Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Κλιμάκωση του αγώνα των εργαζόμενων στους ΟΤΑ

Συνεχίζουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι στους Δήμους
Υπερασπίζονται τη μόνιμη σταθερή εργασία. Αρνούνται την απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Όλα όσα έλεγε και λέει  η κυβέρνηση  για τη μόνιμη σταθερή εργασία και ιδιαίτερα ο υπουργός εσωτερικών αποδείχτηκαν ψέματα, αφού ουσιαστικά ανακοίνωσε την απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων. Ενώ σκέπτεται... κάτι να κάνει για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα.  

Ο κίνδυνος για την μαζική είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στη διαχείριση των απορριμμάτων, που κρύβονται πολλά λεφτά, είναι προ των πυλών, εάν απολυθούν οι περίπου 10000 συμβασιούχοι που εργάζονται στην καθαριότητα των δήμων.

Μετά τη δημοσίευση της απόφασης του ελεγκτικού συνεδρίου που κρίνει παράνομη την παράταση των συμβάσεων, αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο να μην πληρωθούν τα μεροκάματα που έχουν εργαστεί. Οι μαζικές απολύσεις σε αρκετούς δήμους θα σημάνει την αδυναμία των δήμων να καθαρίζουν τις πόλεις.
Διαχρονικά οι κυβερνήσεις έχουν διαμορφώσει το νομικό πλαίσιο, σε συνδυασμό με την έλλειψη μόνιμου προσωπικού μετά τις απολύσεις να  οδηγηθούν στην ιδιωτικοποίηση οι  υπηρεσίες καθαριότητας.


Κυβέρνηση και Δήμαρχοι έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες για αυτή την εξέλιξη αφού υλοποιούν τις μνημονικές δεσμεύσεις , εφαρμόζουν ελαστικές σχέσεις ανακυκλώνοντας τους ανέργους. Προσλαμβάνουν, απολύουν, και πάλι τα ίδια. Μάλιστα ο κ Σκουρλέτης ανέφερε στους συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ ότι θα μπορούν οι δήμοι να κάνουν δίμηνες συμβάσεις. Ενώ  ελάχιστοι δήμοι που έχουν πάρει αποφάσεις για μόνιμο προσωπικό δεν τους έχουν εγκρίνει ακόμη την προκήρυξη, προκρίνοντας η κυβέρνηση τα προγράμματα υπερεκμετάλλευσης των ανέργων, όπως αυτό της κοινωφελούς εργασίας, που απασχολούνται 24.500 εργαζόμενοι στους δήμους για οκτώ μήνες με μισθούς εξαθλίωσης. Πρόκειται για πολύ φτηνό εργατικό δυναμικό, στους δήμους δεν κοστίζουν αφού πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις
Την Πέμπτη προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία

Οι εργαζόμενοι στον δήμο Βύρωνα συμμετέχοντας σε αυτό τον αγώνα πραγματοποιούν εναλλασσόμενες μορφές πάλης, περισυλλέγουν τα απορρίμματα από διάφορα ευπαθή σημεία της πόλης και  τις λαϊκές αγορές. Η συνάντηση του σωματείου με το Δήμαρχο κ. Κατωποδη απέβη άκαρπη.

Οι εργαζόμενοι απέκλισαν το Δημαρχείο, το κολυμβητήριο, κατέλαβαν το γκαράζ, έκλεισαν συμβολικά την Καραολή Δημητρίου μπροστά στο Δημαρχείο. Την Τετάρτη έκαναν μαζική παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο, όπου μετά από τρίωρη συζήτηση η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου υποστήριξε την πρόταση του σωματείου. Μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής. Οι εργαζόμενοι στο κολυμβητήριο παραμένουν απλήρωτοι και ο δήμαρχος δεν δεσμεύεται για την πληρωμή τους.  

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 21 Ιούνη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου