Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Μαραθώνιος 2017 - Φραντζ Λόμπους

Αναδημοσίευση από εδώ.

Κοινωνικό Ιατρείο Βύρωνα

Ανακοίνωση

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΦΡΑΝΤΖ ΛΟΜΠΟΥΣ: 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤ!

ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΦΙΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥ 1963 ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ 

Ο Φράντς Λόμπους δημοσιοποίησε το παρακάτω κείμενο γιαενημέρωση των Ελλήνων και ξένων προοδευτικών ανθρώπων πουθα ήθελαν να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, με την ευκαιρία του Μαραθώνιου του 2017.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα χαιρετίζει και τιμά τηνπρωτοβουλία του Φίλου και Αγωνιστή Φράντς Λόμπους ! Οι αγώνεςκαι η Αλληλεγγύη των λαών θα νικήσουν!

ΚΙΦΒ - 10.6.2017

RUN FOR THE EVOLUTION PROJEKT (GR)

Το σχέδιο είναι απλό και πρωτότυπο!

Το Νοέμβριο του 2017 εγώ (Franz Lohbusch) για πολλοστή φορά θα πάρω μέρος στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Για να αυξήσω την προσοχή, αλλά και για να μπορέσω να συγκεντρώσω όσο τον δυνατόν περισσότερες δωρεές για το Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο Βύρωνα, θα πραγματοποιηθεί αυτή τη χρονιά η ακόλουθη δράση:

Την Πέμπτη, 09.11.2017, θα συναντηθούν συμμετέχοντες (και όχι μόνο του Μαραθωνίου) από όσο τον δυνατόν περισσότερες χώρες ( στο σημείο εκκίνησης του Μαραθωνίου), και θα διανύσουν μέσα σε δύο ημέρες την διαδρομή Μαραθώνας - Αθήνα με τα πόδια. Η διανυκτέρευση θα πραγματοποιηθεί σε σκηνές- όπως ακριβώς και στην πορεία αλληλεγγύης από την Πάτρα στην Αθήνα το 2012. Με το σύνθημα: We go for freedom andself-determination, θα πρέπει εκ των προτέρων αλλά και σε όλη την διαδρομή να αναδειχτούν οι ποικίλες κοινωνικές αντιξοότητες των ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας.

Η άφιξη την Παρασκευή 11.11.2017, θα κλείσει με μια πρέπουσα τελετή λήξης στην πλατεία Συντάγματος. Έτσι θα παραμείνει χρόνος για τους συμμετέχοντες, που θα τρέξουν την Κυριακή 13.11.2017, (κάτι το οποίο φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό ) αρκετός χρόνος για να ξεκουραστούν. Για να μπορέσει όλη η δράση να οργανωθεί σωστά θα πρέπει φυσικά να γίνουν κάποιες προετοιμασίες. Προσωπικά έχω διάθεση να οργανώσω όλο αυτό το εγχείρημα. Επομένως, σε όποιον αφήνει μια καλή εντύπωση το γεγονός, ότι θα περάσει δύο ημέρες στο ελληνικό τοπίο περπατώντας για ένα καλό σκοπό, θα πρέπει να ανακοινώσει τη συμμετοχή του το συντομότερο δυνατόν στο ακόλουθο e-mail: franzlohbusch@live.de

Μερικές ακόμη πληροφορίες: η διαδρομή (συνολικά 35 χλμ.) είναι εύκολη να την περπατήσει κανείς εντός δύο ημερών ενώ θα παραμείνει αρκετός χρόνος για να γευματίζει κανείς είτε με φαγητό και αναψυκτικά, που έχει φέρει μαζί του, είτε σε κάποιο εστιατόριο.

Το κλίμα: Γενικά τα τελευταία χρόνια, οι θερμοκρασίες και ο καιρός του μήνα Νοεμβρίου ήταν πολύ ευχάριστος. Από αυτή την άποψη η διανυκτέρευση σε σκηνή, που θα φέρει κάποιος μαζί του, δεν θα είναι πρόβλημα. Για την μεταφορά των σκηνών αλλά και για την παροχή περίθαλψης θα είναι διαθέσιμο ένα όχημα που θα συνοδεύει την πορεία. Σε περίπτωση ανάγκης θα παρέχεται βοήθεια και διευκόλυνση επιστροφής στην Αθήνα π.χ. για τη διανυκτέρευση.

Όλα τα προσωπικά έξοδα της συμμετοχής θα πρέπει να τα αναλάβει ο καθένας για λογαριασμό του, καθώς όλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν να μπορέσουν να αποδοθούν στο Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Βύρωνα. Από τώρα και στο εξής μπορείτε να καταθέτετε τις δωρεές στον ακόλουθο λογαριασμό:

Όνομα κατόχου: Run for the Evolution e.V. Stadtparkasse Krefeld

IBAN: DE12 3205 0000 0002 803229

BIC: SPKRDE33

Τέλος, ο κλασσικό Μαραθώνιος της Αθήνας θα διεξαχθεί στη μνήμη του βουλευτή και αθλητή στίβου Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος πραγματοποίησε την 1η Μαραθώνια πορεία Ειρήνης το 1963. Ο Λαμπράκης αψήφησε τη σχετική απαγόρευση της αστυνομίας και βάδισε το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής μόνος του, εν μέσω απειλών. Σε μικρό χρονικό διάστημα δολοφονήθηκε από εξτρεμιστές δεξιούς. Αυτό το συμβάν έχει μεταφερθεί και σε ταινία την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:


Μερικοί ακόμη σύνδεσμοι: Η περίληψη από τη συμμετοχή μου στο Μαραθώνιο το 2016.


αλλά και σε κείμενο 


σύνδεσμος για το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Βύρωνα http://www.sapiens.org/cu…/social-pharmacy-greece-austerity/

Πηγή: http://k-iatreio.blogspot.gr - 10 Ιουνίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου