Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Άκρως επικίνδυνες 3 παιδικές χαρές του Βύρωνα - Να γίνει άμεσα η σφράγιση τους.



Άκρως επικίνδυνες 3 παιδικές χαρές του Βύρωνα - Να γίνει άμεσα η σφράγιση τους.


Άκρως επικίνδυνες 3 παιδικές χαρές στης πόλη μας και συγκεκριμένα αυτές στην Καρύστου στην Κάλβου και Φλέμιγκ γωνία και στην Γρανικού και Πανουργία

Έτσι έχει βρεθεί ολόκληρη περιοχή χωρίς καμία λειτουργική παιδική χαρά

Μετά από μία ολόκληρη πενταετή θητεία της δημοτική αρχής, βλέπουμε την πλήρη γύμνια και ανικανότητα την στιγμή που έχουμε παιδικές χαρές σε αυτή την κατάσταση.

Παιδική χαρά Καρύστου

Οι φωτογραφίες μιλούν από μονές τους, κατεστραμμένα και επικίνδυνα σαθρά παιχνίδια με ελεύθερη πρόσβαση







Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι στην σελίδα του δήμου η παιδική χαρά παρουσιάζεται ως πλήρως λειτουργική και μπορεί οποιοσδήποτε να συγκρίνει καταστάσεις με το σημερινό αίσχος

https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=1345




Παιδική χαρά Κάλβου και Φλέμινγκ

Το απόλυτο χάος και εδώ μπαίνει μέσα όποιος θέλει






Στην σελίδα του δήμου πάλι βλέπουμε τα εγκαίνια της παιδικής χαράς. Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαίς. 

https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=2298




Παιδική χαρά Πανουργιά και Γρανικού










θα μπορούσε να ήταν μια φωτογραφία τραβηγμένη σε κάποιο Αρχαιολογικό χώρο, αλλά συνδέει την παιδική χαρά Γρανικού, εκεί που ο χρόνος σταμάτησε. Πολύ τον Μυκηναϊκό Πολιτισμό, υπήρχαν οι Μινύες που έφτιαχναν θαυμαστά αρδευτικά έργα, και μετά ήρθαν οι "εργολάβοι Βύρωνα" και σωθήκαμε! Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο οι παιδικές χαρές πρέπει άμεσα να σφραγιστούν μέχρι την ανακατασκευή τους και όχι να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε σε επικίνδυνο χώρο.

https://vironasipolimas.blogspot.com/2018/03/blog-post_20.html


Σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο του υπουργείου εσωτερικών  (ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α. εγκ.5/17602/22.05.2015) γίνεται γνωστό, αυτό που είναι και απολύτως λογικό, ότι δηλαδή αποκλειστικός υπεύθυνος σε περίπτωση ατυχήματος στις μη πιστοποιημένες παιδικές χαρές είναι ο Δήμος.

Από το 2009 που υπάρχει η πρώτη απόφαση  28492/2009 (Β'931) και το 2014 η δεύτερη 27934/2014 (Β'2029), που αφορούν και προβλέπουν  την αξιολόγηση και τη συμμόρφωση των παιδικών χαρών σύμφωνα με προδιαγραφές ασφαλείας, ώστε να πιστοποιηθούν και να μην κλείσει καμία, ο Δήμος είχε πολύ χρόνο και αντί να προβεί στην ανακαίνισή τους, αδιαφόρησε και τις εγκατέλειψε, φτάνοντας στο σημείο ο Δήμος Βύρωνα - να μην έχει ούτε μια ασφαλή παιδική χαρά εν έτη 2018.

Και σαν να μην φτάνει μόνο αυτό, έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα, δηλαδή έριξε την ευθύνη στους πολίτες, τοποθετώντας μια πινακίδα που αναγράφει «οποιαδήποτε χρήση γίνεται αποκλειστική ευθύνη των συνοδών», πράγμα που είναι ανυπόστατο και ψευδές. Προηγούμενη η επόμενη δημοτική αρχή η ευθύνη είναι ίδια.

Καλούμε τον Δήμαρχο να προχωρήσει άμεσα στην αφαίρεση των πινακίδων με τις οποίες δήθεν αποποιείται των ευθυνών του, να αντικαταστήσει όλα τα επικίνδυνα όργανα (παιχνίδια), να τις περιφράξει, όπως ορίζεται από το νόμο και να τις διαθέσει ασφαλείς στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου