Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Εξαίρεση για άλλη μια φορά τα Σουπερ Μάρκετ, εκτός Σκλαβενίτη

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Ποτέ ψώνια την Κυριακή - Κανένα κατάστημα ανοικτό

Οι επαγγελματίες της πόλης μας στην συντριπτική πλειοψηφία τους γύρισαν την πλάτη στο Ν. 4177/2013, που προβλέπει να είναι ανοικτά τα κατάστημα ορισμένες Κυριακές; καθώς και στις εκλύσεις του Εμπορικού Συλλόγου να είναι ανοικτά την Κυριακή 6 Νοέμβριου, και δεν άνοιξαν τα καταστήματα τους. 

Ακόμα και ορισμένοι που δοκίμασαν το μέτρο αυτό, προηγούμενες αντίστοιχες Κυριακές και είχαν ανοίξει το κατάστημα τους, αυτή την φορά δεν το επανέλαβαν, γιατί διαπίστωσαν ότι οι εισπράξεις όχι μόνο δεν ήταν αυτές που θα αύξαναν το τζίρο τους για να αναπληρώσουν τις οικονομικές απώλειες των άλλων ημερών, αλλά δεν κάλυπταν ούτε τα έξοδα της ημέρας.


Την Κυριακή η κίνηση του κόσμου στα μαγαζιά του Βύρωνα, όχι μόνο ήταν περιορισμένη αλλά ακόμη και ανύπαρκτη. Η κίνηση περιορίζονταν κυρίως στα Σουπερ Μάρκετ που ήταν όλα ανοικτά εκτός του Σκλαβενίτη στην οδό Φρύνης και Ιλιάδος, που και αυτή την Κυριακή δεν άνοιξε.

Οι ημέρες και οι ώρες αρκούν για να κάνει ο κόσμος τις αγορές του. Αυτό που λείπει από τον κόσμο είναι τα χρήματα, αφού με την συνεχιζόμενη πολιτική των μνημονίων, το διαθέσιμο εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών μειώνεται συνεχώς. Οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι επαγγελματίες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα κατάστημα τους, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες. "Από που θα βρεθούν χρήματα για ψώνια την Κυριακή;", λένε και επαναλαμβάνουν οι άνθρωποι στις καθημερινές συνομιλίες τους.

Η πολιτική που θέλει να είναι τα μαγαζιά την Κυριακή ανοικτά, εξυπηρετεί τα μεγάλα πολυκαταστήματα, τις πολυεθνικές, τα "Malls". Αυξάνει το λειτουργικό κόστος στο μικρό επαγγελματία, διαλύει την κοινωνική και οικογενειακή συνοχή, καταπατά το πενθήμερο και τη 48ωρη ξεκούραση του εργαζομένου. 

Με αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή μικροί επαγγελματίες, εργαζόμενοι, καταναλωτές να ορθώσουμε τείχος απέναντι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. 

ΠΟΛΙΤΕΣ του Βύρωνα - 7 Νοέμβρη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου