Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Συνάντηση του Σωματείου των Εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα με τις δημοτικές παρατάξεις

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Δημοτικές παρατάξεις και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων

Σε έκτακτη συνάντηση κάλεσε το Δ. Σ του σωματείου των εργαζομένων στο Δήμο τις δημοτικές παρατάξεις και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους . Η συνάντηση έγινε στο κυλικείο των εργατών καθαριότητας την Δευτέρα το απόγευμα .

Η κ. Πελαγία Μπίκα παίρνοντας πρώτη το λόγο αφού ευχαρίστησε τους δημοτικούς συμβούλους για την ανταπόκριση τους να έρθουν στη συνάντηση και για την στήριξη που παρείχαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο ψήφισμα που κατέθεσε το σωματείο και έγινε απόφαση της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων. 

Στη συνέχεια τα μέλη του Δ.Σ ενημέρωσαν για την εξέλιξη του πολυήμερου αγώνα των εργαζομένων και τις προσπάθειες που καταβάλουν να περισυλλέγουν απορρίμματα από διάφορα ευπαθή σημεία. Ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι σεβόμενη την υγεία των πολιτών συγκεντρώνουν μέρα παρά μέρα 40 τόνους απορριμμάτων, ενώ έχουν αρχίσει να ψεκάζουν τους λόφους των σκουπιδιών για να μην μυρίζουν. 

Ζήτησαν την στήριξη των δημοτικών παρατάξεων στα αιτήματα τους μέχρι τέλους, και τους ζήτησαν να απαιτήσουν από την δημοτική αρχή έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για να πληρωθούν όλοι οι συμβασιούχοι τα μεροκάματα τους χωρίς καμία καθυστέρηση, να μην υπογράψει ο Δήμαρχος καμία απόλυση και να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με βάση τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου στην καθαριότητα- σύμφωνα με το σωματείο χρειάζονται 55 εργαζόμενοι και προσλήψεις σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου. Ακόμη τα μέλη του σωματείου έθεσαν το αίτημα της ίσης αμοιβής για ίδια εργασία που πρέπει να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι και με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας. Να εφαρμοστεί η συλλογική σύμβαση των ΟΤΑ και σε αυτούς τους εργαζόμενους. Ενώ εξέφρασαν την εκτίμηση ότι έχει στριμωχτεί η κυβέρνηση από την κινητοποίηση και μπορεί να δημιουργηθεί ρωγμή στην βάρβαρη μνημονική πολιτική υπέρ της σταθερής εργασίας.

Οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν για άλλη μια φορά την συμπαράσταση τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα ανταλλαγεί απόψεων και αναμένονται πρωτοβουλίες που θα παρθούν στην κατεύθυνση να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο. 

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων Ζούμπος Κ., Σωτηρόπουλος Α., Δάφνη Π., Πάλμος Π., Τζορτζώτης Σ. και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Παπαμιχαήλ Σ, Σώζος Χ., Σάρολα Β, Μαυρόπουλος Τ.
Μήνυμα στη συνάντηση έστειλαν ο κ. Γώγος Χ. και ο κ. Μπαντής Μ. 

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου είχε γίνει συνάντηση του σωματείου με την δημοτική αρχή χωρίς να υπάρξει συμφωνία πάνω στα αιτήματα των εργαζομένων.

Κύκλοι του σωματείου αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις στο Δήμο Βύρωνα εάν δεν δεσμευτεί η δημοτική αρχή για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες και εάν δεν δεσμευτεί ότι σε κάθε περίπτωση θα πληρώνονται οι συμβασιούχοι χωρίς καθυστέρηση τα μεροκάματα τους. 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 27 Ιούνη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου