Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Πνιγμένη στα σκουπίδια η πόλη μας

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ


Η Κοινωνικά Ανάλγητη και Αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης βλάπτει σοβαρά την υγεία των πολιτών
Τεράστιες ευθύνες των δημοτικών αρχών

Η συλλογικότητα "ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ" αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για το ενδεχόμενο της ξαφνικής απόλυσης χιλιάδων συμβασιούχων εργαζομένων στο τομέα της καθαριότητας των δήμων, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κρίνει παράνομες τις συμβάσεις, παρά το γεγονός ότι λήγουν στις 31-12-2017, ενώ τίθεται σε αμφιβολία και η καταβολή των δεδουλευμένων ημερομισθίων τους. 
Η κατάσταση στην πόλη μας αρχίζει να γίνεται δύσκολη καθώς τα σκουπίδια ξεχειλίζουν από τους κάδους εξαιτίας της κινητοποίησης των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας, που υπερασπίζουν το δικαίωμα να παραμείνουν στην εργασία τους και να πληρώνονται.
Κυβέρνηση και δημοτικές αρχές οφείλουν να σεβαστούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και να δώσουν ΤΩΡΑ λύση στα αιτήματα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους δείχνοντας ευαισθησία περισυλλέγουν τα απορρίμματα από διάφορα ευπαθή σημεία. Η εικόνα με τα βουνά των σκουπιδιών στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης, η έντονη δυσοσμία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν μια εκρηκτική και ανθυγιεινή κατάσταση.
Όσο οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται η αποκομιδή των σκουπιδιών είναι αναγκαίο να γίνεται από ευπαθή σημεία, καθώς να ψεκάζονται με ανάλογο υλικό, οι όγκοι των σκουπιδιών για την προστασία της υγείας των πολιτών. 

Θεωρούμε ότι η μνημονιακές αντεργατικές πολιτικές που απολύουν εργαζόμενους δεν μπορεί να είναι πάνω από την υγεία των ανθρώπων, ούτε μπορεί να ισοπεδώνουν την ζωή των εργαζομένων και να τους πετούν στο καιάδα της ανεργίας. 

Καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει θετικά στα αιτήματα των εργαζομένων

Καλούμε τη δημοτική αρχή να μην απολύσει κανέναν εργαζόμενο, αφού δεν έχει λήξει η σύμβασή του, να συνεχίσει να πληρώνει κανονικά τους συμβασιούχους χωρίς καμία καθυστέρηση. Να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δήμο έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργούν οι υπηρεσίες προς όφελος της κοινωνίας. 

Είναι ντροπή για την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή να μην αναγνωρίζουν την ίδια αμοιβή για ίδια εργασία και να απασχολούνται με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας εργαζόμενοι με υποκατώτατο μισθό, και να μην πληρώνονται για την ανθυγιεινή εργασία που κάνουν.

Άμεσα να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να αναζητηθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με σεβασμό στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 24 Ιούνη 2017
e-mail: politestouvirona@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου