Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

ΟΧΙ δουλειά την Κυριακή



Κυριακή 6/11: ΔΕΝ ψωνίζουμε.
ΔΕΝ δουλεύουμε.

Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά!
Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο απεργούν.



Άλλη μια Κυριακή 6.11.2016, είναι ημέρα προγραμματισμένης κυριακάτικης λειτουργίας όλων των καταστημάτων λόγω περιόδου προσφορών, όπως προβλέπει Ν. 4177/2013 και κάνουν χρήση μια σειρά μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και όχι μόνο , όπως τα PUBLIC.
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καλεί τους εργαζόμενους, τα σωματεία εργαζομένων και όλους όσοι εναντιώνονται στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας, να συμμετάσχουν μαζικά στην Απεργιακή Συγκέντρωση,  την ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2016 και ώρα 11.00 π.μ., έξω από το κατάστημα PUBLIC στο Σύνταγμα (Καραγεώργη Σερβίας 1).Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση της η ομοσπονδία , πρόκειται για ένα μέτρο που καταστρέφει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανακατανέμει το λιγοστό τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών, δημιουργεί λουκέτα και ανεργία, αναγκάζοντας ταυτόχρονα μεγάλο μέρος των ήδη εργαζομένων σε απλήρωτη δουλειά τις Κυριακές, χωρίς δικαίωμα στην ξεκούραση, τον ελεύθερο χρόνο και την οικογενειακή ζωή.  Καλούμε τις οργανώσεις των εμπόρων σε όλη τη χώρα (εμπορικούς συλλόγους, εμποροβιοτέχνες), αλλά και τις επιχειρήσεις του κλάδου να στηρίξουν  την απεργία στις 6 Νοέμβρη, κρατώντας τα καταστήματά τους κλειστά.
 Σωματεία εργαζομένων και συλλογικότητες από το χώρο του εμπορίου με ανακοινώσεις και εξορμήσεις σε χώρους εργασιακούς καλούν τους εργαζόμενους να απεργήσουν και τους πολίτες να μην ψωνίσουν σεβόμενοι τα εργασιακά δικαιώματα. Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τους ταξικούς αγώνες μας,  αναφέρουν σε  ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου