Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Φονικός σεισμός, με επίκεντρο κοντά στη Σάμο, έπληξε την Τουρκία και την Ελλάδα

 Τραγωδία στη Σάμο: Νεκρά δύο παιδιά  

 καταπλακώθηκαν από κατάρρευση τοίχου

Στην απέναντι πλευρά, στην Σμύρνη της Τουρκίας ο απολογισμός είναι ποιο βαρύς, με 35 νεκρούς, μέχρι αυτη την ώρα και εκατοντάδες τραυματίες.

Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους


Ισχυρότατη σεισμική δόνηση 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ  σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (13.51) στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σάμου  με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σάμου, ταρακούνησε Ελλάδα και Τουρκία.

Τραγική κατάληξη για δύο μαθητές στο Βαθύ που καταπλακώθηκαν από τοιχίο παλιού σπιτιού ενώ επέστρεφαν από το σχολείο  και κατευθύνονταν προς την παραλία πέρασαν από ένα στενό δρομάκι στην περιοχή Γεφυράκι, στην οδό Κανάρη, όταν έπεσε ο τοίχος κτιρίου και τα καταπλάκωσε. Πρόκειται για ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ηλικίας 17 και 15 ετών.

 

Μέχρι αργά το βράδυ εννέα τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο και το κέντρο υγείας του νησιού.

Ένας 14χρονος με ανοιχτά κατάγματα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Επίσης, μια 63χρονη με κάταγμα ζυγωματικού και μερική ρήξη σπλήνα, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ.

  H ισχυρή σεισμική δόνηση προκάλεσε ζημιές κυρίως σε παλιά κτίσματα, στα μνημεία και τα μουσεία της Σάμου και της Χίου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμοδίων Εφορειών Αρχαιοτήτων.

 

Στην απέναντι πλευρά  στην Σμύρνη η κατάσταση από τη σεισμική δόνηση είναι πολύ χειρότερη.   Με περισσότερους νεκρούς και τραυματίες,  ενώ  οι υλικές ζημίες και τα κτίσματα που κατέρρευσαν είναι πολλά.

Δύσκολη νύκτα και αγωνία στους κατοίκους της Σάμου και της Σμύρνης,  που έχουν καταφύγει σε ανοιχτούς χώρους για να προστατευτούν από τους ισχυρούς μετασεισμούς.

 

                                                                                                                ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου