Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Έργο ανάπλασης στα προσφυγικά του Καρέα. Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων φέρνουν αποτέλεσμα

Έργο ανάπλασης στα προσφυγικά του Καρέα

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων φέρνουν αποτέλεσμα.
Παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.  


Μετά τις διαμαρτυρίες  των κατοίκων του Καρέα και δημοτικών παρατάξεων  στη δημοτική αρχή του Δήμου Βύρωνα  για προβλήματα που δημιουργούνται από το έργο ανάπλασης προσφυγικών στον Καρέα, προχώρησε σε αυτοψία η πυροσβεστική υπηρεσία. Στην αυτοψία  διαπιστώθηκε  ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα  σε συγκεκριμένους δρόμους γιατί  έχει κλείσει η πρόσβαση και η διέλευση οχημάτων προς την Λ. Καρέα.
Οι κάτοικοι της περιοχής από την πρώτη στιγμή παρατήρησαν  να χτίζονται ένας ένας (κλείνουν με τοιχία) οι κάθετοι δρόμοι (στενά) των προσφυγικών πολυκατοικιών, οι οποίοι επικοινωνούν με την Λεωφόρο Καρέα,  επεσήμαναν τα προβλήματα αυτά και απαιτούσαν από την δημοτική αρχή να παρέμβει και να σταματήσουν να κλείνουν  τους δρόμους με τοιχία
Στη συνέχεια και βλέποντας να συνεχίζονται τα έργα, να κλείνονται τα στενά  και να μην μπορούν να έχουν διέξοδο προς  τη Λ. Καρέα, προσέφυγαν και στην πυροσβεστική υπηρεσία ζητώντας να παρέμβει για τους κινδύνους που εγκυμονούνται για τους κατοίκους.

Στο έγγραφο τους προς το Δήμο Βύρωνα οι κάτοικοι ανέφεραν:
Προς:
Δήμαρχο Βύρωνα
Αντιδήμαρχο Βύρωνα
Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Βύρωνα
Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Βύρωνα

Αρ. πρωτοκόλλου:19449 -25/07/2019

Κοινοποίηση: Περιφέρεια Αττικής
Καρέας, 25/7/2019

Κύριοι,
Θα θέλαμε να αναφερθούμε στα έργα ανάπλασης της περιοχής των προσφυγικών Καρέα.
Καθώς παρακολουθούμε την εξέλιξη των έργων αναβάθμισης της συγκεκριμένης περιοχής (έργα αποχέτευσης, ανάπλαση εσωτερικών δρόμων των προσφυγικών πολυκατοικιών) μας έχουν δημιουργηθεί ανησυχίες ως προς την λειτουργικότητα και ασφάλεια της περιοχής καθώς αυτή διαμορφώνεται με τα εν λόγω έργα.
Πιο συγκεκριμένα, με έκπληξη παρατηρούμε να χτίζονται ένας ένας (κλείνουν με τοιχία) οι κάθετοι δρόμοι (στενά) των προσφυγικών πολυκατοικιών, οι οποίοι επικοινωνούν με την Λεωφόρο Αγίου Ιωάννη Καρέα. Αυτή τη στιγμή έχουν ήδη χτιστεί τοιχία στο ανώνυμο στενό απέναντι από τον αρ.64 της Λεωφόρου Καρέα, στην Ναρκίσσου και Λεωφόρου Καρέα ενώ στην Χρυσανθέμων και Λεωφόρου Καρέα το καλούπι για το τοιχίο στήθηκε κανονικά και προχθές ξεστήθηκε. Στη συζήτηση που είχαμε με τον εργοδηγό, ενημερωθήκαμε ότι στα σχέδια της ανάπλασης είναι προγραμματισμένο να κλείσουν όλα τα στενά μέχρι την οδό Δάφνης. Πιο συγκεκριμένα μας είπε ότι προβλέπεται να χτιστούν τοιχία σε πέντε διαδοχικούς κάθετους στη Λεωφόρο Καρέα δρόμους, δηλαδή, σε όλους τους κάθετους δρόμους που εξυπηρετούν τις προσφυγικές πολυκατοικίες. Ρωτώντας δε ορισμένους εργαζόμενους στο έργο, λάβαμε αόριστες απαντήσεις περί δημιουργίας  χώρων πρασίνου, παρτεριών και την επιβεβαίωση ότι θα γίνει " πολύ ωραίο!"... 

Στη συνέχεια οι κάτοικοι και βλέποντας να συνεχίζονται τα έργα, να κλείνονται τα στενά  και να μην μπορούν να έχουν διέξοδο προς την  Λ. Καρέα, προσέφυγαν και στην πυροσβεστική υπηρεσία ζητώντας να παρέμβει για τους κινδύνους που εγκυμονούνται για τους κατοίκους.
Η πυροσβεστική υπηρεσία προχώρησε σε αυτοψία όπου διαπίστωσε ότι σε τρεις  δρόμους, Χλόης, Ναρκίσσου, Χρυσανθέμων   έχουν  κτιστεί τοιχία που κλείνουν  το δρόμο και δεν επιτρέπουν την διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων προς  την Λεωφόρο Καρέα και το αντίστροφο. Με έγγραφο της προς το Δήμο Βύρωνα ζητά να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Η δημοτική παράταξη Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση-ΡΕΚ- εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά άμεσα από την δημοτική αρχή να παρέμβει και μετά από συζήτηση με τους κατοίκους και τους φορείς ώστε το έργο της ανάπλασης των προσφυγικών να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και με τη συναίνεση των κατοίκων.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε ανάλογη παρέμβαση για το θέμα αυτό θα προχωρήσουν και άλλες δημοτικές παρατάξεις.

Η ενεργητική παρέμβαση των κατοίκων φαίνεται στην περιπτώσει αυτή να έχει αποτέλεσμα και αυτό δείχνει  ότι όταν οι ίδιοι οι πολίτες ενδιαφέρονται και συλλογικά κινητοποιούνται μπορεί να ελπίζουν σε μια καλύτερη ζωή.   

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου