Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βύρωνα

Οι κάτοικοι με την παρουσία τους επέβαλαν να συζητηθούν τα αιτήματα τους
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Την Δευτέρα 7 Νοέμβριου, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συνεδρίαση έγινε παρουσία αρκετών κατοίκων της πόλης που έφεραν προς συζήτηση θέματα που τους αφορούσαν και ζήτησαν να συζητηθούν έκτακτα. Συγκεκριμένα, τα προβλήματα από την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Ευμένους και την έλλειψη κτιριακών υποδομών και φθορών του αύλειου χώρου στο 3ο δημοτικό σχολείο. 

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στην αρχή έκανε προσπάθεια να τα παρακάμψει και να μην συζητηθούν ορισμένα από αυτά προφασιζόμενος διαδικαστικούς λόγους. Με την πίεση που άσκησε η παρουσία των κατοίκων και με την επιμονή ορισμένων συμβούλων, διαβάστηκαν τα αιτήματα των πολιτών και τα ερωτήματα που είχε θέσει εγγράφως η παράταξη του κ. Γώγου για το κολυμβητήριο, τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και τους αύλειους χώρους των σχολείων. 

Στην απάντησή του για το κολυμβητήριο, ο αντιδήμαρχος κ. Κόκαλης, επιχείρησε να διακωμωδήσει και να υποβαθμίσει τα ερωτήματα αυτά, λέγοντας ότι δημοτικοί σύμβουλοι συμμετέχουν στην επιτροπή του κολυμβητηρίου και άρα γνωρίζουν τις απαντήσεις. Για τους παιδικούς σταθμούς δεν δόθηκε καμία ουσιαστική απάντηση παρά τη σοβαρότητα του ζητήματος. Είναι αξιοσημείωτο επίσης ότι ο Δήμος δεν έχει πληρώσει το ενοίκιο του 8ου παιδικού σταθμού στην οδό Αναλήψεως και έχει σταλεί εξώδικο από τον ιδιοκτήτη. Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι έχει οικονομικό ταμείο πάνω από δυο εκατομμύρια ευρώ. Αυτό μοιάζει να είναι σχήμα οξύμωρο, εάν είναι αληθινό.

Η επιτροπή κατοίκων της Νεραΐδας πλαισιωμένη από κατοίκους που παρευρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, κατέθεσε για δεύτερη φορά αίτημα με πάνω από 490 υπογραφές, που ζητούν από το Δήμο Βύρωνα, όχι απλά να πάρει θέση, αλλά και να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες, έτσι ώστε να απομακρυνθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας Wind που είναι τοποθετημένη σε οίκημα στην οδό Ευμένους 112. Ο αντιδήμαρχος κ .Καραγιάννης δεσμεύτηκε ότι άμεσα ο Δήμος θα προχωρήσει σε όλες τις δέουσες ενέργειες και κάλεσε την επιτροπή των κατοίκων να συνεργαστεί μαζί του. 

Στο δημοτικό συμβούλιο παραβρέθηκε και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου δημοτικού σχολείου της Αγ. Τριάδας για να εκφράσει, για άλλη μια φορά, τα αιτήματά του για τα προβλήματα του σχολείου, την έλλειψη αίθουσας πληροφορικής, τον επικίνδυνο αύλειο χώρο και άλλες τεχνικές ελλείψεις που έχει το σχολείο και σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του και την ασφάλεια των παιδιών.

Στην τοποθέτησή της η εκπρόσωπος των γονέων κ. Νάνου Χριστίνα, που πήρε το λόγο, αναφέρθηκε στα προβλήματα του σχολείου και στις παρεμβάσεις του συλλόγου γονέων και είπε ότι, παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής , οι κατασκευές θα γίνονταν πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. Μέχρι σήμερα ωστόσο δεν έχει γίνει τίποτα. 

Ο αντιδήμαρχος κ. Καραγιάννης δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι για όλα φταίει η γραφειοκρατία, πως όλα τελικά τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και ότι έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο για να αρχίσουν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες, αποφεύγοντας ωστόσο να δεσμευτεί -για ακόμα μία φορά- για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. 

Η αγωνία των γονιών συνεχίζεται, αφού ο κ. Καραγιάννης δεν εξήγησε πώς θα συνυπάρξουν οι οικοδομικές εργασίες με την παρουσία των παιδιών, τη λειτουργία του σχολείου και την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων. Θα πρέπει, όπως έλεγε και ένας εκπαιδευτικός, αυτά να είχαν γίνει όταν το σχολείο ήταν κλειστό, επισημαίνοντας τις ευθύνες της δημοτικής αρχής. Σήμερα, οι οικοδομικές εργασίες επιβάλλεται να γίνουν Σαββατοκύριακα για να μην παρενοχλείται η λειτουργία του σχολείου. 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 8 Νοέμβρη 2016

Παραθέτουμε την επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα

Βύρωνας, 05/10/2016

ΠΡΟΣ:
- Δήμαρχο 
- Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Βύρωνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Διευθυντή 3ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα
- Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βύρωνα
- Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Βύρωνα

ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Η επιστολή αυτή αποτελεί συνέχεια των εγγράφων που έχουν κατατεθεί στον Δήμο Βύρωνα και αφορούν στα κτιριακά προβλήματα του 3ου δημοτικού σχολείου Βύρωνα και, συγκεκριμένα:
  1. του εγγράφου με αριθμό πρωτοκόλλου 175/2-05-2016 που είχε αποσταλεί από την κα. Κων/να Παλαιολόγου, Διευθύντρια του 3ου δημοτικού
  2. του εγγράφου με αριθμό πρωτοκόλλου 24019/23-09-2016 που απέστειλε το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 
καθώς και των συναντήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα κο. Μιχαήλ Καραγιάννη (πολλάκις) και του Δημάρχου κου. Γρηγόρη Κατοπώδη με τη Διευθύντρια αλλά και με μέλη του ΔΣ του Συλλόγου στο χώρο του σχολείου ή στα γραφεία του Δήμου.

Τα προβλήματα που εντοπίσαμε και σας καταθέσαμε με τα προαναφερόμενα έγγραφα αφορούν σε θέματα ασφάλειας, λειτουργικότητας και συντήρησης. Αναλυτικότερα ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ:
  1. ο αύλειος χώρος έχει υποστεί σοβαρές φθορές και δημιουργούνται επικίνδυνες συνθήκες για τα παιδιά. 
  2. η πόρτα επι της Μεσολογγίου δε λειτουργεί οπότε δεν υπάρχει πρόσβαση – είσοδος σε ασθενοφόρο ή κάποιο άλλο όχημα εάν παραστεί ανάγκη. 
  3. χρειάζεται κατασκευή ξεχωριστής πόρτας για το νηπιαγωγείο για την προσέλευση – αποχώρηση των μαθητών του στο σχολείο, αφού η πόρτα που το εξυπηρετεί είναι του δημοτικού η οποία μένει ανοικτή διαφορετικές ώρες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής φύλαξη του σχολικού χώρου.
  4. δεν υπάρχει αίθουσα υπολογιστών για να διδάσκεται το μάθημα της πληροφορικής το οποίο από φέτος είναι υποχρεωτικό για όλες τις τάξεις του δημοτικού. 
Αναφορικά με τα παραπάνω, θεωρούμε το θέμα της ασφάλειας εξαιρετικά ΚΡΙΣΙΜΟ και σας καθιστούμε ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ για την ασφάλεια των παιδιών μας στο χώρο του σχολείου και για την ποιότητα του σχολικού περιβάλλοντος.

Θεωρούμε ότι η Τεχνική Υπηρεσία οφείλει να εκπονήσει μελέτες, να συντάξει τεχνικές εκθέσεις, να εποπτεύσει τις απαιτούμενες εργασίες και να εγγυηθεί για το τελικό αποτέλεσμα.

Σας ζητάμε:
  • να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του αύλειου χώρου και η δημιουργία αίθουσας υπολογιστών.
  • να λάβουμε ουσιαστική ενημέρωση όλων των εκπονούμενων μελετών, των τεχνικών εκθέσεων και του μητρώου επισκευών και να προσκομισθούν τα έγγραφα καταλληλότητας του σχολικού κτιρίου.
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
3ου δημοτικού σχολείου Βύρωνα

Ακολουθούν υπογραφές γονέων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου