Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Ψήφισαν νέα σκληρά μέτρα στη βουλή σε βάρος του λαού

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Με πραξικοπηματικού τύπου διαδικασίες επέλεξε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φέρει με τροπολογίες σε νομοσχέδιο που αφορούσε την αλιεία, νέο συμπληρωματικό πακέτο αντιλαϊκών μέτρων στο 4ο μνημόνιο για το κλείσιμο της δεύτερης «αξιολόγησης την Παρασκευή 9 Ιουνίου. 

Τα μέτρα αυτά αποτελούν μέρος του νέου αντιλαϊκού πακέτου του 4ου μνημονίου, που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στο πλαίσιο της δεύτερης "αξιολόγησης", με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, αποτελούν προαπαιτούμενα για τη... διαχείριση του κρατικού χρέους.

Τα νέα μέτρα κατατέθηκαν με μορφή 5 τροπολογιών σε νομοσχέδιο που αφορούσε μία κυρωτική συμφωνία για την αλιεία! Με προφανή στόχο την όσο γινόταν περιορισμένη ενημέρωση της κοινωνίας . 

Η κυβέρνηση με την κατάπτυστη διαδικασία εξπρές, δρομολογεί:
  • Νέες περικοπές, νέες μειώσεις στις συντάξεις, με το πάγωμα των συντάξεων για έναν ακόμα χρόνο, οδηγεί σε νέες απώλειες 250 εκατ. ευρώ από τους συνταξιούχους. 
  • Το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων, το παραπέμπει όταν "ολοκληρωθούν" τα μνημόνια. 
  • Ανοίγει το δρόμο για δραματική μείωση του αφορολόγητου από το 2019 (και όχι από το 2020) αν κριθεί αναγκαίο από τους δανειστές. 
  • Διευκολύνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
  • Για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Απαγορεύεται να τεθεί ως ενέχυρο για τραπεζικό δανεισμό πολιτικού κόμματος η μελλοντική του κρατική χρηματοδότηση 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας που ακολούθησε, από τους 237 παρόντες βουλευτές υπέρ των τροπολογιών ψήφισαν 153 και κατά 84.


ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 11 Ιούνη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου