Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.


ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.
Πολλά τα θέματα- ενδιαφέρουσα η συνεδρίαση.


Την πρώτη του ουσιαστικά συνεδρίαση –συνεδρίασε για τις δημαιρεσίες- θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 23/09/2019 και ώρα 7 μ. μ το νεοεκλεγμένο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Σύμφωνα με την πρόσκληση που έχει σταλεί στους δημοτικούς συμβούλους και υπογράφεται από τον Πρόεδρο κ. Πλακίδα Γιώργο τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι 18.

  1. Έγκριση προγραμμάτων λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Βύρωνα, περιόδου 2019 – 2020
  2. Συζήτηση για την Ανάπλαση των Προσφυγικών του Καρέα
  3. Ορισμός μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της “Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.”
  4. Τροποποίηση Προγράμματος Έργων Δήμου Βύρωνα για το έτος 2019
  5. Έγκριση της 3ης Αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Βύρωνα, οικονομικού έτους 2019
  6. Ορισμός Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (Δ.Ε.Π) καθώς και εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων με τους αναπληρωτές τους
  7. Ορισμός υπαλλήλου του Δήμου ως υπεύθυνου για όλους τους λογαριασμούς που αφορούν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε) στην Τράπεζα της Ελλάδος
  8. Ορισμός υπαλλήλων για την διεξαγωγή της Ταμειακής Διαχείρισης και ορισμός υπαλλήλων για τις ηλεκτρονικές πληρωμές και πρόσβαση στο ALPHA WEB BANKING των λογαριασμών του Δήμου Βύρωνα στην ALPHA BANK
  9. Συγκρότηση επιτροπής επιλογής Καλλιτεχνικού Προσωπικού Ι.Δ.Ο.Χ., έναντι αντιτίμου, για το Τμήμα Πολιτισμού της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού
  10. Έγκριση της με αριθμ. 127/2019 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στην “Υποβολή Τριμηνιαίας Έκθεσης Υλοποίησης του Προϋπολογισμού Εσόδων–Εξόδων Β΄ Τριμήνου Δήμου Βύρωνα, οικονομικού έτους 2019”
  11. Νέα υπαγωγή σε ρύθμιση δόσεων προς Ι.Κ.Α. του καταργηθέντος Ν.Π.Δ.Δ. “ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ (Ο.Π.Α.Δ.Β.), δυνάμει των διατάξεων των άρθρων 1-18 του Ν.4611/19
  12. Ορισμός μελών Επιτροπής παρακολούθησης Προγραμματικών Συμβάσεων με την Περιφέρεια Αττικής
  13. Έγκριση πραγματοποίησης της υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης διάρκειας 960 ωρών σπουδαστριών Δ. Ι.Ε.Κ. Αγίου Δημητρίου με ειδικότητα «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου» στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Βύρωνα
  14. Παραχώρηση του υπ’ αριθμ. 4/638 Τάφου τριετούς ταφής στην κα Παρσενίδη Ιωάννα
  15. Διαγραφή ποσών από χρηματικούς καταλόγους Δημοτικών Τελών & Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) έτους 2011, για το ακίνητο που βρίσκεται στην οδό Λητούς 5
  16. Διαγραφή ή μη οφειλών του Θ. Β . του Ν. (Κωδικός Οφειλέτη 119168) έτους 2015, σχετικά με παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
  17. Διαγραφή ή μη οφειλής του Λ. Σ. του Α. (Κωδικός Οφειλέτη 119101) έτους 2015, σχετικά με παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
  18. Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: “ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΕΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ”

Εκτός από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που είναι πολλά, έχουν τεθεί και πάρα πολλές ερωτήσεις για, ουσιαστικά θέματα, όπως ήταν αναμενόμενο, από όλες σχεδόν τις δημοτικές  παρατάξεις.
Αναμένεται με ενδιαφέρον η συνεδρίαση καθώς και ο τρόπος που θα διαχειριστεί την συνεδρίαση ο νέος πρόεδρος και το προεδρείο του Δ.Σ.

Αρκετοί είναι αυτοί που περιμένουν να δουν στην πράξη, εάν θα εφαρμόζεται ισότιμα για όλους ο κανονισμός λειτουργίας, εάν θα υπάρξει δημοκρατική αντιμετώπιση των πολιτών και των φορέων που έρχονται και ζητούν το λόγο στο δημοτικό συμβούλιο για ζητήματα που τους αφορούν, ή θα είναι μια από τα ίδια. Θυμόμαστε πολλές συνεδριάσεις που κρατούσαν μέχρι τις μεταμεσονύκτιες ώρες και πολλές φορές παίρνονταν αποφάσεις για πολύ σοβαρά θέματα με την
παρουσία ελάχιστων συμβούλων.

Σύμφωνα με ενημερώσεις που λάβαμε από ορισμένες δημοτικές παρατάξεις ξεχωρίζουμε μερικές ερωτήσεις που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Από την Νέα Εποχή Βύρωνα για τον Έλεγχο δομικότητας και καλής λειτουργίας των Παιδικών σταθμών και ειδικότερα σε εκείνον της Δήλου; Καταγγελία χρήσης χώρου από αθλητικό σωματείο χωρίς έγκριση, ενδελεχή ενημέρωση για την χρήση του τένις στον ´ΚΟΥΤΑΛΑ¨.

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Βύρωνα για ζητήματα των σχολείων όπως, Λύκειο Καρέα, 8ο Δημοτικό, αναφορικά με τη μελέτη για το 4ο Δημοτικό σχολείο Βύρωνα, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τις 28/06/2019, εάν τη σχολική χρονιά 2020-2021, ο Δήμος Βύρωνα να συμμορφωθεί με την απόφαση υλοποίησης της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής, καθώς για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων της περιοχής μας.

Από την Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα, που κατόπιν αιτήματός της έγινε θέμα στο Δημ. Συμβούλιο το έργο της ανάπλασης των προσφυγικών του Καρέα και έχει τύχει μεγάλων αντιδράσεων από τους κατοίκους της περιοχής, σχετικό ερώτημα.

Από την Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση –ΡΕΚ- Έχει μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη συζήτηση και ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο, για το ζήτημα των οικοπέδων στη «Νεράιδα» και επί της οδού «Βουτζά». Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το ζήτημα των οικοπέδων στη «Νεράιδα» και επί της οδού «Βουτζά». Έτσι ώστε να αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών του Βύρωνα. Για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής το επόμενο διάστημα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι θα υπάρχουν οι πρώτες αντιδράσεις στη συνεδρίαση αφού 75 συμπολίτες μας κατέθεσαν θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας και σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν έγινε δεκτό για να συζητηθεί. «Την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019, καταθέσαμε το αίτημα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της υπόθεσης του οικοπέδου στη Νεράιδα, που έλαβε τον Αριθμό Πρωτοκόλλου: 21790», αναφέρουν.

Μένει να δούμε την στάση που θα κρατήσει ο νέος πρόεδρος του ΔΣ, την
επιχειρηματολογία του, την προσήλωσή του στη νομιμότητα ή όχι ή αν απλά το παραπέμψει στις καλένδες, όπως έκανε ο προηγούμενος που μας είχε συνηθίσει ότι δεν ήταν αρεστό στους διοικούντες να αποφεύγεται η συζήτηση του.
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου