Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑΕπιμένουν στον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή εργασία για όλους.


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
Επιμένουν στον αγώνα  για το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή εργασία για όλους.

Δημοτική αρχή και δημοτικές παρατάξεις στηρίζουν το αίτημα των εργαζομένων για την μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου.
   
 Πέμπτη 19 και  Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου  στα δικαστήρια της Ευελπιδων θα κριθεί η απόλυση ή όχι των εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα που εργάζονται πάνω από τρία χρόνια ανελλιπώς, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην καθαριότητα. Οι εργαζόμενοι -το 2016- προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ με σύμβαση ορισμένου χρόνου, στη συνέχεια η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τους έδωσε παράταση έξι μηνών παραμονής στην εργασία. Στη συνέχεια προσέφυγαν στα δικαστήρια και με διαδοχικές δικαστικές αποφάσεις παραμένουν και εργάζονται μέχρι σήμερα στο Δήμο.    
Το 2018 το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και για αυτό το λόγο πρέπει  οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Το σωματείο των εργαζομένων επανειλημμένα έχει εκφράσει την αντίθεση του στις ευέλικτες μορφές εργασίας με ημερομηνία απόλυσης, ζητώντας να σταματήσουν οι διάφορες συμβάσεις και η εκ περιτροπής εργασίας και να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Με αυτό το αίτημα έχουν κάνει αρκετές κινητοποιήσεις τα χρόνια των μνημονίων, με στόχο να ανατραπούν οι πολιτικές που απαγορεύουν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Την  Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο, όπου έντονη ήταν η αντιπαράθεση συνδικαλιστών με το Δήμαρχο Κατωπόδη, ο οποίος υπερασπιζόταν ότι… θα φύγουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, διότι είναι συμβασιούχοι και δεν θα υποστηρίξει στα δικαστήρια να παραμείνουν στην εργασία τους με σύμβαση αορίστου χρόνου. Ακόμη ισχυριζόμενος το γεγονός ότι θα προληφθούν τον  Οκτώβριο 22 μόνιμοι εργαζόμενοι αρνιόταν να δεκτή την παραμονή των ήδη  εργαζομένων. Στη συγκέντρωση  οι δημοτικές παρατάξεις είχαν εκφραστεί υπέρ του αιτήματος των εργαζομένων
Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις και κάτω από την επίμονη του σωματείου, το δίκαιο του αιτήματος, την παρέμβαση δημοτικών παρατάξεων, τον κίνδυνο αγωνιστικών κινητοποιήσεων του σωματείου,  ο Δήμαρχος ανακοινώσε την Τετάρτη στο σωματείο ότι θα παραστεί στα δικαστήρια η δημοτική αρχή και θα υποστηρίξει το αίτημα να παραμείνουν στην εργασία τους οι εργαζόμενοι και οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.
Η δήλωση του Δημάρχου αποτελεί θετική εξέλιξη, δικαιώνει τους ισχυρισμούς του σωματείου που από την πρώτη στιγμή επέμενε ότι πρέπει να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
Το λόγο τώρα έχουν τα δικαστήρια
Μετά από την εξέλιξη αυτή οι εργαζόμενοι δεν θα προχωρήσουν σε  κινητοποιήσεις και συνδικαλιστές του σωματείου θα βρεθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων στηρίζοντας τους συναδέλφους τους. Ελπίζοντας σε μια θετική απόφαση παρά το δυσμενές πολίτικο περιβάλλον, που θέλει να ενισχύονται οι ευέλικτες μορφές εργασίας και να ανακυκλώνονται οι εργαζόμενοι.
Σε κάθε περίπτωση όπως τονίζουν στελέχη  του σωματείου ο αγώνας για την μόνιμη σταθερή εργασία για όλους συνεχίζεται.
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου