Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Ορκίστηκαν ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης.

Ορκίστηκαν ο Δήμαρχος και  οι δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης. 
Αναλαμβάνουν καθήκοντα από 1η Σεπτεμβρίου 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Αυγούστου, η ορκωμοσία του Δημάρχου και του νέου δημοτικού συμβουλίου της πόλης παρουσίασα πολιτών στο θέατρο των βράχων Άννα Συνοδίνου. 

Ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης καλωσόρισε τους νέους δημοτικούς συμβούλους και ευχήθηκε σε όλους δημιουργική δημοτική περίοδο.
Μετά την διαδικασία της ορκωμοσίας, -  δέκα πέντε δημοτικοί σύμβουλοι και ο Δήμαρχος έδωσαν  πολιτικό όρκο-  όλοι οι επικεφαλείς των παρατάξεων απεύθυναν ένα σύντομο χαιρετισμό, δίνοντας ο καθένας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει.   
Το  δημοτικό συμβούλιο αποτελείται από σαράντα ένα μέλη και το Δήμαρχο. Έχουν εκλέγει από  οκτώ παρατάξεις και η παράταξη του Δημάρχου έχει εννέα συμβούλους στους σαράντα ένα.  Δέκα πέντε δημοτικοί σύμβουλοι θα καθίσουν για πρώτη φορά στα δημοτικά έδρανα, μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής της Αριστερής παρέμβασης πολιτών Βύρωνα κ. Αναστούλης Παύλος. Ενώ η κ. Σάρολα Βάσια και ο κ. Μαυρόπολουλος Τάσος θα βρίσκονται στα έδρανα αυτή την δημοτική περίοδο, από τη θέση των  επικεφαλείς  των παρατάξεων τους.  
Αξίζει να επισημάνουμε ότι
Η κυβέρνηση της  Ν. Δ, από τα πρώτα νομοσχέδια που ψήφισε είναι  αυτό  με το οποίο ανατρέπονται τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
 Με το νέο νόμο επιβλήθηκε  αντιδημοκρατική εκτροπή που ανατρέπει  τα εκλογικά αποτελέσματα και  δίνει την πλειοψηφία στην παράταξη του Δημάρχου και Περιφερειάρχη  στις επιτροπές, οικονομική και ποιότητα ζωής και μεταφέρει σε αυτές αρμοδιότητες του δημοτικού συμβουλίου .
Με την αυτή την αντιδημοκρατική από τα πάνω παρέμβαση, ανατρέπεται η πρόσφατη εκφρασμένη βούληση των πολιτών με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής στην κατανομή των εδρών των συμβουλίων και επιβάλλεται μια εκτροπή δίνοντας την δυνατότητα στην παράταξη του Δημάρχου, Περιφερειάρχη να έχει την πλειοψηφία στο όνομα της δήθεν κυβερνησιμότητας. 
Η πολιτική πρακτική αυτή της κυβέρνησης εξυπηρετεί τις παρατάξεις των δημάρχων όλου του πολιτικού φάσματος, για αυτό και η χαλαρή διαμαρτυρία σε αυτή την αντιδημοκρατική εκτροπή στην  εκφρασμένη με την ψήφο,  βούληση των πολιτών.
Αυτό δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από τις συλλογικότητες και τις παρατάξεις της αριστεράς που ισχυρίζονται ότι θέλουν ένα δίκαιο εκλογικό σύστημα και αυτό δεν είναι άλλο από την ανόθευτη απλή αναλογική.  Ο  εκλογικός νόμος του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή Δημάρχου, Περιφερειάρχη  στο δεύτερο γύρο, με τις υπερεξουσίες στο Δήμαρχο,  παραχάραζε την απλή αναλογική  και άνοιγε το δρόμο στην Ν. Δ. να προχωρήσει σε αυτή την αντιδημοκρατική εκτροπή.
Κάτι που οι προοδευτικοί πολίτες πρέπει να αντιπαλέψουν.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου