

                                                       

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες, αγαπητοί μαθητές,  

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα θέλαμε να ευχηθούμε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς Καλή και Δημιουργική σχολική χρονιά με Υγεία, Δύναμη και Αισιοδοξία.

Βύρωνας, Η πόλη μας: Εγκληματική Απερισκεψία και Αμέλεια στο 1ο Δημοτικό  Σχολείο Βύρωνα

👉Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με προβλήματα και αστοχίες που εν μέρει ταλανίζουν διαχρονικά τα σχολεία μας και εν μέρει έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας.

👉Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας διαχειρίζονται τα διαχρονικά προβλήματα της εκπαίδευσης (κτηριακό, έλλειψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, υποδομές κ.ά.) αναλωνόμενοι σε επικοινωνιακά παιχνίδια. Προσπαθούν να παρουσιάσουν μια εικόνα «κανονικότητας» στη λειτουργία των σχολείων, χωρίς επί της ουσίας να λαμβάνουν τα μέτρα εκείνα που θα διασφαλίσουν την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών και την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

👉Η Δημοτική Αρχής της πόλης μας φαίνεται ότι αδυνατεί να δώσει ουσιαστικές και βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τα σχολεία μας (έλλειψη κτηριακών υποδομών, ανεπαρκής συντήρηση, καθαριότητα, φύλαξη σχολικών μονάδων, ανεπάρκεια αύλειων χώρων κλπ.).

👉Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρόχειρος και απαράδεκτος προγραμματισμός για τη στέγαση νηπίων και προνηπίων κατά το τρέχον σχολικό έτος, που έχει σαν αποτέλεσμα την τοποθέτηση προκάτ αιθουσών στα ήδη ανεπαρκή προαύλια των δημοτικών σχολείων.

👉Ο Δήμος Βύρωνα πρέπει άμεσα να δρομολογήσει την ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων – εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις από τους αρμόδιους φορείς – σε δεσμευμένα οικόπεδα που τελούν υπό απαλλοτρίωση εδώ και δεκαετίες (λ.χ. στο υπό απαλλοτρίωση οικόπεδο της οδού Βουτζά), αλλά και σε άλλες γειτονιές της πόλης μας, όπου οι σχολικές δομές είναι ανεπαρκής.

👉Θεωρούμε ότι η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων είναι θέμα πολιτικής βούλησης και σωστού σχεδιασμού τόσο της κεντρικής όσο και της τοπικής διοίκησης.

✏Στα πλαίσια αυτά, η Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα προτείνει και θεωρεί αναγκαία:

📍Λειτουργία ολιγομελών τμημάτων (μέχρι 15 μαθητές ανά αίθουσα). Προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να αξιοποιηθούν όλοι οι κατάλληλοι δημόσιοι ή δημοτικοί χώροι εντός του Δήμου μας.

📍Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω της υγειονομικής κρίσης.

📍Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για τα σχολεία μας. Είναι προφανές ότι οι 28 καθαριστές/ στριες δεν επαρκούν για τον καθαρισμό των 19 σχολείων και 13 νηπιαγωγείων του Βύρωνα. Είναι απορίας άξιο με ποιο τρόπο θα εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για τον καθαρισμό σχολικών αιθουσών, θρανίων, γραφείων και κοινόχρηστων χώρων δύο (2) φορές την ημέρα!

📍Αύξηση της χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών για να καλυφθούν μεταξύ άλλων και οι ανάγκες σε Μέσα Ατομικής Προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά κλπ) που έχουν προκύψει.

📍Πρόσληψη υπαλλήλων γενικών καθηκόντων, φυλάκων και τραπεζοκόμων σε όλα τα σχολεία.

📍Τακτικοί έλεγχοι/ τεστ Covid – 19 σε εκπαιδευτικούς και μαθητές κατά περίπτωση. Προμήθεια ηλεκτρονικών θερμομέτρων και πλήρης εξοπλισμός των σχολικών φαρμακείων με το απαραίτητο φαρμακευτικό/ υγειονομικό υλικό.

✏Η Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα στέκεται σταθερά δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, στα αιτήματα και στις ανάγκες μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε τα προβλήματα, να προτείνουμε λύσεις και να αγωνιζόμαστε για την πόλη μας και τα παιδιά μας.

 Η Παιδεία είναι υπόθεση όλων μας!

Βύρωνας, 14 Σεπτεμβρίου 2020

                                                                                                            ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου