Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Συγκέντρωση των εργαζομένων στον Δήμο Βύρωνα

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
για μόνιμη σταθερή εργασία με δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό

Συγκέντρωση των εργαζομένων στον Δήμο Βύρωνα

Σε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις με απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ και των σωματείων έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι στους Δήμους όλης της χώρας από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου αντιδρώντας την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία θεωρούνται παράνομες και αντισυνταγματικές οι παρατάσεις των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων . Ακόμη αβέβαιο παραμένει εάν οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν για το διάστημα που έχουν εργαστεί.

Σε δεκάδες δήμους οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν καταλήψεις των αμαξοστάσιων, ενώ αλλού πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, πορείες.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν από συγκυβέρνηση και Δημάρχους να σταματήσουν την κοροϊδία, να μην γίνει καμία απόλυση, να πληρωθούν τα μεροκάματά τους και σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αόριστου χρόνου, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 

Συνδικαλιστές της ανεξάρτητης εργατικής ταξικής δράσης τονίζουν ότι εάν γίνει πράξη η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, τότε ανοίγει ο δρόμος για χιλιάδες απολύσεις -13000- και για τη μαζική είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στους Δήμους. 

Στο Δήμο Βύρωνα οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο αμαξοστάσιο του Δήμου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση στο Δημαρχείο. 

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβούλιου συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της Δημοτικής αρχής με επικεφαλή το Δήμαρχο της πόλης κ. Κατωπόδη.

Οι συνδικαλιστές παρουσία των εργαζομένων κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης, υπερασπίστηκαν τη μόνιμη σταθερή εργασία, ανέπτυξαν τα αιτήματα τους στη δημοτική αρχή. Απαίτησαν από το Δήμαρχο να γίνουν αυτά σεβαστά και να μην γίνει καμία απόλυση, γιατί τότε οι υπηρεσίες του Δήμου θα αποψιλωθούν από προσωπικό. Απαίτησαν να πληρωθούν οι συμβασιούχοι χωρίς καμία καθυστέρηση, ήδη παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο κολυμβητήριο, να προχωρήσει ο Δήμος σε προσλήψεις μονίμου προσωπικού αντί να εφαρμόζει τα προγράμματα που ανακυκλώνουν τους ανέργους.

Ο Δήμαρχος κ. Κατωποδης στην παρέμβαση του ουσιαστικά στοιχήθηκε με την πολιτική της κυβέρνησης. Ανέφερε ότι ναι μεν ο Δήμος χρειάζεται μόνιμο προσωπικό, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά οι συμβασιούχοι να μείνουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου όπου και λήγουν οι συμβάσεις τους. Υπεραμύνθηκε των επιλογών της δημοτικής αρχής να εφαρμόσει το πρόγραμμα υπερεκμετάλλευσης των ανέργων, την κοινωφελή εργασία, χωρίς να λέει κουβέντα για τους μισθούς πείνας αυτών των εργαζομένων και για το γεγονός ότι δεν εφαρμόζεται η συλλογική σύμβαση της ΠΟΕ ΟΤΑ. Ταυτόχρονα να δικαιολογήσει γιατί δεν έγινε πράξη η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα όπως τονίζουν συνδικαλιστές θα πάρουν μέτρα ώστε από διάφορα ευπαθή σημεία της πόλης να μαζευτούν τα απορρίμματα σεβόμενοι την υγεία των κατοίκων. 

Σε ανακοίνωση της με αφορμή την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου η Πανελλαδική Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Κίνηση μεταξύ άλλων αναφέρει: 

"Πρόκειται για ένα ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΩΝ όλου του πολιτικού φάσματος, αφού όλοι γνώριζαν ότι οι επαναλαμβανόμενες συμβάσεις ή παρατάσεις είναι αντισυνταγματικές όταν πρόκειται για πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Για ακόμη μία φορά το αστικό πολιτικό κατεστημένο, τόσο του κυβερνητικού μηχανισμού όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης προσπάθησε να παίξει το γνωστό παιχνίδι συνδιαλλαγών και πολιτικαντισμού, εκμεταλλευόμενοι την τεράστια ανεργία που μαστίζει τον κόσμο της εργασίας. 

Λένε ψέματα! Κυβέρνηση και Δήμοι μπορούσαν και μπορούν να κάνουν μόνιμες προσλήψεις προσωπικού των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ όλων των κλάδων και ειδικοτήτων σύμφωνα με το Ν. 4368/2016 άρθρο 7, στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα και δεν το πράττουν!

Μεγάλες οι ευθύνες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, του κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού για την αδιέξοδη κι επικίνδυνη τακτική που ακολουθούν μέχρι σήμερα. Δεν οργάνωσαν τον αγώνα για μόνιμες προσλήψεις, παρά αναλώθηκαν να χαϊδεύουν τ’ αυτιά των εργαζομένων, να αναπτύσσουν συντεχνιακά αντανακλαστικά στους συμβασιούχους για μόνιμη πρόσληψη μόνο αυτών διά της πλαγίας οδού, κάτι που αντικειμενικά ευνοούσε καθαρά μόνο την κυβερνητική πολιτική, έμπλεκε τους εργαζομένους σε μονοπάτια συνδιαλλαγής με το πολιτικό κατεστημένο, δεν έχτιζε αγωνιστική ταξική συνείδηση και λειτουργούσε διασπαστικά για τον αναγκαίο ενιαίο αγώνα όλων για μόνιμη δουλειά και νέες θέσεις εργασίας.

Άφηναν έτσι χώρο σε Κυβέρνηση και Δήμους να εφαρμόζουν την αντεργατική πολιτική που επιβάλλεται από τα ευρωμνημόνια και το κεφάλαιο για το σύνολο του κόσμου της εργασίας κι αφορά και το δημόσιο και το ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή ελαστικές σχέσεις εργασίας με μισθούς πείνας, καμία σταθερότητα, καμία μονιμότητα, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κατάλυση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου, ανακύκλωση των ανέργων με μια σειρά προγραμμάτων δουλειάς για λίγους μήνες χωρίς κόστος για τον εργοδότη. Η εργασιακή βαρβαρότητα που επιβάλλουν έχει διογκώσει την εργοδοτική αυθαιρεσία. Θέλουν να μετατρέψουν την εργατική τάξη σε μία πολυκατακερματισμένη, ασπόνδυλη μάζα, χωρίς δικαιώματα".

Και συνεχίζει: 

"Να αναπτυχθεί αγωνιστική ταξική ενότητα δράσης. Μόνο έτσι μπορούμε να υπερβούμε την πολυδιάσπαση που έχουν επιβάλλει μέσα στην εργατική τάξη. 

Με πλατύ ανεξάρτητο δημοκρατικό συντονισμό των μαζικών φορέων όλων των εργαζομένων. 
  • Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 
  • Κατάργηση των μορφών ανακύκλωσης και υπερεκμετάλλευσης των ανέργων. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. 
  • Αυξήσεις στους μισθούς. 
  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας. 
ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ 
ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΜΝΗΜΟΝΙΑ-ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ"

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων συνεχίζονται με διάφορες μορφές και την Πέμπτη 22 Ιουνίου προχωρούν σε πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα.

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 19 Ιουνίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου