Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Εισαγγελική εντολή για εκκένωση του City Plaza και άλλων 2 καταλήψεων

Αναδημοσίευση από εδώ.
Σαφή εντολή για την άμεση εκκένωση τριών κτιρίων που τελούν σε κατάληψη έχουν δώσει οι εισαγγελικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικούς κύκλους που επικαλείται το cnn.gr, πρόκειται για το κτίριο που βρίσκεται στην Οδό Ζωοδόχου Πηγής 119 στα Εξάρχεια, ένα κτίριο στο Χαϊδάρι γνωστό και ως "Κατάληψη Παπουτσάδικο", αλλά και για το ξενοδοχείο City Plaza.

Μάλιστα, για την τελευταία περίπτωση πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά εντολή εκκένωσης που δίνει ο Δικαστικός Λειτουργός.

Σε όλες τις περιπτώσεις είχαν προηγηθεί μηνυτήριες αναφορές από τους ιδιοκτήτες των κτιρίων που ζητούσαν από τις δικαστικές Αρχές να δώσουν εντολή στην Αστυνομία.

Στην Οδό Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια το κτίριο τελεί υπό κατάληψη από τις 21 Απριλίου του 2016 και μέσα βρίσκονται μετανάστες χωρίς χαρτιά και πρόσφυγες.

Όσο για το " Παπουτσάδικο", είχε καταληφθεί το 2011 και ωστόσο οι δραστηριότητες του έχουν ατονήσει.
Πηγή: alfavita.gr - 7 Ιουνίου 2017

Η συλλογικότητα "ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ" είχαμε επισκεφθεί τον Απρίλιο 2017 τον "Χώρο Στέγασης Προσφύγων" και εκφράσαμε από τότε την αλληλεγγύη και την στήριξη μας στην κατάληψη του CityPlaza. Μπορείτε να διαβάσετε την από τότε ανάρτησή μας εδώ.
Παραθέτουμε την ανακοίνωση του "Χώρου στέγασης προσφύγων City Plaza" μαζί με link συλλογής υπογραφών σε κείμενο συμπαράστασης.


To City Plaza δεν κάμπτεται 
Αναδημοσίευση από εδώ.
Αντισταθείτε στὶς ὑπηρεσίες τῶν αλλοδαπώνκαὶ διαβατηρίωνστὶς φοβερὲς σημαῖες τῶν κρατῶν καὶ τὴ διπλωματίαστὰ εργοστάσια πολεμικών ὑλῶν
Μιχάλης Κατσαρός 
——————–

Η εισαγγελική εντολή για εκκένωση του Χώρου Φιλοξενίας City Plaza αποτελεί το τελευταίοι επεισόδιο της κατασταλτικής αντιμετώπισης των προσφύγων καθώς και του κινήματος αλληλεγγύης. Από το κλείσιμο των συνόρων ως η Συμφωνία της Ντροπής με την Τουρκίας, και από τα στρατόπεδα-φυλακές ως την εκκένωση των καταλήψεων, αρθρώνεται μια πολιτική που αναγορεύει τους πρόσφυγες σε έναν ιδιότυπο εχθρό. Εχθρό που πρέπει να αντιμετωπιστεί με την άμεση κι έμμεση χρήση της κρατικής βίας. Η βία στα σώματα των ξένων καλλιεργεί τον φόβο στα μυαλά των ντόπιων, βυθίζοντας συνολικά την κοινωνία στη βαρβαρότητα.

Εδώ και 14 μήνες το City Plaza, όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες προσφυγικές καταλήψεις, αποτελεί μια «παραφωνία» στο δημόσιο χώρος όπου επαναλαμβάνεται διαρκώς ο κατασταλτικός και ρατσιστικός λόγος για τους πρόσφυγες. Τo City Plaza δεν έχει μόνο αποδείξει ότι οι πρόσφυγες μπορούν να ζήσουν μαζί με τους ντόπιους αρμονικά και με αξιοπρέπεια. Δίνει το σήμα επίσης, μαζί με όλα τα ανάλογα εγχειρήματα, ότι υπάρχει μια διαφορετική Ευρώπη από αυτήν του Eurogroup και της Frontex. Μια Ευρώπης της αλληλεγγύης, του αγώνα, της ανθρωπιάς. Κι αυτό ακριβώς το σήμα είναι που ενοχλεί κυρίως τους κρατούντες.

Δεν πρόκειται να φοβηθούμε, δεν πρόκειται να λυγίσουμε, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε.
Καλούμε στη μαζική στήριξη του City Plaza και όλων των προσφυγικών καταλήψεων. 

Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza 
Αθήνα 08/06/2017

Link από τη σελίδα κατάληψης του City Plaza στο facebook που παραπέμπει σε κείμενο συλλογής υπογραφών συμπαράστασης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου