Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Καταγγελία για σύλληψη ασθενή από το Σωματείο εργαζομένων Ασκληπιείου Βούλας – 5μελής ΕΙΝΑΠ

Αναδημοσίευση από εδώ.
Ανακοίνωση- Δελτίο τύπου 

Σωματείο εργαζομένων Ασκληπιείου Βούλας: Καταγγελία σύλληψης πρόσφυγα ασθενούςΚαταγγέλλουμε την σύλληψη από την αστυνομία και την κράτησή του, στο Τμήμα Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη, του ασθενή Imran Muhammad, 26 ετών από το Πακιστάν, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο μας από τις 23/10 μέχρι τις 31/10/2016. 

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από το Νοσοκομείο, επειδή ο ασθενής δεν είχε να πληρώσει. Προφανώς, αμφότεροι παρανόμησαν.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη, ανήθικη και ρατσιστική ενέργεια απέναντι σε ένα νέο άνθρωπο που πάσχει από σοβαρό νόσημα απειλητικό για την ζωή του, αλλά και για μια πρόδηλα παράνομη πράξη, καθώς οι πάσχοντες από σοβαρά νοσήματα δικαιούνται δωρεάν νοσηλείας, ανεξάρτητα αν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα ή όχι.

Επιπλέον ο ασθενής, είχε μαζί του έγγραφο από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και εισιτήρια για την επιστροφή του στο Πακιστάν στις 27/10, ημερομηνία που θα μεταφερόταν αργότερα λόγω της νοσηλείας του.

Μετά από την παρέμβαση των Θεράποντων Ιατρών, που πίεσαν την Διοίκηση του Νοσοκομείου να παρέμβει στο Αλλοδαπών, την παρέμβαση από την ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών), την Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, το Αλλοδαπών μας πληροφόρησε ότι ο Muhammad Imran θα αφεθεί ελεύθερος. 

Επειδή τέτοιες συμπεριφορές, ενάντια στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας (σήμερα ήταν πρόσφυγας, χθες ήταν ανασφάλιστος ή φτωχός), δεν είναι η πρώτη φορά που μας καταγγέλονται... 

Επειδή γύρω μας η φτώχεια κι η απελπισία μεγαλώνουν, την ώρα που οι φτωχοί και οι απελπισμένοι αρρωσταίνουν περισσότερο και χτυπούν την πόρτα του Δημόσιου Νοσοκομείου... 

Επειδή η προστασία της Δημόσιας Υγείας δεν εξυπηρετείται με τη δημιουργία κλίματος φόβου ανάμεσα στους πιο κατατρεγμένους... 

Απαιτούμε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να ενημερώσει πλήρως όλους τους εμπλεκόμενους στη νοσηλεία των ασθενών μας συναδέλφους, για τα δικαιώματα των ασθενών, ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων ομάδων – θα έπρεπε να το έχει κάνει ΧΘΕΣ. 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αλλά και του Υπ. Δημόσιας Τάξης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φέρουν μεγάλη ευθύνη, αφού δεν έχουν άρει πλήρως για όλους και όλες τα εμπόδια στην ελεύθερη πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, δίνοντας έτσι το άλλοθι σε συμπεριφορές σαδιστικές και απάνθρωπες. 

Αθήνα, 2/11/2016
Πηγή: elaliberta.gr - 5 Νοέμβρη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου