Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Χίος: Φασιστική, αντιπροσφυγική προβοκάτσια

Έκαψαν σκηνές και επιτέθηκαν σε πρόσφυγες και αλληλέγγυους... υπό το βλέμμα της αστυνομίας
Αναδημοσίευση από εδώ.

Σε επικίνδυνη, ακόμη και για ανθρώπινες ζωές, φασιστική προβοκάτσια παραπέμπουν τα επεισόδια που σημειώθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ χθες στον προσφυγικό καταυλισμό της Σούδας στην πόλη της Χίου.

Όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και των τοπικών, χθες το βράδυ έπεσαν μολότοφ μέσα στον καταυλισμό, ο οποίος βρίσκεται μέσα στην τάφρο του βυζαντινού οχυρωματικού έργου, με αποτέλεσμα να καούν ολοσχερώς δυο σκηνές.

Αμέσως, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες… με τα ΜΑΤ και τους φασίστες να τους εμποδίζουν να πλησιάσουν!

Λίγες ώρες αργότερα, περίπου στις 11 το βράδυ, έπεσαν κι άλλες μολότοφ αλλά και κροτίδες μέσα στον καταυλισμό, με αποτέλεσμα, 150 περίπου πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες με παιδιά να εγκαταλείψουν τις σκηνές και να ζητήσουν προστασία στο κοντινό κτήριο της Ιχθυόσκαλας, ουσιαστικά βγάζοντας την νύχτα μέσα στην παγωνιά. Σύμφωνα με το alithia.gr εγκατέλειψαν ακόμα και τις πρόχειρες σκηνές τους και εγκαταστάθηκαν έξω από το καφενείο της Ιχθυόσκαλας στο ύπαιθρο.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, γύρω στα μεσάνυχτα, δυο αλληλέγγυοι που βρίσκονταν με τις οικογένειες των προσφύγων ενώ αποχωρούσαν δέχθηκαν την επίθεση 30 περίπου ατόμων, οι οποίοι και τους ξυλοκόπησαν.

Μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείου της Χίου όπου και παρέμειναν έως τις 2 τα ξημερώματα. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ένας πρόσφυγας, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από «αγνώστους» στο κέντρο της πόλης, κοντά στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Πηγή: toperiodiko.gr - 18 Νοέμβρη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου