Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Χωρίς σημάδια ύφεσης η πανδημία. Άνοιγμα λιανεμπορίου με ευχολόγια

  Στα ύψη διασωληνωμένοι, νεκροί και διασπορά

Με ολοένα και μελανότερα χρώματα περιγράφεται η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μετά τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη, καθώς σημειώθηκαν ακόμα 76 θάνατοι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στις 8.093, την ώρα που τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν ήταν 3.616 με δείκτη θετικότητας του 6,46%, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων 739

 Άνοιγμα λιανεμπορίου με ευχολόγια και ατομική ευθύνη                        

Με συνεχείς αναφορές στην κόπωση των πολιτών και με νουθεσίες που θύμισαν τις συμβουλές Τσιόδρα των πρώτων ημερών του ξεσπάσματος της πανδημίας στη χώρα πριν από έναν χρόνο, Βασίλης Κικίλιας και Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσαν το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Με εκκλήσεις στην ατομική ευθύνη, άφησαν για το επόμενο διάστημα τις αποφάσεις για τα σχολεία και για τους υπόλοιπους περιορισμούς της κινητικότητας, με εξαίρεση μία «πιλοτική» απόφαση για τις διαδημοτικές μετακινήσεις για τα Σαββατοκύριακα.                                                                                                                                                        

Με καθυστέρηση πλέον της μίας ώρας έλαβε χώρα η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πανδημία το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς για μία ακόμα φορά επαναλήφθηκε το σκηνικό «αγωνίας» για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της επιτροπής Λοιμωξιολόγων. Νωρίτερα, τόσο μέσα στην ημέρα όσο και τις προηγούμενες, τηλεοπτικά κανάλια και υπουργοί της κυβέρνησης επιδόθηκαν σε μία άνευ προηγουμένου επιχείρηση χειραγώγησης των αποφάσεων των επιστημόνων.

Τελικά, μετά τις 19.30 το απόγευμα της Τετάρτης, ο υπουργός Υγείας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσαν τη λειτουργία καταστημάτων λιανεμπορίου από την Δευτέρα 5 Απριλίου.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα 5 Απρίλιου θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων, με τη χρήση ειδικού κωδικού και ως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού με click in shop. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Εξόφθαλμη κυβερνητική επιχείρηση χειραγώγησης των αποφάσεων των Λοιμωξιολόγων

Ακόμη, ανακοινώθηκε πως από το προσεχές Σαββατοκύριακο θα επιτραπεί η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια, η οποία θα ισχύει μόνο για τα Σαββατοκύριακα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι όποιες αποφάσεις για σχολεία, περιορισμούς μετακίνησης και τα υπόλοιπα μέτρα που ισχύουν αναβλήθηκαν για το προσεχές διάστημα.

Από την μεριά του, ο Β. Κικίλιας επιδόθηκε σε ευχολόγια και συστάσεις που θύμισαν τις αναφορές Τσιόδρα του περσινού Μαρτίου, καλώντας τους πολίτες να χρησιμοποιούν αντισηπτικό και να τηρούν τα μέτρα.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, «εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε υγειονομική κρίση και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες λίγες εβδομάδες για να αντέξει το ΕΣΥ που βάλλεται από το τρίτο και σφοδρότερο κύμα». Ακόμα, ανέφερε πως οι μεταλλάξεις του ιού είναι πολύ πιο μεταδοτικές με δεκάδες εισαγωγές στα νοσοκομεία καθημερινά, ενώ κάλεσε τους πολίτες «να παραμερίσουν την κούραση μπροστά στον κίνδυνο απώλειας ζωών».

Αναφορικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ, ο ίδιος έκανε λόγο για μετατροπή του Θριασίου Νοσοκομείου σε covid από 7 Απριλίου. Ακόμη, υποστήριξε ότι οι απλές κλίνες είναι 130 και 33 ΜΕΘ και σταδιακά θα αναπτυχθούν 180 απλές κλίνες, ενώ αναφέρθηκε και στη δημιουργία 51 νέων ΜΕΘ. Τα περιστατικά θα κατευθυνθούν σε ιδιωτικές κλινικές και η εφημερία του Θριασίου θα καλυφθεί από τον ιδιωτικό τομέα.

ΠΗΓΗ: The Press Project 

                                                                                                                         ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου