Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Αναταράξεις στο γαλάζιο νεοφιλελεύθερο δημοτικό χώρο

 Οι  αναταράξεις που άρχισαν να διαφαίνονται από την επόμενη της ήττας στις δημοτικές εκλογές της Νέας Εποχής  θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα στο γαλάζιο δημοτικό στρατόπεδο, που θα επιδιωχθεί από πολλούς αξιωματούχους του χώρου να αξιοποιηθούν για ένα τολμηρό βήμα προς τα μπρός.

Δηλαδή να χωρίσουν, να διαγραφούν ή να αποχωρήσουν ορισμένοι από την παράταξη Νέα Εποχή , αλλά να  επιδιωχθεί η ενότητα και αναδιάταξη του γαλάζιου χώρου με το βλέμμα στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Αυτό θα ενισχύεται και από το όσο θα είναι κυβέρνηση η Ν.Δ.  Στο παιχνίδι θα μπαίνουν και νέα πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν  χρεωθεί διασπάσεις και ήττες.


                    Δεμπόνος Βασίλειος   Πρωταγωνιστές                        Γώγος Χρήστος 

Αναμφισβήτητα το πλήγμα φαίνεται ότι θα το υποστεί ο κ. Γώγος επικεφαλής μέχρι σήμερα της Νέας Εποχής στον οποίο χρεώνουν και τις δυο απανωτές ήττες της παράταξης.

Η Νέα Εποχή ουσιαστικά σήμερα μετά και την διαγραφή; ανεξαρτητοποίηση; του κ. Δεμπόνου μετρά λιγότερους δημοτικούς συμβούλους και πλέον ο άλλος πόλος τους γαλάζιας παράταξης ΜΑΖΙ για τον Βύρωνα με επικεφαλής τον κ. Μπαντή φαίνεται ενωμένος και  ενισχυμένος , ουσιαστικά είναι δεύτερη δύναμη στο δημοτικό συμβούλιο, αφού μετρά περισσότερους πλέον δημοτικούς συμβούλους.

 Ποιο συγκεκριμένα:

Όπως είχαμε αναφέρει στην ιστοσελίδα μας την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 με τίτλο Ο Γώγος διέγραψε τον Δεμπόνο, εξελίξεις στη γαλάζια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ  διαβάστε ΕΔΩ http://politestouvirona.blogspot.com.,                              η ανεξαρτητοποίηση του κ. Μοντοκαλάκη Βασίλη από την Νέα Εποχή ήταν η απαρχή για τις εξελίξεις.

Είχε προηγηθεί η δημιουργία του πολιτικού γαλάζιου χώρου Έξυπνος Βύρωνας- Think Tank, που μεταξύ άλλων πλαισιώνουν γνωστά στελέχη της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ., πρώην δημοτικοί σύμβουλοι όπως η Ζέφυ Γράψα, η Γερασιμίδου Ελένη, αλλά και σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι της Νέας Εποχής Ντόβολος, Αδαμόπουλος, Δεμπόνος,  οποίοι διατηρούν σχέσεις ουσιαστικής επικοινωνίας με δημοτικούς συμβούλους του χώρου,  που μέχρι σήμερα φαίνεται ότι κρατούν στάση αναμονής.   Στον Έξυπνο Βύρωνα συμμετέχει και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος  κ. Μουντοκαλάκης.  

 Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε ο Έξυπνος Βύρωνας, ο Χρήστος  Γώγος δεν τον είδε με καλό μάτι και διέβλεπε ότι κάτι κινείται στην παράταξη του, που τον αμφισβητεί.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Μουντοκαλάκη ήρθε η διαγραφή; ανεξαρτητοποίηση; του κ. Δεμπόνου. Αφορμή το γεγονός ότι καταψήφισε  στις 17 Δεκεμβρίου 2020, τον δημοτικό προϋπολογισμό του 2021, που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή, με την προσθήκη την μείωση των δημοτικών τελών για τους επαγγελματίες που πρότειναν οι δυο γαλάζιες δημοτικές παρατάξεις από κοινού.

Αμέσως ο κ. Γώγος ανακοινώσε την πρόθεση για την διαγραφή του κ. Δεμπόνου από την παράταξη, ενώ ο ίδιος ο κ. Δεμπόνος πριν ολοκληρωθούν οι παραταξιακές διαδικασίες για την διαγραφή του, ανακοινώνει με δημόσια ανακοίνωση του στις 21 Δεκεμβρίου 2020 ότι ανεξαρτητοποιείται από την Νέα Εποχή. Διαβάστε την ανακοίνωση ΕΔΩ https://vironasipolimas.blogspot.com.

Οι εκλύσεις του επικεφαλής της Νέας Εποχής για να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα στην παράταξη , όποιος διαφωνεί δεν πιάνουν τόπο.

Μετά  τα Χριστούγεννα 29 Δεκεμβρίου, ο κ. Γώγος ανακοινώνει μέσω συνέντευξης του στην διαδικτυακή εφημερίδα   ΔΗΜΟΣ και ΠΟΛΙΤΕΙΑ ότι ο κ. Δεμπόνος Βασίλειος διεγράφη από την παράταξη και πλέον πρέπει να παρατηθεί από τις επιτροπές  του Δήμου Βύρωνα που είχε προταθεί και συμμετέχει. Μπορείτε να ακούσετε την συνέντευξη του κ. Γώγου ΕΔΩ https://dimoskaipoliteia.gr.

Η κοινή παρέμβαση των δυο γαλάζιων παρατάξεων Νέα Εποχή και ΜΑΖΙ για το Βύρωνα των Γώγου, Μπαντή που έγινε για τα ανταποδοτικά τέλη στο  δημοτικό προϋπολογισμό του 2021, είχε αποτέλεσμα, αφού υποχρέωσε τη δημοτική αρχή Κατωπόδη να δεχτεί την μείωση των ανταποδοτικών τελών μόνο  για τους επαγγελματίες της πόλης- εκτός των μεγάλων επιχειρήσεων και Τραπεζών-όχι όμως για το σύνολο των κατοίκων και των νοικοκυριών που πλήττονται και αυτά από την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική και την πανδημία.

Στη συνέχεια τρεις δημοτικοί σύμβουλοι Αδαμόπουλος, Δεμπόνος, Μοντοκαλάκης επισκεφτήκαν το αμαξοστάσιο του Δήμου Βύρωνα και προσέφεραν στο σωματείο εργαζομένων μια τηλεόραση για το κυλικείο των εργαζομένων, ενώ ο κ. Δεμπόνος που συνεχίζει να είναι πρόεδρος της Ν.Δ. Βύρωνα κάνει αρχηγική εμφάνιση με προσωπική αφίσα  στέλνοντας  ευχές για τις γιορτές στους Βυρωνιώτες και τις βυρωνιώτισσες.

Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη που συμβαίνουν στο γαλάζιο δημοτικό στρατόπεδο δείχνουν ότι το 2021 θα έχουμε εξελίξεις,  όπου την κατάληξη τους  δεν μπορούμε με ασφάλεια να την  προβλέψουμε.

Επιθυμία όμως των γαλάζιων ψηφοφόρων δεν είναι ακόμη μεγαλύτερη  διάσπαση της παράταξης τους, αλλά η ενότητα και η κοινή κάθοδος ενιαία του χώρου στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Η επιθυμία αυτή δεν σημαίνει και επιθυμία του βυρωνιώτικου λαού που βλέπει ότι η σημερινή γαλάζια αντιπολίτευση στο Δήμο να συμπολιτεύεται στα βασικά ζητήματα, με την δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική π.χ. ανακατασκευή Πλ. Φατσέα, Γενικό Πολεοδομικό σχεδιασμό, Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, δημοτικό προϋπολογισμό, Υμηττός . Να στηρίζει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που βλάπτει τον ελληνικό λαό.

Οι κάτοικοι της πόλης, αυτοί που βιώνουν τις επιπτώσεις από τις ασκούμενες μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές,  δεν έχουν να περιμένουν τίποτα  το θετικό από αυτές τις εξελίξεις στο Δήμο.

 Αυτό που θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποια χαραμάδα ελπίδας είναι η ανάπτυξη από τα κάτω πρωτοβουλιών και κοινών δράσεων των μαχόμενων δυνάμεων που μιλούν και οραματίζονται μια διαφορετική πολιτική στην πόλη και την κοινωνία, με κέντρο την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων.

 Για να ζήσουμε σε μια πόλη και κοινωνία που κέντρο της θα βρίσκεται ο άνθρωπος και οι σύγχρονες ανάγκες του.   Που δεν θα υποτάσσονται τα πάντα- όπως και ο δημόσιος κοινόχρηστος χώρος- στην ενίσχυση της αγοράς και του κέρδους.

Για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων, όπως γίνεται  και σήμερα.


ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

 


      

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου