Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΘΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 Όχι στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα.

 Η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Βύρωνα χρειάζεται αναβάθμιση, εκσυγχρονισμό, μόνιμο προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή και μέσα.

Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζητούν να μην υπογράψει ο Δήμαρχος σύμβαση με εργολάβο για το κλάδεμα των δέντρων.


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις ενάντια στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βύρωνα που προχωρά στην υπογραφή σύμβασης του Δήμου με ιδιωτική εταιρεία στην υπηρεσία πρασίνου. Πρόκειται για  σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία που αφορά μέρος των εργασιών της υπηρεσίας πρασίνου, όπως είναι  το κλάδεμα των δέντρων.

Η απόφαση πάρθηκε με πέντε ψήφους των συμβούλων της δημοτικής αρχής, ενώ όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

 Τριάντα δυο   δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έστειλαν επιστολή στο Δήμαρχο κ. Κατωπόδη και του ζητούν  να μην εφαρμοστεί η απόφαση αυτή και  να έρθει για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο .

Οι δημοτικές παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση με τον κ. Γείτονα Βαγγέλη και η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση με τον κ. Μαυρόπουλο Τάσο κυκλοφόρησαν ανακοινώσεις, έκαναν  περιοδείες   στην υπηρεσία πρασίνου και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους.

Το σωματείο των εργαζομένων συνεχίζει την δράση του με στόχο να μην εφαρμοστεί η  απόφαση  και την Πέμπτη 24-9  στις 11 το πρωί θα πραγματοποίηση παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο.

Η μειοψηφούσα δημοτική αρχή θα  είναι πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένη εάν, παρά τις αντιδράσεις, προχωρήσει και υπογράψει αυτή την σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία.                              Δεν είναι πρώτη φορά που αναθέτει υπηρεσίες- εργασίες του Δήμου σε εταιρείες και εργολάβους. Πρόκειται για μια πολιτική που ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, επιζήμια για τους πολίτες και τους εργαζόμενους.  Για μια νεοφιλελεύθερη πολιτική που στα λόγια η δημοτική αρχή Βύρωνα  και ο ΣΥΡΙΖΑ την καταγγέλλουν,  στην πράξη όμως την εφαρμόζουν.

Οι υπηρεσίες του Δήμου χρειάζονται μια  πολιτική που θα τις αναβαθμίζει, δεν θα τις   απαξιώνει.

 Η υπηρεσία πρασίνου χρειάζεται αναβάθμιση, εκσυγχρονισμό, μόνιμο προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή και μέσα. Και προς αυτή την κατεύθυνση η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης δεν έχουν κάνει έξι χρόνια που διοικούν  τίποτα. Αντίθετα έχουν  δημιουργήσει  τις συνθήκες για να υπογράφονται συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες και εργολάβους.

Αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει

                                                                                                                ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ                                                                                                                                          

 

  Η αφίσα του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο.Η Ν.Δ νομοθετεί νεοφιλελεύθερες πολιτικές Η Δημοτική αρχή Βύρωνα –ΣΥΡΙΖΑ – τις εφαρμόζει

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ 
ΤΙΣ ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ  ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ και ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2020

στο Δημαρχείο, ώρα 11 π.μ.

Να μην ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
 με  ιδιωτική εταιρεία για το κλάδεμα των δέντρωνΌχι στην υποβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου  
για την κερδοφορία των ιδιωτικών συμφερόντων. 
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Αγωνιζόμαστε για ένα Δήμο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών 
και όχι τα συμφέροντα των ιδιωτών.

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου